Local de joomla kurmak

Kodla Büyü

nicivo

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir site hazırlıyorum .Yalnız şuan alan adı aktifleşmedi . Aktifleşme süreci 1 ayı bulacak. Siteye joomla kurucam . Site aktifleşene kadar ben joomla siteyi locale kurup herşeyini düzenlesem , daha sonra domain aktifleşince hazırladığımı servere atsam nasıl olur ? Ne tür sorunlarla karşılaşırım, yapılabilirmi bu şekilde? Önce localde herşeyi hazırlanıp en azından arayüzü - içerik yazıları vs. şuan zamanı değerlendirme açısından bunu hazırlasam öncelikle ne yapmam gerekli (localde joomla nasıl kurulur yada oluyormu böyle bir şey daha sonra servera atınca bir sorunla karşılaşma durumu nedir , bu konuda acil bilgi istiyorum lütfen..

hiçbir sorun yaşamazsınız ben hep öyle yapıyorum....
isterseniz award space den ücretsiz alan adı adın bir deneyin.
joomla kurulumuda forumda detaylı şekilde anlatılmıştı joomla bölümüne bakın hocam bulursunuz

Hocam joomla ben de çok site yaptım . Ama hep server üzerinden veritabanı oluşturup yaptım . Fakat şimdi domain aktifleşmesinde sorun oluştu. Onay gelmedi .tr oldugu için .Ki 1 ayı gececek aktifleşmesi. Yalnız nasıl kurucam ne gerekiyor onu bilmiyorum . Yönetim paneli bölümü falan oluyormu yine aynı server daki gibi mi çalışıyorsunuz ? yoksa hersayfayı dw ya da fp de tek tek mi editliyorsunuz ?

yok hocam.
wamp server kuruyorsunuz.
içerisinde tüm uygulamalar hazır gelıyor.
örneğin joomla 1.5.7 sürümünü indirip bir isim verirsiniz.
wamp serveri çalıştırsınız.
phpmyadminden bir veri tabanı oluşturursunuz.bilgilerinizi bir yere yazarsınız.
daha sonra c:/wamp/www klasörü içerisine siteadı olarak klasör oluşturur ve içerisine joomla 1.5.7 yi atarsınız.
daha sonra explorer adres çubuguna
http://localhost/siteadi yazarsınız. ve kurulum ekranı gelir burada gerekli bilgileri yazar ve instilation klasörünü (wamp/www/siteadi içindeki) silersiniz.
artık http://localhost/siteadi/administrator ile girer düzenlemeye başlarsınız.
localde çalışmak hızlıdır güzeldir.

bu konuyu arştırın videolu,resimli anlatımlar mevcut.
takıldığınız yerlerde foruma yazın yardımcı oluruz ben veya diğer joomlacılar...

Çok Çok teşekkür ettim suferi hocam ,gerçekten saolun..En azından böyle birşey olabildiğine de sevindim . İnşallah yapabilirim . Yaptıktan sonra servere atınca inşallah problem oluşmaz .. :)

hocam oluşmuyor.
ve webden yapmaz zor yavaş hata veriyor bazen.
yapın buradan bitirin gerisini hallederiz.

BBNET
Geri