load işlemleri sorunu

Kodla Büyü

ertberg

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar asp de sayfa load işlemleri yapmak istiyorum. Kullanıcı sayfayı kapatma tuşuna basınca siteden üye çıkış işlemi yapmasını istiyorum.
Üye çıkış kodunu yazdım ama sayfada yapmak istediğim gibi kullanamıyorum asp de çıkış işlemi kodu bu

<%
session.abandon
response.redirect"default.asp"
%>

Yardımcı olursanız sevinirim. İlgilendiginiz için şimdiden teşekkürler.

hocam zaten o kodlar oturumu sonlandırmak için kullanılan kodlar. ama siz illa da sayfayi kapatma tuşuna basinca kapatilmasini istiyorsanız durum değişebilir. asp de page load eventi başkadir. o dediğiniz genelde asp.net de vardir. her neyse sessionu siz ilk başta kontrol edersiniz sayfalarinizda default olarak süresi 15yada 20 dakika olmasi gerek. sonra sayfayi kapatinca işlem biter.. tabi cookieyeye yazdırmadiysaniz.yani sizin kodlarin çalişmasi için çikiş.asp die bi sayfa onlari oraya yaziniz.
oturumu kapat linkine basinca oturuma ait değşkenler sıfırlanır ve oturum sonlanir.

hocam benim demek istedigim tam olarak şu kullanıcı çıkış butonuna basmadan çıkarsa eğer site kendi otomatik olarak çıkış yapsın. zaten cikis.asp diye dosyam var çıkış butonuna basınca bu kodu çalıstırıyor. ben online üyeler diye bir bölüm açacagm ve oraya veritabanından aktif adlı hücreden veri alıp kontrol edip aktif olup olmadıgını kontrol ettirip tabloya yazcam kullanıcı çıkış yapmazsa eger sürekli aktif olarak gözükecek o tabloda yani ben kullanıcı çıkış tuşuna bassada basmasada sayfayı kapatınca çıkış yapsın istiyorum böle birşey mümkün mü ?

hocam session nesnesi o işi yapar. ozaman siz şunu yapıcaksınız session nesnesinin süresini kısaltacaksiniz. yani başka birşey aklima gelmiyor. ama bir bakalim daha başka ne yapilabilr.:S

yapabiliyorsunuzdur ama ben hiç o noktayla ilgilenmediğim için (online sayisi vs. genelde asp de global.asax kullanılıyor) net bişi diyemiyeceğim

BBNET
Geri