Liselerin Ortak Sınav Not Girişi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan star
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

star

Aktif Üye
Liselerde telafi sınavı olarak yapılan son sınavların not girişi öğretmenlere açık değil. sadece okul idarecileri girişi yapılabiliyor.Yetki ekranında da Ortak sınavlar için ayrıca yetki yok.Not girişini okul idaresi mi yapmak zorunda? Çözümü yok mu acaba bunun??

Notları yazılı olarak ilgili müdür yardımcısına teslim ediyorsunuz. O kişi notları e okula giriyor.

hocam müdür yardımcısına söylerseniz bu alanın not giriş izni için öğretmenleri yetkilendirmesi lazım ondan sonra ortak sınav alanı öğretmenlere açılıyor

Sayın Hocalarım,

Ortak Sınav Not girişlerini idare yapacak. Öğretmenlere yetki verseler de giriş yapılmıyor. Notlarınızı idareye teslim edin onlar girsin.

İyi çalışmalar.

habibocak' Alıntı:
cubido' Alıntı:
nereden tam olarak yetki veriliyor acaba?
Yönetici modülünden verilir. Yetki verilse de öğretmenler giriş yapamaz.
:+1: :+1: Evet Yetki verilmiş olsa bile öğretmen not giremiyor. Okul Yönetimi Girecek.
Benim Merak ettiğim ya öğrenci ortak sınava girmezse not olarak ne yazılacak G mi yazılması gerekiyor. Bu konuda yönetmelik maddesini buraya yazabilecek arkadaş var mı?

“(4) Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan, projesini vermeyen ve
performans çalışmasını yerine getirmeyen öğrenciler ile kopya çekenlerin
durumları puanla değerlendirilmez.
Puan hanesine; sınava katılmayan, projesini vermeyen ve
performans çalışmasını yerine getirmeyenler için “G” ve kopya çekenler
için “K” olarak belirtilir ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir.”

Mucit' Alıntı:
“(4) Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan, projesini vermeyen ve
performans çalışmasını yerine getirmeyen öğrenciler ile kopya çekenlerin
durumları puanla değerlendirilmez.
Puan hanesine; sınava katılmayan, projesini vermeyen ve
performans çalışmasını yerine getirmeyenler için “G” ve kopya çekenler
için “K” olarak belirtilir ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir.”
Hocam bu tabir genel bir tabir. Her ders için geçerli. Ancak Ortak sınavlar biliyorsunuz her öğrenciye açılmıyor. Sadece bizim eklediğimiz ve zayıfı olan öğrencilere açılıyor. Haber metninde bunun açıklamasını buldum. Ama yönetmelikte bulamadım.
Haber metni :http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27875578.asp

chikage' Alıntı:
hocam müdür yardımcısına söylerseniz bu alanın not giriş izni için öğretmenleri yetkilendirmesi lazım ondan sonra ortak sınav alanı öğretmenlere açılıyor

Sayın hocalarım kendi not derdimize düşüp yazdığımı düzeltmeyi unutmuşum. müdür yardımcımız duyuru yapmıştı biz yetkiyi verdik girebilirsiniz diye, ona istinaden ben de burda aynı şeyi söyledim, fakat diğer hocalarımın da dediği gibi yönetici girişi şartmış. yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim ,kusura bakmayın ben de başkasının yalancısı oldum :))

Puanı 50'nin altında olan öğrencilerin sınava girmesi zorunlu olduğu için girmeyen öğrencilere G yazılır. Puanı 50'nin üzerinde olup da sınava girmeyi talep eden ancak daha sonra girmeyen öğrenciler varsa bu da sizin inisiyatifinize kalmış.

Idareye kolaylik olsun die 3. Not okarak girdik. Idare ordan bakarak ortak sinav bolumune geciriyor.

click' Alıntı:
Idareye kolaylik olsun die 3. Not okarak girdik. Idare ordan bakarak ortak sinav bolumune geciriyor.
Bu durum sıkıntı oluşturur yapılası gereken Ortak sınav yapılmamış gibi bir sonuç ortaya çıkar. Bence bu durumu düzeltmelisiniz bence.

Yok hocam 3. Sinav notunu ortak sinav alanina gecirdiler 3. Sinav ve sinav tarihlerini sildiler

bu not giriş işlemleri kayıt edilen işlemler hocam niye böyle bir şey yapıyorsunuz? idare e okuldan bakacağına , zaten sınava girecek öğrenci listesi alıyorsunuz sınavdan önce oraya yazın oradan girsinler sisteme. Zahmet olur belki ama idareye bu kadar düşünceli olmaya gerek yok bence.

hocalarım bu ortak sınav tarihleri e okul sistemi üzerine giriliyormu yada sözlü olarak mı söyleniyor şimdiden teşekkür ederim

BBNET
Geri