Liselerde Telafi Sınavları

Kodla Büyü

ayhanyavuz

Site Gezgini
Arkadaşlar Yeni yönetmelikten benim anladığım 2 sınav yapanlar +1 sınav daha yapacaklar.3 sınav yapanlarında üçüncü sınavları ortak sınav yerine geçecek doğrumu yorumladım acaba.Ben Meslek lisesinde öğretmen olduğumdan tüm derslerden zaten 3 sınav yapıyorum.Telafi sınavı yapmama gerek var mı accaba??

Eğer yapılan sınavlar, performanslar sonucunda aritmetik ortalama 50 puanın altında ise sınav yapılması gerekiyor. Ortak sınav diye yeni bir bölüm açılmış oraya girilecek.

YORUM: Liselerde sınavların sayısı arttırılmıştır. Bir dönemde üç sınav yapılan derslerde artık 2+1 sınav yapılacak. Değişen bir şey yok. +1 olan sınav karneden önce bir kurtarma sınavı işlevi görecek. Üniversitelerdeki 2 vize + 1 Final gibi düşünebiliriz. Bir dönemde iki sınav yapılan derslere de +1 sınavı getirilmiştir. Bu sistemle sınavlarda uygulama birliği oluşmuştur.

www.kamudanhaber.comhttp://www.kamudanhaber.com/meb/lise ... 68823.html

Kamudanhaber

Hocam 3 sınav yapanların 3. sınavı ortak sınav yerine geçmez. +1 sınav daha yapmanız gerekir. Yazılı sayısı ders saati ne oursa olsun en az ikidir. Ancak zümre kararıyla 3 ve daha fazla sınav yapabilirsiniz.Eğer 3 sınav yaptıysanız tüm değerlendirmeler sonucunda ortalaması 50 nin altında oan öğrenci varsa telafi sınavı yapmanız gerekir.

egeca77' Alıntı:
Hocam 3 sınav yapanların 3. sınavı ortak sınav yerine geçmez. +1 sınav daha yapmanız gerekir. Yazılı sayısı ders saati ne oursa olsun en az ikidir. Ancak zümre kararıyla 3 ve daha fazla sınav yapabilirsiniz.Eğer 3 sınav yaptıysanız tüm değerlendirmeler sonucunda ortalaması 50 nin altında oan öğrenci varsa telafi sınavı yapmanız gerekir.
..
+1

Sınav sayınıza +1 sınav TELAFİ SINAVI olarak eklenir.
Yoksa son yönetmelikle zaten tüm sınavlar ortak yapılmak zorunda...

Ortalaması 50'nin altında kalan (başarısız) her öğrenciye bir sınav daha yapılması gerekiyor. 50'nin üzerindeki öğrenciler de eğer isterlerse bu sınava katılabiliyorlar. Ortalama alınırken tüm sınavların ortalaması hesaplanıyor.
Ders saati ne olursa olsun en az 2 sınav yapmak gerekiyor. Yani en az 2 sınav ve 1 kurtarma sınavı yapılmalı.

“a) Haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her dersten en az iki yazılı sınav yapılır.

“b) Aynı derse giren öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm derslerin yazılı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir.

“(3) Yazılı sınavlar ve diğer değerlendirmeler sonunda başarısız dersi bulunan öğrenciler için her bir dersten dönem sonunda ayrıca ortak bir sınav daha yapılır. Bu sınava isteyen başarılı öğrenciler de girer ve sınavdan alınan puan diğer puanlarla birlikte dönem puanının hesaplanmasında aritmetik ortalamaya dâhil edilir.”

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 0913-8.htm

İdareci Arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Bir öğrenci notu 45 iken,
1. Sınavı olduğu gün okula gelmezse sonrasında sınav yapmak gerekir mi
2. notunun düşeceğini düşündüğü için Sınava girmek istemediğini söylerse ne olur
3. Sınava girer ve daha düşük alırsa ne olur.
4. Sınava girmemek için rapor almak isterse sınavın olduğu güne mi almalı yoksa dönem sonun kadar mı almalı

hocam idareci değilim ama sorunuzun cevabı; öğrenci 50'nin altında ortalamaya sahipse telafi sınavına girmek zorundadır. telafi sınavına girecek öğrencilerin listesi idarece belirlenir. hepsi birlikte sınava tabi tutulur. bunun yanında notunu yükseltmek isteyenler de dilekçeyle başvuru yapabilir. Öğrenci mazeretsiz sınava girmezse G yazılır yani notu sıfır olur. Bütün yazılı ve performans notları toplanır tekrardan ve kaç not varsa örneğin 5 ise 5'e bölünür.

Hocam yani aldığı not 0 da olsa 100 de olsa ortalamaya katılacak öyle mi?

evet hocam. Ben o yüzden kolay hazırladım soruları ama 8 kişiden biri geçebildi.

Hocam müdürümüz, "öğrenci sınava girer ve düşük not alırsa yüksek olan geçer ortalamaya" dediği için soruyorum.

aak' Alıntı:
Hocam müdürümüz, "öğrenci sınava girer ve düşük not alırsa yüksek olan geçer ortalamaya" dediği için soruyorum.
Bu olay geçen seneki %50 meselesinde geçerli idi. Ortak sınav alanına da öğretmen giriş yapamıyor. İdarenin şifresi gerekiyor. Bu durumda doğru olanı imzalı bir liste ve dilekçe ile resmi yoldan notun girilmesini sağlamak en doğrusu sanırım.

bıraksınlar veli girsin notu....ne uğraşırıyorlar öğrencileri geçirmek için 40 dereden su getirmeler...bizede işkence... :-1:

peki bu notları idare mi girecek eokula? bize eokulda ortak sınav kısmı pasif, sadece idarecilere açık. peki bunu ortak sınav kısmına değil de 3. sınav kısmına yazsak ne değişir?

aak' Alıntı:
İdareci Arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Bir öğrenci notu 45 iken,
1. Sınavı olduğu gün okula gelmezse sonrasında sınav yapmak gerekir mi
2. notunun düşeceğini düşündüğü için Sınava girmek istemediğini söylerse ne olur
3. Sınava girer ve daha düşük alırsa ne olur.
4. Sınava girmemek için rapor almak isterse sınavın olduğu güne mi almalı yoksa dönem sonun kadar mı almalı

1.Özrünü belgelendirmiş ve okul idaresinie bildirmiş ise sonrasında sınav yapmanız gerekir.
2.Sınava girrmek zorundadır. Girmezse "G" yazılır buda sıfır almış sayılır.
3.Ortalaması düşer.
4.Rapor alırsa sınavın oduğu günü kapsayacak şekilde dönem sonuna kadar olmalıdır. Dönem bitmeden sınav yapabilecek kadar süre varsa sınava katılmalıdır. Aksi takdirde girmemiş sayılır. Dönemi kapsayacak şekilde rapor alınmışsa girmedi yazılmaz ortalaması mevcut notlarla hesaplanır.

BBNET
Geri