Karayeller
Aktif Üye
Liselerde ilk dönem not ortalaması 50 nin altında kalan öğrenciler ikinci dönem sınavlarına girmezse sınıfı geçer mi?
Sınıfı geçti bile hocam. 50'nin altında kalan derslerden sorumlu olarak geçiyor yeni düzenlemeye göre. Sınıfta kalma diye birşey kalmadı.Liselerde ilk dönem not ortalaması 50 nin altında kalan öğrenciler ikinci dönem sınavlarına girmezse sınıfı geçer mi?
Normalde okuduğu sınıfta en fazla 3 dersten, alt sınıflar dahil en fazla 6 dersten başarısız ise sorumlu geçiyor. her ne kadar resmî yazıyla bildirilmese de lise öğrencileri üst sınıfa geçecekLiselerde ilk dönem not ortalaması 50 nin altında kalan öğrenciler ikinci dönem sınavlarına girmezse sınıfı geçer mi?
Yeni yayınlanmış bir şey hocam geçen yılla alakası yok. Geçen yıl 2. Dönem sınav olmadı ki burada bu yıla ait durumu anlatıyor.arkadaşlar buradaki yazılar geçen yılı kapsıyor geçen yıla göre yazılmış bir yazı güncellenmemiş bu yıl için bu uygulanamayacak
50 ortalamayla geçmeden önce böyle değil miydi hocam, 50 ortalamayı alan direk geçiyor, ortalamayla geçilemeyecek dersler hariç. 2 sene önce böyleydi, 2 senelik süreçte değiştiyse bilemiyorum, ama bir yerlerde denk gelirdim değişseydi.Normalde okuduğu sınıfta en fazla 3 dersten, alt sınıflar dahil en fazla 6 dersten başarısız ise sorumlu geçiyor. her ne kadar resmî yazıyla bildirilmese de lise öğrencileri üst sınıfa geçecek
Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması50 ortalamayla geçmeden önce böyle değil miydi hocam, 50 ortalamayı alan direk geçiyor, ortalamayla geçilemeyecek dersler hariç. 2 sene önce böyleydi, 2 senelik süreçte değiştiyse bilemiyorum, ama bir yerlerde denk gelirdim değişseydi.
Şu an için mi geçerli bu durum yoksa genel durum için mi hocam.
Arkadaşlar siz geçen seneyi yaşamadınız mı?
Hocam yazılan, yönetmeliğin genel hükmü.Şu an için mi geçerli bu durum yoksa genel durum için mi hocam.
Yeni yayınlanan soru cevaplara göre yazılmamış
Hocam sağlayabilir tabii ki .Hocam yazılan, yönetmeliğin genel hükmü.
Bakanlık geçen sene olduğu gibi bu sene de öğrencilerin sorumlu geçmesini sağlayabilir.
Hocam bu yazılanlar, sınıf geçme yönetmeliğine göre olan durumu ifade ediyor. Yönetmelik gereği öğrencinin yıl sonu ortalaması 50 ve üzerinde ise zayıf olan dersleri olsa bile zorunlu dersler(Edebiyat ve alana ait bazı dersler) hariç sınıfını geçiyor, zorunlu derslerinden zayıfı var ise sorumlu oluyor. Yani öğrenci mevcut yönetmeliğe göre değerlendiriliyor.Şu an için mi geçerli bu durum yoksa genel durum için mi hocam.
Yeni yayınlanan soru cevaplara göre yazılmamış
Evet hocam ben de tam böyle anlamıştım konuyu. Anladığımın dogru olup olmadığını tespit etmek için sormuştum soruyu. Teşekkürler cevap için.Hocam bu yazılanlar, sınıf geçme yönetmeliğine göre olan durumu ifade ediyor. Yönetmelik gereği öğrencinin yıl sonu ortalaması 50 ve üzerinde ise zayıf olan dersleri olsa bile zorunlu dersler(Edebiyat ve alana ait bazı dersler) hariç sınıfını geçiyor, zorunlu derslerinden zayıfı var ise sorumlu oluyor. Yani öğrenci mevcut yönetmeliğe göre değerlendiriliyor.
Ancak öğrencinin ortalaması 50 nin altında ise; Normalde zayıf sayısına bakılıp değerlendirilmesi gerekirken http://ogm.meb.gov.tr/www/sss.php sayfasındaki yazılana göre öğrenci sınıf tekrarına kalmıyor ve zayıf olan tüm derslerden sorumlu olarak geçiyor ve bu derslerden daha sonra sınava girmesi gerekiyor.
Aslında sınıf geçme yönetmeliği değişmedi, geçen yıl olduğu gibi bu yıla özel istisnalar getirildi.
Ortalaması 50 ve üzerinde olanlar nasıl kaldı görünür? Zayıf sayısı önemli değil, baraj dersi olmayan derslerden geçer zaten. Acaba devamsızlıktan mı kaldı görünüyor? Gerçi devamsızlık yazılmiyordu galiba.E-okula düzenleme gelmiş, 50 nin üstünde olanlar bile kaldı gözüküyor zayıf sayısından dolayı,
Ortalaması 50 ve üzerinde olanlar nasıl kaldı görünür? Zayıf sayısı önemli değil, baraj dersi olmayan derslerden geçer zaten. Acaba devamsızlıktan mı kaldı görünüyor? Gerçi devamsızlık yazılmiyordu galiba.
Hocam şu anda mevcut yönetmelik hükümlerine göre geçme kalma görünüyor. Bu durum en son bakanlık tarafından yeniden düzenlenecek muhtemelen.