Lisanssız yazılım sıkıntısı

Kodla Büyü

teknkogretmen

Aktif Üye
Tahtalara lisanssız yazılım kurmanın sonucu ne olur acaba fikrinizi alabilir miyim. Yani ben gerekli olduğuna inanıyorum ama satın alınmış bir program değil. Örneğin VLC Player. Hepimizin bildiği gibi hemen her uzantıyı oynatan bir program. Ben tahtalarda media player'ın açamadığı dosyalar için hemen yüklüyorum, herkesin işi kolaylaşıyor. Herhangi bir sıkıntı doğurur mu sizce?

VLC zaten ücretsiz bir yazılım ne gibi bir sıkıntı doğurabilir. İhtiyaç duyduğunuz her ücretsiz yazılımı kurabilirsiniz.

ben bu konuyla ilgili İl Koordinatörüne tahtalara Office prog. kurabilir miyim diye mail atmıştım.. Gelen cevapta sakın, böyle bir şey yapmayın demişti.. Ben de kurmadım. :cry:

Office lısanslı bır program hocam kurmanız sıkıntı yaşatabılır malum lısans anlaşması yapmamışlarsa vay halınıze derler kesınlıkle kurmayın ne derlerse desınler mudur dedı dıyemezsınız teblığ edilmeden kesınlıkle lısansız kurmayın

hasari' Alıntı:
VLC zaten ücretsiz bir yazılım ne gibi bir sıkıntı doğurabilir. İhtiyaç duyduğunuz her ücretsiz yazılımı kurabilirsiniz.

Yani ücretsiz yazılımlarda sıkıntı yok, ücretli olanları illegal kullanmakta bütün problem.

Hocam kontrol olmadığı sürece sıkıntı olmaz.. Eğitim amaçlı kurduk dersiniz belki kabul edilir çünkü okulumuz ticari işletme değil. Hem şu da bir gerçek Microsoft istese lisanssız program kullandırmaz bi şekilde online tespit eder ve makineye müdahale eder.. Bence onların derdi özel işletmelerle okullarla uğraşmazlar..

okulumda akıllı tahta yok ama office olmadan da bilgisayar ne işe yarar. belki açık kaynak versiyonlar yüklenebilir.

Tahtaların Bakanlıktan sürekli kontrol edildiği söyleniyor ya o açıdan endişem. Bu tip durumlarda Bakanlığın yaptırımı olur vs söylemleri var.

KingOffice var, hem kapasitesi az, yüklemesi kısa sürüyor, hem de kullanışlı, hem de microsoft office dosyalarını açabiliyor sorunsuzca

Birini dövebiliyor olmamız bize bu hakkı vermez. Microsoft takip etmiyor diye ya da herkes korsan kullanıyor diye biz de kullanmak zorunda değiliz. Uzun süredir LibreOffice kullanıyorum. Laboratuvarda da LibreOffice kullanıyorum. Şimdiye kadar yapamadığım ya da eksik bir yanımı görmedim. Sadece bir şans verin derim. Pişman olmazsınız.

Bizim okuldaki tüm tahtalara, Windows8.1 (Özellikle windows 8.1 tam tahtalar için, dokunmatik harika)+ Office 2010 + Mürsid 5.0 (Bu en sevdiğim program - Vebal atmış çünkü:)) , pdf annotator (her tahtaya mutlaka kurulmalı) , gimp , gom player ,k-lite codec kurdum.

biri beni durdursun!!!!!!!

Zaten bunların markası belli. garantiden sonra 5.yıldan itibaren takır takır dökülmeye başlar. Sağ olsun firma ona göre "üstün mühendislikle" üretmiştir. yok yok gerçekten, ciddi manada söylüyorum. içine bir çip mi ne yerleştiriyorlar, ne kadar garanti vermişlerse, o süre boyunca hiç bir şey olmuyor. ama ondan sonra .....

o yüzden bu kısa zaman diliminde, ülke menfaatleri için full kapasite, full performans kullanmak bence en mantıklısı.

BBNET
Geri