Lisanssız office, merkeze haber veriyor mu?

Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar... Akıllı tahtalara office yüklemeyi düşünüyorum ama lisanssız olması kafamı karıştırdı. Bi tane hocamız diğer programlar "lisanssız olursa sıkıntı çıkarmaz ama office yüklerken etkinleştirmek istediğimizde merkeze haber verelebilir lisanssız kullanıldığı belli olabilir" demişti ama bana saçma gelmişti. Sizce böyle bir şey olabilir mi?

Sayın hocam,
10 yıldır bu işi yapıyorum, şimdiye kadar okullarda Ofis programlarını hiç lisanslı kullanmadık. Şimdiye kadar da ne arayan oldu, ne de sorun. Eğer bahsedilen durum olsaydı ki hukuki açıdan bazı engeller olduğunu düşünüyorum, şimdiye kadar başta beni olmak üzere birçok arkadaşımızı kızağa almış olurlardı.
Etkinleştirme olayında zaten aktivasyon programları kullanıyoruz. Programların çalışmasının temelinde zaten ofisin etkinleştirme işlemini devre dışı bırakmak.
Fazla kafayı yormayın. Kurmanız gerekiyorsa kurun. Çok çekiniyorsanız da libre ofis, open ofis gibi ücretsiz seçeneklere ya da sadece ofis belgesi gösterici programlara yükleyin.

programı kurup çalıştırdığınızda ilk başta ekrana güncelleştirmeler vb. office online git gibi bir mesaj kutusu geliyoor.. Oradaki tiki kaldırın birşey olmaz hocam.. Güncelleme açık olursa ve kullandığınız yazılım lisanssız ise bağlantı kurduğunda sıkıntı çıkarır...

Kurmayın korsan yazılım. Alışsınlar özgür yazılımlara. Niye başınıza iş sarıyorsunuz anlamıyorum. İnternetten hazır indirdiği ppt de bozuk çıksın. Merak eden gelir yapmayı öğrenir. Merak etmiyorsa da bozuk bozuk kullanır.

cevap için teşekkürler hepinize :) bakalım düşünüyüm biraz

Bu yazımıla ilgili bir dayatma yapmaz mıyız?

orjinal isteyip vermiyorlarsa open office kurmak sonrada bütün işlerinde
Hocam bir bakar mısın burda bunu nasıl yapıyorduklarla uğraşmak yerine.

İlçeye giitiğimde bir ilçe formatörüne sorayım.

Sonrasında bilgisayar öğretmeni kurdu deyip bizim üzerimize bırakırlar.

Office yazılımı zaten bana hiç güven vermiyor Microsoftun
Ya adamlar o kadar paraya sattıkları malı KORSAN kullannaları yakalamak için caba sarfetmiyorlar neden?

Ya bu gibi kişilerin bilgilerini alıyorlar o yüzden ses çıkarmıyorlar.

Yada Bağımlı hale getirdikleri bizler belli bir zaman sonra zaten satın almak zorunda kalıyoruz.

Okullarda Akıllı tahtalarda Pardus kullanan Öğretmen var mı hiç???

Hemen Windows diyor ve onu kullanıyorlar.

ben korsan morsan kurdum vallahi, bütün akıllı tahtlara, office 2007. bugüne kadar lisanslı office de görmedim hiç bir yerde evde, işte vs.. okul müdürünün kullandığı office de korsan. bence bir şey olmaz, etik dışı da gelmiyor bana, vicdanım da kafam da rahat..

BBNET
Geri