Linux Hosting vs Windows Hosting?

Kodla Büyü

suatguzel

Aktif Üye
Arkadaşlar Joomla ile okul sitesi yapacam..Linux hosting mi tavsiye edersiniz yoksa Windows hosting mi? Avantajları dez avantajları nelerdir acaba?

hocam joomla kullanacaksanız windows olmaz zaten, linux sunucu kullanacaksınız

Muzilla' Alıntı:
hocam joomla kullanacaksanız windows olmaz zaten, linux sunucu kullanacaksınız

windows hostinglerin de php desteği var ama hocam? Aslında ikisi arasındaki farkı, üstünlüklerini ve dezavantajlarını da merak ediyorum açıkçası..

Hocam pek çok sunucuda bir sürü farklı sistemle çalışma fırsatım oldu şimdiye kadar. Tavsiyem, PHP scriptleri kesinlikle Linux kökenli sunucularda çalıştırmak yönünde olacak. Özellikle joomla konusunda çok sıkıntı çıkabiliyor windows sunucularda. Her probleme siz müdahale de edemiyorsunuz, her seferinde hosting firması ile muhatap olup çare beklemeniz gerekebiliyor.

.Kaf-Kef.' Alıntı:
dosya izinlerinde gtk2 kütüphane desteğinde sıkıntı yaşarsınız
Windows sunucuları kastediyorsun sanırım hocam?

omd' Alıntı:
Hocam pek çok sunucuda bir sürü farklı sistemle çalışma fırsatım oldu şimdiye kadar. Tavsiyem, PHP scriptleri kesinlikle Linux kökenli sunucularda çalıştırmak yönünde olacak. Özellikle joomla konusunda çok sıkıntı çıkabiliyor windows sunucularda. Her probleme siz müdahale de edemiyorsunuz, her seferinde hosting firması ile muhatap olup çare beklemeniz gerekebiliyor.

Bir yerde daha Joomla için linux sunucuların daha iyi olduğunu okudum hocam.Sanırım linux sunucu denicem..
Başka fikri olan arkadaş varsa önerilere açığım..

Teşekkür ediyorum..

Joomla'nın nimetlerinden tam olarak faydalanabilmek için öncelikle linux, sonrasında ise joomla uyumlu hosting gerekiyor.

Joomla'yı tanıyan fakat hosting olarak uyumsuz yerlerde çalışanlar için joomla problemli bir sistemdir. Çünkü CHMOD ayarı gerektirir, resim yüklenmesinde sorun çıkartır, temanın ayarları yazılamazdır, config dosyasını elle oluşturmanız gerekir falan filan...

Uyumlu bir hostingte ise bu tür sıkıntıların hiçbiri yoktur. Özellikle hiçbir şekilde CHMOD ayarı yapmaz ve kurulum esnasında config dosyasını bile siz oluşturmazsınız. Sistem uyumu gereği herşey otomatiktir. Siz sadece panelden yazı girer, resim ekler, modül yüklersiniz.

İsterseniz www.joomlam.com üzerinden ücretsiz hosting hesabı alarak bahsettiğim bu kolaylıkları test edebilirsiniz.

Joomla için kesinlikle Linux öneririm hocam,siteyi kurduktan sonra eklenti kurarken veya dosya izinleriyle ilgii sorunlar yaşadıgında linux başını ağrıtmayacaktır senin.

BBNET
Geri