Linki Yeni Sayfada Açma (ASP)

Kodla Büyü

akrenon

Üye
Bir kategorideki içeriğin başlıklarını ve linkleri sola doğru kaydıran bir asp sayfam var. Başlıklara tıklayınca yeni pencerede açılmasını istiyorum ama bir türlü yapamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kod:
<marquee direction="left" behavior="scroll" scrollamount="2" scrolldelay="40" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();" class="marqC">
		<!--kategori icerik basliyor-->

<%
		kdMenu.Open "SELECT TOP 20 tarih, baslik, durum, onay, haberID, kategori FROM tblHaberler WHERE kategori=18 ORDER BY tarih DESC, haberID ASC",adoCon, 1, 3
		If Not kdMenu.EOF Then
			Do While Not kdMenu.EOF
				Response.Write("<a href=""haber_detay.asp?haberID="& kdMenu("haberID") &""" title="""& kdMenu("baslik") &""">"& Trim(kdMenu("baslik")) &"</a>&nbsp; | &nbsp;")
			kdMenu.MoveNext
			Loop
		End If
		kdMenu.Close %>
</marquee>
		<!--kategori icerik bitti-->

Kod:
<a href=""haber_detay.asp?haberID="& kdMenu("haberID") &""" title="""& kdMenu("baslik") &""">"& Trim(kdMenu("baslik")) &"</a>&nbsp; | &nbsp;")

bu bölüme

<a target=""_blank"" href=""haber_detay.asp?haberID="& kdMenu("haberID") &""" title="""& kdMenu("baslik") &""">"& Trim(kdMenu("baslik")) &"</a>&nbsp; | &nbsp;")

target="_blank" eklemek lazım... Eğer yanlış anlamadıysam... Asp ile ilgisi yok, html bilgisi ama dediğim gibi yanlış anlamışta olabilirim...

kolay gelsin...

Muhtemelen o link kodundaki tırnakların yanlışlığından kaynaklıdır... Şöyle deneyin birde:

<%
kdMenu.Open "SELECT TOP 20 tarih, baslik, durum, onay, haberID, kategori FROM tblHaberler WHERE kategori=18 ORDER BY tarih DESC, haberID ASC",adoCon, 1, 3
If Not kdMenu.EOF Then
Do While Not kdMenu.EOF%>
<a target="_blank" href="haber_detay.asp?haberID=<%=kdMenu("haberID")%>" title="<%=kdMenu("baslik")%>"> <%=Trim(kdMenu("baslik")) %></a> &nbsp; | &nbsp;
<%
kdMenu.MoveNext
.
.
.
%>

kolay gelsin...

Eğer buda değilse aldığınız hatayı yazarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz... kolay gelsin...

Çok teşekkür ederim s_kajmeran oldu. Yeni yeni asp öğreniyorum. O da zaruretten ilçe milli eğitimin sitesi düzenliyorum. Php kadar esnek olmadığı gibi can sıkıcı.

BBNET
Geri