lg lm 660s modeli 5.1 sorunu

Kodla Büyü

muhoni61

Site Gezgini
hayırlı ramazanlar arkadaşlar. lg lm 660s model tv ve lg ht-1000ev model ses sistemim var. optik kablo kullanmama rağmen filmlerden 5.1 ses alamıyorum. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

bu konuda bilgim yok ama baya bi zamandır 660s modelinin takipçisiyim eylül başı gibi alayım diyorum memnunmusunuz acaba

gerçekten çok güzel bir tv çok memnunum herşeyi oynatıyor ama şu 5.1 ses olayını henüz çözemedim.

Tv sesi 5.1 olarak vermez, çünkü 5+1 çözen bir devresi yoktur. SEs çıkışını aldığınızda 2 sol 2 sağ olarak filmleri izlersiniz .. Aynı olay Tv kanallarını izlerken de bu şekildedir. Yani receiver ı ses sistemine bağladığınızda tv yayınlarını da 5.1 olarak duyamazsınız. Ses sisteminden matrix i seçip - sanal 5.1 şeklinde dinleyebilirsiniz sadece..

- filmleri 5.1 olarak izlemek istiyorsanız media player almanız lazım. Hem her türlü formatı oynatırsınız hem de 5.1, dolby, DTS olaylarında sıkıntı yaşamazsınız. Media player için sigma çipsetli olanlar öneriliyor - realtek cipsetliler daha ucuz ama sigma kadar iyi değil deniliyor.

Benim bilgim bu yönde - siz gene de araştırın ama sanmıyorum

ayarlarında bir sorun varmış çözdüm:) bu arada evet medya oynatıcı gerekli cidden ama şu anlık maddi gücüm el vermiyor :(

bende 620s var hiç denemedim ama dts çözücüsü var deniyordu donanımhaberde :shock:

BBNET
Geri