Lastik Söküp Taktırmak

Kodla Büyü

selcuklu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kışlık lastikleri takarken 1 yıllık olan lastikleri söktürdüm. Geçenlerde tekrar yazlıkları taktırmak için aynı yere gittim. Hangisi nereden sökmüştük diye sordu. Hangisi nereden bilmiyorum tabi ki. Yerlerini bilmek lazım dedi usta. Söyleseydin o zaman deyince de burda kimse söktüğü lastiği takmaz falan demeye başladı. Geri gelip taktıracağımı söylemiştim de. Neyse lastikleri taktı. Birinin dış yüzünde outside yazıyor. Diğerlerinin dış yüzünde inside yazıyor. Bu işten anlamam ama hepsinde outside yazan kısım dışarıda olmalı diye düşündüm. Yok o önemli değil falan dedi. Araç şimdi sağa çekiyor hafif. Götürdüm aracı ön lastikleri bi şeylere bağladı baktı o kadar olur 2-3 gün kullan normalleşir dedi. 1 hafta kullandım hala araç sağa çekiyor.
Dediği gibi lastiklerin yeri fark eder mi? 4'ü de aynı kullanıldı. Bi de outside, inside düşüncem doğru mu?

Lastiğin marka ve özelliğine göre değişiyor. Ama en mantıklısı outside dışa bakan taraf olması. Ayrıca rot balans a girmeniz gerekecek

Hocam o bahladigi sey balabs ayari zaten balansi yapinca sorun cikmamasi lazimdi.
bundan sonra o lastikciye gitmezsiniz sizde.
esnaflik olmus

bidene' Alıntı:
Hocam o bahladigi sey balabs ayari zaten balansi yapinca sorun cikmamasi lazimdi.
bundan sonra o lastikciye gitmezsiniz sizde.
esnaflik olmus

Alternatif yok hocam. İl merkezine gitmek gerekiyor. Ona da fırsatım olmuyor.

hocam eğer lastikler aynı ise; öne veya arkaya takılmasının hiçbir önemi yok. lastikçi olacak lüzumsuz işten anlamıyormuş. ayrıca outside lastiğin dışa gelecek tarafı. siz fazla km yapmadan derhal lastiklerinizi düzelttirin.

esnafların çoğundan (%90) tiksiniyorum.
bize kimse gelmiyor avm ye gidiyorlar diye ağlıyorlar.
hakediyorlar.
berbere, terziye kuru temizlemeye vs gidiyorsun hem para veriyorsun ham de yalvaracaksın nerdeyse düzgün yapsınlar diye.
hepsi tok satıcı hepsi gururlu güya.
yaptıkları işte yanlışını bulup söylüyorsun bozulup gurur yapıyorlar yada "bişey olmaz" denilen tiksinç cümleyi kuruyorlar.
:verymad:

hocam bazı lastikler simetrik desenli yani adamın dediği doğru olabilir. bazıları ise asimetrik desenli o zaman inside outside önemli. araç sağa doğru çekiyorsa biri önde biri arkada olan yani eşit aşınmamış lastikleri kullanmış demekki. aslında işinin ehli bir usta gözle bile fark edebilirdi. bu tür işler için üşenmeyin işi bilen ustalara gidin bence.

Hocam milletle ugrasmam isime bakarim diyorsan ikinci el jant al kisliklarini ona taktir balansini yaptir, her mevsim jantlari kendin degistir

orada sordugu arka ve önlastık olayında aceba önlerde sagdakı daha cokmu asınmıs o sekılde olursada saga ceker

outside yazan dışa bakacak hocam. ve bu güvenlik açısından önemli. Sen lastikçinin önemli değil demesine bakma. en kısa sürede değiştir. Tahliye kanalları ters oluyor , lastiği ters takınca.

Artık haftasonu gitmeye çalışırım. Haziran'a kadar kullanmayı düşünüyordum böyle. Memlekete gidince değiştiririm diyerek. Fikrinizi almak istedim.
Teşekkürler cevaplar için.

lastikleriniz asimetrikse yonleri onemlidir yol tutusunu gidisini etkiler.. baska bir lastikcide degistirin

O lastiği üreten firma "outside" yada "inside" yazısını spor olsun diye yazmıyor. Bir an önce düzelttirin hocam doğru düzgün bir ustaya

Aracın sağa çekmesi Rot ayarındandır. Rot ayarı yaptırın bence. Lastiklerinizin outside kısmı dışarıda olsun. Lastiğiniz simetrik desenli değil simetrik olsaydı outside inside yazmazdı.

bunu üreten adam hiçbirşey bilmiyor bizim lastikçiler çok şey biliyor madem önemli değil neden biri içeri biri dışarı yazıyor üzerinde.

Tüv de arabayı muayeneye sokarken başıma geldi bu olay lastiklerin birinde inside yazan kısım dış tarafa bakıyo diyo muayeneden geçirmedi beni görevli arkadaş, düzelttirin dedi. Önemli bir konu yani

BBNET
Geri