Lastik Önerileriniz!

Kodla Büyü

rusensahin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar arabanın lastiklerini yeniliyicem de lastik önerileriniz var mı?
Ben MICHELIN Energy Saver almayı düşünüyorum, sizinde fikirlerinizi alayım...

arabanın markası VE kullanılan yol önemli...uzun yol ve otoban tarzı yol ise kesinlikle MICHELIN (YUMUŞAK LASTİKDİR)...
yok eğer Türkiye !!! yolaarında kullanacağım diyorsanız...continental(çabuk sertleşir) olablir

Merhabalar;
Benim tavsiyem continental lastik almandır. Michelin lastiklerin kauçuk yapısı oldukça yumuşaktır. Türk yollarındaki malum çukur ve bozukluklar lastiğin önemli derecede hasar görmesine yol açar. Bu yüzden sert kauçuk kullanan continental almandan fayda vardır.

motrio marka aldım memnunum.185/65/14 tanesi 75ten aldım.Continental fabrikasında renault için çin malı lastiklerle rekabet için üretiliyor.Hemen hemen hergün bu lastikler ile 30 km yol yapıyorum ve bu lastikler bozuk asfaltta ve bol taşlı stabilize yolda ilerliyor.

hocam bildiğinden şaşma..opel için söylüyorum türkiye yollarında çukur bolluğundan dolayı en uyumlu lastik MICHELIN imiş...

Lastik sert hamur yapılı ise konforsuz fakat uzun ömürlü, yumuşak yapılı ise konforlu fakat kısa ömürlü olur. Michelin yumuşak yapılı, bridgestone sert yapılıdır. Conti ise bunların arasında olmakla beraber orjinal fransız üretimini bulmak zordur.

Benim tercihim ise yokohama yada toyo markalı japon lastikleridir. Bunlarda yine michelin ayarında lastiklerdir. Fakat michelin kadar para ödemenize gerek yoktur.

hocam petlas derim. adamlar uçağa lastik yapıyorlar, kalitede sorun yok hocam.

lastik seçimi araçtan araca, mevsimden mevsime, şehirden şehire, asfalttan asfalta, şoförden şoföre değişir.
siz bir lastikçiye gidin size güzelce izah etsin anlatsın yollarınızıda bir gözden geçirdikten sonra karar verin.

Turanza ER300 veya lassa impetus revo 2 tavsiye ederim.
ikisi de mükemmel yol tutuşu olan ve uzun ömürlü lastiktir.

michelin ile 40 000 km yaptım daha sonra bridgestone B250 ile tanıştım bununlada 50 000 km yaptım üçüncü lastiğim şu anda kullanıyorum impetus revo 2. 20 000 km oldu ve bundan da oldukça memnunun.
michelin performansı ilk 6 ay iyi olan bir lastik. 6 aydan sonra performans kalmaz. artı ıslak zeminde sabun gibi kayıyor.

bir tavsiye:
ne marka alırsan al
örneğin lastik ebatın 175x65xR14 ise 185x60xR14 lastik alırsan yol tutuş farkını bariz hissedersin.

175 olan kısım lastiğin taban genişliği bunu 10 yükselt,
65 olan kısım lastiğin yanak boyudur bunu 5 düşür,
R14 ebattır değiştirmeni kesinlikle tavsiye etmem. performans ve süspansiyon kayıpların olur. yakıtı da aşırı derecede etkiler.

Arkadaşlar 5 yıl 43000 km michelin energy saver kullandım. yol tutuş ve dayanıklılık açısından çok memnun kaldım.nazar değmesin bir kez bile lastiğim patlamadı!2 hafta önce tekrar aynı lastikten aldım 175*65*14 82 T tanesini 110 tl ye aldım. deseninide değiştirmişler çok daha iyi olmuş. memnunum tavsiye ederim.

BBNET
Geri