Laravel 4 kullanan varmı, bir hata için sorum olcak

Kodla Büyü

xorcistforyou

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Windows İçin : Laravel 4 kurulumu esnasında komut satırında composer çalıştırdıktan sonra

dosyaları git'ten transfer ederken framework'ün temel dosyaları alınıyor yalnız paket transferine başladığında hata verip yükleme yarıda kesiliyor.

laravel 4 sorunsuz yükleyen varsa burada sorun yaşayan varsa ve nasıl çözdüğünü söylerse sevinirim...

Hatayı yazar iseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Birde laravel gibi yüksek mertebeden bir fw'yi neden Win içinde kullanmak istiyorsunuz ?

İşletim sistemi windows ondan bu ortamda kullanıyorum.

Daha önceden L3 kullanıyorum. Şimdi ruby on rails benzeri bir yapıya dönünce L4 bu hatayı aldık.

sorun git'te bulunan repositories ile bağlantı kuramıyor.. Git'in windows ile ilgili programını indirdim kendi sitesinden onu kurcalıcam biraz.

Senin bilgin varsa yardıma açığım.

Ekli dosyalar

• l4hata.jpg
    l4hata.jpg
    106.5 KB · Görüntüleme: 731
Eğer halen devam sorun devam ediyor ise,
Kod:
Git Shell
den aynı işlemleri yapar isen sorun çözülecektir.

sorun git klasörünün Path degişkeninde bulunmaması. Komut satırından kullanmak istiyorsan Path degişkenin git klasörünün yerini tanıtman gerekecek.

Ama tüm bunlarla ugraşmak yerine bir adet linux sürümü tüm dertlerinin devası olabilir.

Saygılar.

sorunu çözdüm.

hata düşündüğüm yerde çıktı. Git'ten programı kurmuştum ama kullanmamıştım.

composer için iki kurulum şekli var hocam. ( local ve global ) Farketmiyor ama windows için en iyisi global kurmak.

önemli nokta cmd bundan sonra hata veriyor. git'ten yüklenen programla gelen 'Git Shell' kullanmak. Bu sorunu çözüyor.

GitHub klasörünün içine dosyalar eksiksiz alınıyor.

Ekli dosyalar

• l4_1.jpg
    l4_1.jpg
    163.9 KB · Görüntüleme: 670
  • l4_2.jpg
    l4_2.jpg
    199.5 KB · Görüntüleme: 670
  • l4host.jpg
    l4host.jpg
    25.6 KB · Görüntüleme: 670
BBNET
Geri