UBAK Projesi kapsamında kurulmuş bir laboratuvarım var. Bilgisayarlar Fujitsu-Siemens. Geçen yıl gayet güzel kullanıyordum ancak bu sene neredeyse yarısı açılmıyor bilgisayarların. Bazıları da normal açılıyor ancak kaptınca bir daha açılmıyor. Bir kaç gün sonra denediğimde bazen açılabiliyorlar. Açılmıyordan kastım elektrik hiç gelmiyor. Power düğmesine bastığım zaman hiç bir hareketlenme yok. Statik birikiminden ya da hatta kaçak elektrikten dolayı olduğunu düşünüyorum ancak çözümü nedir bilen arkadaş var mı. Ya da sorunun kaynağını. Sınıfında Bu bilgisayarları kullanan var mı. Aynı sorunları onlar da yaşıyorlar mı. Lütfen yardımcı olun kafayı yiyecem yakında.

2 ay süren uğraşlarım sonunda 2 yıl kullanılmayan BT sınıfı pc lerinin 17 sini çalışır hale getirdim. Yalnız Casper pc ler ya hiç açılmıyor yada açıldığında bazen hemen bazen de 5 dk sonra tak diye kapanıyor. Sorum şu: Garantisi biten ve tamir edip te yapamadığınız pc lere teknik servisi nasıl sağlıyorsunuz. 15 ten fazla pc bu durumda. en azından 5 ini kurtarsam yeter bana. Önerilerinizi bekliyorum.