lütfen yardım siteye ne oldu?

Kodla Büyü

ilede_sen

Aktif Üye
Arkadaşlar okulumun adresi:
http://www.gaziosmanpasa.k12.tr
Ftp den bağlanıyorum sunucuya.dosyalarımda bi problem yok. ama sitenin adı google dada çıkmıyor.Sitenin adresini direk yazıyorum adres çubuğuna
Server error
403 - Forbidden: ''
Access is denied.
You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied'' böle bir hata veriyor. .anlamadım sunucu poblemimi,virüs mü?

ilede_sen' Alıntı:
sıfırdan tasarlıcaz tarattırdım virüs görmüyor.
Ama olsa olsa spam vardır.
ee ne yapacaz?

Sunucudaki bütün dosyaları silip, içi boş bir index.html atınca yine aynı hatayı veriyor mu hocam

.jpg ya da .html uzantılı bir dosyaya yolunu yazarak ulaşmayı dene...

Ayarlardan ''özel hata sayfaları'' özelliğini kaldır.

Hocam bu tür virüsler genelde javascript açıklarından veya kullandığınız kırılmış bir FTP programından yararlanırlar. Virüsü temizlemenin yolu;

Web sitesindeki virüsler 2 türlüdür.
1-Ayrı bir dosya halindeki .php,.html,.asp dosyası..
2-Sayfalar içine sızmış kod satırları.

Çözümler;
1- Kullandığınız FTP programını silip FileZilla yı indirip kurun.
2- Bilgisayarınızda yeni bir klasör yapıp tüm sitenizi indirin. Ve sunucuyu tamamen boşaltın. İndirdiğiniz her bir dosyayı tek tek kod görünümünde açıp tanımadığınız yabancı satırları ( ki bu satırlar muhtemelen başka bir sayfaya yönlendirme kodudur ve bulaşmış olduğu her sayfanızda aynı şekilde yazmaktadır ) siliniz. Tüm sayfalarınızı bu şekilde tek tek inceleyin. Özellikle klasördeki index adlı sayfalara bulaşırlar.
3- Dosyalar içinde tanımadığınız bir html,php,asp dosyası varsa silin. Muhtemelen virüs kaynağıdır.
4- Tüm bu adımları yaptıktan sonra sitenizi tekrar yükleyin. Sitenizin açılması ve açılırken çıkan virüs uyarılarından kurtulmak için de http://www.google.com/webmasters/tools/ adresinden kayıt olup google dan sitenizi tekrar taraması talebinde bulunun. Tarama işlemi 1-2 gün içinde sonuçlanır beklemeniz gerekmektedir.

Kolay gelsin..

Yalnız filezilla da pek güvenilir değil...zira bir sitemiz çökmüştü onun yüzünden...Yani virüs yada kod içermeyen bir ftp programı bulmak önemli.
Bu tür satırları dosyalarda arayan programlar var onlardan yararlanabilirsiniz.

ilon' Alıntı:
Yalnız filezilla da pek güvenilir değil...zira bir sitemiz çökmüştü onun yüzünden...Yani virüs yada kod içermeyen bir ftp programı bulmak önemli.

Hocam filezilla açık kaynak kodlu, açık kaynak kodlu olmayan tüm ftp programlarından daha güvenli olduğu görüşündeyim... Kaç yıldır onu kullanırım hiç bir sorunla karşılaşmadım...

Evet site güvenli değil google de bunu anladığı için göstermiyor olabilir dosyalrınızı kontrol edin virüs felan olabilir

schumix' Alıntı:
ilon' Alıntı:

Hocam filezilla açık kaynak kodlu, açık kaynak kodlu olmayan tüm ftp programlarından daha güvenli olduğu görüşündeyim... Kaç yıldır onu kullanırım hiç bir sorunla karşılaşmadım...

İşte açık kaynak kodlu olduğu için güvenlisi de var güvensizi de ...İndirdiğimizden nasıl emin olabiliriz ki? Lisanslı ftp programlarının kırılmış ücretsizlerini kullanırsak tabiki en güvensizi olur...Satın almak en güvenlisi.

Etrafımdaki web sitesilerinde yaşanan virüs sorunlarına bakınca ortak konu...

İlaçlanmış Ftp programları!!!

Bunun çok kolay bir yolu var. Okullarımıza dağıtılan adobe cd lerindeki dreamweaver'da ftp tanımlamalarını yaparsanız, hiç bir özel programa gerek kalmadan sitenizi güvenli bir şekilde sunucu ortamına atabilirsiniz. Kolay gelsin.

BBNET
Geri