Kurslarda Hangi İş.S.-Office Sürümü Anlatılmalı?

Kodla Büyü
Değerli hocalarım, malum halk eğitim merkezlerinde kafalardaki en büyük soru işareti bu noktada oluşuyor. Hangi işletim sisteminive office sürümünü anlatacağız. Benim buradaki kişisel görüşüm piyasada yaygın olarak kullanılan versiyonları kullanmak. Belki ev kullanıcıları hemen Windows 10 edindiler ama işyerlerinde hala Windows 7 kullanılıyor. Benzer şekilde Office konusunda da benim gördüğüm hala işletmeler Office 2010 dan vazgeçemedi. Windows 8 ve Office 2013 arada kalan sürümler oldu. Sanırım işyerleri bundan sonraki etapta direk olarak Windows 10 ve Office 2016 geçiş yapacaklar ama bence halk eğitim merkezleri için henüz Windows 10 ve Office 2016 anlatmak için çok erken. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Hocam niye illa Microsoft Office anlatmak gereği duyuyorsunuz. Libre Office yada King Office anlatmayı deneyin. Ücretsiz yazılımlar...

1. Microsoft office menüleriyle olsun, özellikleri ile olsun çok kolay ve ileri düzeyde. Kursiyerlere anlatılması gereken office budur.
(açık kaynak düşmanı vs. modunda eleştiri olacaksa şimdiden söyleyeyim aynıyla iade ediyorum. İşletim sistemim linux ve kullandığım office ise kingsoft office. Ekran görüntüsünü gönderttirmeyin yani. Ben sadece microsoftun ofisinin gerçekten uygun olduğunu söylüyorum. Madem uygun neden kullanmıyorsun diyenlere de onların lisans ücretini ödeyebilecek kadar param yok diyorum)

2. Win8 başlat menüsü olmadığı için çok zor anlaşılıyor hiç gerek yok. Ya win7 ya da win10.

3. Office olarak da office2010 'un yeterli olduğunu düşünüyorum.

Libre office.Keza ben kendi bilgisayarımda ve artık ikinci dönemden itibaren lab.da libre office geçmeyi düşünüyorum.
Crackli win7 lerden win 10 geçiş imkanı var.Microsoft değerini bilmemiz için ! böyle yaptıklarını söylüyor bir mic. yetkilisi.Aslında hiç kaçak yazılım kullanmamak yada en az(eğitim amaçlı).

eğer bilgisayarlar iyiyse tab iki en son sürümler ....Windows 10 + Office 2016

Sayın hocam bizde 1 lab'ta Win8 (Başlat Menüsü eklenmiş)+Office 2013; diğer 2 labta Win7 + Office 2010 anlatılıyor. Win 10 + Office 2016 için daha çok erken kanımca.

Bizim anlattığımız programlar kursiyerlerin sahada karşılaşacakları programlar olmali veya kendilerinin kullanmakta olduklari ortalama programlar olmalıdır. Gunceli takip etmek için öncelikli olarak toplumun da bu konuda hazirbulunuslugu yakalamış olmasi gerekmektedir
Win7 +office 2007 (2010) şu an güncel olan veya güncel kabul edilendir.

aydınDr' Alıntı:
Bizim anlattığımız programlar kursiyerlerin sahada karşılaşacakları programlar olmali veya kendilerinin kullanmakta olduklari ortalama programlar olmalıdır. Gunceli takip etmek için öncelikli olarak toplumun da bu konuda hazirbulunuslugu yakalamış olmasi gerekmektedir
:++:

aydınDr' Alıntı:

Size katılıyorum hocam. Bazı hocalarımız Libre Office, Open Office den bahsetmiş. Bu tür programların varlığından bahsedebiliriz belki birkaç saati de bunlara ayırabiliriz ama kişiler iş hayatlarında karşılaşacakları programları öğrenmek istiyorlar.

Hocam office programlarını zaten derste öğretiyoruz. Sketch up 3D, Thinkercad gibi programlar öğretin. Emin olun çok daha zevkli geçiyor dersler..

BBNET
Geri