Kredi Dosya Masrafı İadesi

Kodla Büyü

bilogrt38

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım bundan 2 yıl önce tüketici kredisi kullanmıştım. Geçen yazda kredi dosya masrafının iadesi için Tüketici Hakları Hakem heyetine başvurdum. Heyet benim lehimde karar verdi. Fakat Banka dosya masrafını iade etmeyerek beni dava etti. Davanın gerekçeli kararını bugün aldım.
Mahkeme davayı iptal ederek "Tüketici Hakları Hakem heyetinin kararı doğrudur." dedi Yine lehimde karar çıktı...

Kredi kullanan arkadaşlarım bilgilerinize...

evraklarınızı ve izlediğiniz yolu anlatabilir misiniz? ben de garantiden konut ve tüketici kredileri kullandım. bir de sadece dosya masrafları için mi yoksa diğer masraflar için de olumlu bir karar çıkar mı ?

hocam mahkeme karar metnini buraya eklermisin kara numarası ile sizin tc no gibi bilgilerinizi kapatın bekliyoruz

tekinergun80' Alıntı:
evraklarınızı ve izlediğiniz yolu anlatabilir misiniz? ben de garantiden konut ve tüketici kredileri kullandım. bir de sadece dosya masrafları için mi yoksa diğer masraflar için de olumlu bir karar çıkar mı ?

Hocam dilekçeyi ekledim. Bundan 2 nüsha ve 2 nüshada dosya masrafı dekontunu 2 ayrı telli dosyaya takıyosunuz ve ilinizdeki yada ilçenizdeki Tüketici Hakları hakem heyetine başvuruyosunuz. Sonra kararı bekliyosunuz.

rcandir' Alıntı:
hocam mahkeme karar metnini buraya eklermisin kara numarası ile sizin tc no gibi bilgilerinizi kapatın bekliyoruz
Hocam bugün okula gitmiyorum. Evimde tarayıcı yok. Okula gittiğim gün tarayıp eklerim. Takip ediniz.

Ekli dosyalar

arkadaşlar ben aldımmm..banka da geri iade etti..1000 tl dosya masrafı geri aldım.

Peki ya banka aleyhe açtığı davayı kazansaydı, o zaman kişinin bankanın mahkeme masraflarını ödeme durumu oluyor mu, bilginiz var mı hocam ??? :?:

hocam internet bankacılığı kullanıyorsanız oradan alabilirsniiz.bazı illerde dekontu vermek için ücret istemişler....ben internet bankacılığından aldım....

bilogrt38' Alıntı:
tekinergun80' Alıntı:

Hocam dilekçeyi ekledim. Bundan 2 nüsha ve 2 nüshada dosya masrafı dekontunu 2 ayrı telli dosyaya takıyosunuz ve ilinizdeki yada ilçenizdeki Tüketici Hakları hakem heyetine başvuruyosunuz. Sonra kararı bekliyosunuz.

rcandir' Alıntı:
Hocam bugün okula gitmiyorum. Evimde tarayıcı yok. Okula gittiğim gün tarayıp eklerim. Takip ediniz.
hocam peki ne kadar beklediniz sonuçlanması için?

Arkadaşlar banka bir seferde 1109 tl geri ödüyor. bu miktar 50-100 tl fark edebilir tam hatırlamıyorum. ama sınır olduğunu kesin biliyorum. örneğin 2 kredi almış ve toplamınız bu tutarı geçiyorsa ayrı ayrı başvurun. ayrıca dekontta dosya masrafı yazması gerekiyor. diğer masraf yazanları karşılamaz. kaynak: ilçe hakem heyeti (arkadaşımdan aldığım kesin bilgilerdir)

bilisim_09' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:
tekinergun80' Alıntı:

rcandir' Alıntı:
hocam peki ne kadar beklediniz sonuçlanması için?

Hocam dava süreci 8-9 ay kadar sürdü. Ama benim için sıkıntı olmadı. Zaten onlar beni dava etti :)

Arkadaşlar birşey sorabilir miyim. kart aidatları ile ilgili. Bankaya göndereceğimiz dilekçeyi kart hesabımın bulunduğu bankaya mı gönderecem yoksa genel merkeze mi?

Konut Kredisini yapılandırdığımızda bizden komisyon+erken ödeme ücreti altında aldıkları para için Tüketici Heyetine başvurduk. Heyet bizi haklı buldu. Bankanın ücreti iadesi kararı çıktı. Tabi banka Mahkemeye verdi kararın iptali için. Mahkeme Ankara'dan bilir kişiden cevap bekledi ve cevaba göre biz haklı bulunduk. Mahkeme bankanın davasını iptal etti ve paramızı yatırdı. Özellikle krediyi yapılandıran arkadaşlar yapılandırmadan kaynaklı kesintileri alabiliyorsunuz.

bende kredi çektim ve bu kredimi erken ödedim benden hem kredi için dosya masrafı hemde erken ödememden dolayı ceza kestiler ve ben o bankayla tüm işlemlerimi iptal ettim yani hesabım falan yok kredi hesabımda kapalı şimdi ben bu makbuzları nasıl alıpta iade için başvurabilirim

evrim0626' Alıntı:
bende kredi çektim ve bu kredimi erken ödedim benden hem kredi için dosya masrafı hemde erken ödememden dolayı ceza kestiler ve ben o bankayla tüm işlemlerimi iptal ettim yani hesabım falan yok kredi hesabımda kapalı şimdi ben bu makbuzları nasıl alıpta iade için başvurabilirim
Trajikomik erken ödendiğin için ceza alıyorsun. :?

Arkadaşlar bende bunun için bankaya başvurdum reddetti, elimde dekont olmadığı için dekontları istedim onuda belli bir ücret karşılığında verebileceğini belirtti. Bende bankacı bir arkadaşa söyledim, internet bankacılığının geriye dönük hesap eksrelerini çıkarıp dekont olarak kullanabileceğimi söyledi. Bende bütün evrakları hazırladım tüketici hakem heyetine başvuracağım.

BBNET
Geri