Konut kredisi başka banka yapılandırma

Kodla Büyü

tomreader2010

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
arkadaşlar konut kredisini başka bankadan yapılandırma için ne gibi işlemleri yapmamız gerekiyor.

hocam
Birincisi olarak kendi bankana yapılandırma talebinde bulunuyorsun onlar sana bir oran ve krediyi kapattıgın için ceza bildiriyor. Bu sırada borcunu kapatmak için nekadar borcun oldugunu ögreniyorsun.
İkincisi Diger bankaları geziyorsun benim tavsiyem hepsinede git ve kredini yapılandırmak istedigini soyle sana bir faiz oranı ve masraf belirtecekler. Ve aylık odeme miktarını.
Üçüncüsü kendi bankandan aldıgın teklifi kalan ayla carp ve ceza topla diger bankalardan aldıgın masraf ve aylık taksitlerini hesapla toplam paraları karşılaştır.
Dördüncüsü senin bankandan daha uygun bir teklif var ise tekrar bankana git ve ben boyle bir bankadan teklif aldım sizin teklifiniz ne diye sor. ( teklifi degiştireceklerdir.) Bu surecde hangisi uygunsa ona gore davranırsınız. Kolay gelsin

esariaslan' Alıntı:
hocam
Birincisi olarak kendi bankana yapılandırma talebinde bulunuyorsun onlar sana bir oran ve krediyi kapattıgın için ceza bildiriyor. Bu sırada borcunu kapatmak için nekadar borcun oldugunu ögreniyorsun.
İkincisi Diger bankaları geziyorsun benim tavsiyem hepsinede git ve kredini yapılandırmak istedigini soyle sana bir faiz oranı ve masraf belirtecekler. Ve aylık odeme miktarını.
Üçüncüsü kendi bankandan aldıgın teklifi kalan ayla carp ve ceza topla diger bankalardan aldıgın masraf ve aylık taksitlerini hesapla toplam paraları karşılaştır.
Dördüncüsü senin bankandan daha uygun bir teklif var ise tekrar bankana git ve ben boyle bir bankadan teklif aldım sizin teklifiniz ne diye sor. ( teklifi degiştireceklerdir.) Bu surecde hangisi uygunsa ona gore davranırsınız. Kolay gelsin

Hocam ben geçen ay yaptım. Kredim ING bank taydı Halkbankasına taşıdım. 3 defa ing bankaya başvurdum yapılandırması için ama adamlar hiç sıcak bakmadı. verdikleri oranlar yüksek. bende gıcık kaptım iyice ing den. hakbankla gidip görüştüm ve yapılandırdım. zaten halkbank gerekli bütün işlemleri kendileri ilgilendi. Eski bankaya %2 ceza vermeme rağmen yinde kara geçtim. çok şükür kurtuldum ing den .

2 kez yapılandırma ve ilk kullanımda verdiğim dosya masrafı derken 4bin civarında para verdim. Baktığımda sözlesmede erken ödeme cezası, dosya masrafı gibi ibareler yok ama yapılandırırken bir kağıt imzalatıyorlar, her masrafı kabul ediyorum" diye. Bunu imzalamasam yapılandırma yapamıyordum, mecbur imzaladım. Acaba mahkemeye versem ne olur? fikri olan va rmı?

hocam kredim halkbankasındaydı dün yine aynı bankadan 0,89 ile yapılandırdım yüzde 2 cezayı binde 5 olarak verdim

tomreader2010' Alıntı:
hocam kredim halkbankasındaydı dün yine aynı bankadan 0,89 ile yapılandırdım yüzde 2 cezayı binde 5 olarak verdim
0,89 çok yüksek değilmi hocam
yapılandırmadan dolayımı böyle
iş bankası 0,75 teklif aldım

dün kredimi vakıfa taşıdım ve vadesini 51aydan 36aya düşürdüm. 0.77 oran 500 lira eksper parası aldı vakıf. 0.73 oran buldum yapıkrediden ama 1600 tl masraf istediler vakıf daha mantıklı geldi. cebimden çıkan peşin para 500 tl oldu ve eski bankanın %2 ceza+250 ipotek kaldırma ücretide krediye dahil edildi. Çok yorucu bi gün oldu benim için ama toplamda 8.000 tl karım oldu.

TEB' den 50 lira masrafla 1.01 (o zamanlar uygun idi) konut kredisi ekmiştik. gittik yapılandırmaya yine %2 ücret vs almadan 0.85 ile yeniden yapılandırdılar benimde fiyat olarka işime geldi. çünkü başka bankaya gitsem %2 ceza ödeyecektim ki bu 2 bin lira demek birde ipotek kaldırma ücreti 250. yeni bankada expertiz, dosya masrafı vs 1500 tutsa
2000+250+1500=3750 eder zaten başka bankadan alınca ise toplamda 4000 lira daha az ödeyecektim. 250 lira fak için değmedi...

Hatta başka bankada çok samimi olduğum arkadaşım bile o bankada kalmaya devam etmemi söyledi.

BBNET
Geri