Konica Minolta Bizhub 42 Atıl Durumda

Kodla Büyü

mkankan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. bundan yaklaşık 10 yıl önce dağıtılan Konica Minolta Bizhub 42 fotokopi makinamız var. Makina teknik özellikler olarak çok iyiydi. Bir ara çok güzel kullandık. Geliştirici ünitesi değişimi hatası vermeye başlamıştı. Aslında ünite sağlam ama makineyi tasarlayanlar belirli bir çekim adetinden sonra sıfırlama yapılmadan kullanılmasına izin vermiyor. Ürünü sıfırlamak için bir sürü yol denememe rağmen bir yol kat edemedim. Konica Minolta genel merkezini, dağıtan firmayı aradım. İlçedeki makinacılar ile görüştüm. İlgilenmiyorlar yenisini verelim ödenek isteyin diyorlar. Yedek parça bulamadım. Makinanın bu şekilde atıl durması zoruma gidiyor ancak elimden birşey gelmiyor. Okulunda bu makineden kullanan var mı? Şuan bu makinayı nasıl tekrar aktif edebilirim acaba? Boş zamanlarımda makineyi söküp yapasım var.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-10-24 at 13.12.04(1).webp
    WhatsApp Image 2025-10-24 at 13.12.04(1).webp
    51.9 KB · Görüntüleme: 65
  • WhatsApp Image 2025-10-24 at 13.12.04.webp
    WhatsApp Image 2025-10-24 at 13.12.04.webp
    53.9 KB · Görüntüleme: 61
Geçen sene eski okulumdaki fatih yazıcı-fotokopisi (kyocera6530mfp) maintenance kit uyarısı verip yazdırmamaya başladı. Kit fiyatı 20-25 bin lira civarı. Bir-iki kod tuşlayıp menüyü kullanarak resetlemiştim sanırım. Müdüre yaklaşık bir sene daha iş görür,ondan sonra servise baktırın demiştim. Belki bu cihaz için de bir resetleme yöntemi bulunabilir hocam. Tabi bu cihaz için söylediğiniz gibi durum farklı olabilir.

ilksms
Geri