komagene çiğ köfte franchising

Kodla Büyü

Eindoforat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Şu franchising işi ile ilgilenen arkadaslar var mı acaba forumda? Duyumlarıma göre çiğ köfte işi iyi para bırakıyormuş. Komagene'nin sitesinde maliyetin 10000 - 30000 arasşnda oldugu soyleniyor. Bu para riske edilebilir diye dusunuyorum. Ama boyle bir ise giristigimde nelerle karsilasirim tam kestiremiyorum. Sizin yada tanıdıklarınızın boyle bir isi var mı? Bu konuda bildiklerimizi paylasalim istedim.

Muhit olayını hallederiz hocam bir sekilde de kazanc durumunu merak ediyorum. Aylık ciro ne kadar olur acaba? Kirayı, calisanların sigortalarını, vergileri v.s dustukten sonra elimize iyi bir para gececek olursa degerlendirmeye almayı planlıyoruz bikac ortakla.

Eindoforat' Alıntı:
Muhit olayını hallederiz hocam bir sekilde de kazanc durumunu merak ediyorum. Aylık ciro ne kadar olur acaba? Kirayı, calisanların sigortalarını, vergileri v.s dustukten sonra elimize iyi bir para gececek olursa degerlendirmeye almayı planlıyoruz bikac ortakla.
daha önce ticaretle uğraşmadıysanız bilmezsiniz hangi ildesiniz bilmiyorum ama
özellikle fast food sektöründe mafya var açacakken bunu göze alın dükkanı başınıza yıktırabilirler.
yada her ay düzenli koruma ücreti ödeyeceksiniz bu kişilere
sizin onları bulmanıza gerek yok gelip szi bulacaklar.

Ankara'da bir tanıdığım işletiyor aylık 8.000 TL kira ödüyor, fazla büyük bir yerde değil.. Geliri olmasa o kadar kirayı vermez diye düşünüyorum.

Hocam benim amcam Antalya Konyaaltında Adıyaman Çiğ Köfte dükkanı açtı. Dediğine göre dükkan kirası falan herşeyi çıkınca eline 2000-3000 arası para geçiomuş...

Merhabalar;

Öncelikle niyetine girmişsiniz şimdiden hayırlı olsun. Çiğ köfte işinde artık olmayan nerede ise yok biliyorsunuz. Bayiliğini alıcağınız firmanın şartlarını ve size sağladığı avantajları bilmek çok daha mantıklı olacaktır. Çiğ köfte işine girmeyen yok dedim ama çiğ köfte yemeyen sayısı da yok denecek kadar azdır. Bu tarzda, isim hakkı verilerek açılan firmaların eğer ki firma genel güveni varsa halk tarafında onun artısı olacağının kanısındayım. Bildiğim kadarıyla size çiğ köfteyi bu adamlar gönderecekler, sizde onu pazarlama yoluyla karından faydalanacaksınız

Sizin tarafınızda,

Sipariş, Kargo maliyeti ( olmayabilir), dükkan kirası, elektriği, suyu, muhasebeci parası, eleman masrafı (bir kaç ortak demişsiniz değineceğim buna), devlet vergileri aylık minimum % 2-3 sabit bunun dışında reklam vergisi ... gidiyor böyle.

Kısaca eski esnafın tabiriyle (küçük çaplı) sabah dükkanı açmanın maliyeti 50 lira derlerdi. Siz çarpın onu 2 ile ayda ortalama 1500-3000 arası sabit gideriniz olur.

İşin ortak kısmına gelirsek, ben ortak işinin, arada personel yoksa (ortaklardan biri, bir kaçı işin içinde ise) hep sorun olduğu kanısındayım. Ayrıca sizin de bahsettiğiniz gibi 10-30 bin arasında bir yatırım için ortak olacaksa bile ikinin üstünde olması size pek de bir kar getiremez diye düşünüyorum.. Ortak işin içine girdiği zaman kiranın bir gün erken erken ödenmesi dahi sorun yaratacaktır. Ortaklara ara ödemeler diğer ortakların bu konuda memnuniyetsizliğini gösterir. Sayın hocam ticaret hayatında en iyi arkadaşlar bile farklı tavır sergilerler. Çünkü ortada sermaye ve emek var. Şunu da belirteyim ki aslında iyi arkadaşların şirketleri de genelde batar. Birbirlerine tolerans sonra da sıkı bir rejim ve mutsuz son. Ortaklık çok seslilik demektir. Ortak kararını iyi düşünün.

Gelelim işin kar kısmına. Ürünün kilosunu farzedelim satışa ve işçiliğe kadar olan maaliyeti 13 tl ve siz sattınız 20 tl ye. Kiloda 7 lira kar elde ettiniz diyelim. Bu arada bunlar örnek rakamlar. Günde ise 20 kilo mal sattınız diyelim.

7*20=140 tl ortalama günde kar
140*30= 4200 tl ayda kar
Şimdi 2000 tl çık dükkanın yukarıda saydığım ortalama maaliyetini

4200-2000= 2200 kaldı
İki ortak olduğunu düşün
2200/2 =1100 tl. Bu para için esnaflık yapılmaz normalde. Ancak, Emeksiz fazla uğraşmadan atıyorum dükkanın tüm işleri tek kişide şeklinde bir kar ise, ve sermayenizde 10.000 i geçmiyorsa ayda 1000 lira güzel bir rakamdır. Yukarıda yazdıklarım piyasa gözlemlerimdendir ve tahminidir. Gerçek rakamları bilerek konuşmak çok daha mantıklı olur. Bu rakamlarda sizin elinizde, işe girmeden iyi düşünün. Ayrıca ilk 7 ay dükkan anca kendini çevirir. Hayırlı işler :)

döner işinde para nasıl? bende bunu düşünüyorum ama cesaret edemiyorum her köşe başında dönerci var.

cagdas' Alıntı:
döner işinde para nasıl? bende bunu düşünüyorum ama cesaret edemiyorum her köşe başında dönerci var.

merhaba;

Hocam döner işi biraz karışık. Arkadaşın bahsettiği sistemde size direk malzemeyi hazır veriyorlar sizde marka ile ssatıyorsunuz. Döner konusunda ben hiç adı duyulmuş bayileri olan bir marka göremedim. Yani sizin tüm malzemeleri mal ederek kendiniz üreterek bu işi yapmanız gerekiyor. Belki bunun için gıda üretim belgesi talep edebilirler (emin değilim). Tavuk Döner tahmininiz gibi 1-10 tl arasında, Kırmızı et döner 2,5-20 Tl arasında satılıyor. Sizin hangi fiyat aralığında satış yapacağınıza karar vermeniz lazım. Tavuğu 5-6, Eti 13-19 arası temin edersiniz sanırım. bunların terbiyesi, baharatı gibi ekstarsı olur. tavuk maliyeti size kiloda 6-8 arasında et ise 14-22 arasında gelecektir. Ama bir liraya satılacak döner için 40.000 lira dükkan masrafı olmaz, 13-20 liraya satılacak döner içinde 7-8.000 lik bir dükkan iş yapamaz. Atalarında dediği gibi ne kadar ekmek o kadar köfte. Döner işinde bana sorarsanız etini iyi harmanlayan ve pişiren kazanır ki zaten hem sabiti hemde sürekli değişen bir müşteri alanı var. Döner işi biraz daha hızlı tutulabilir. Aylık karı 1-2 liralık tavuk döner firması için 5.000 lirayı geçeceğini sanmıyorum. Üstü için günde ikinci döneri takmak gerekebilir. Size de söylüyorum, bunlar benim aklımdaki rakamlar ticaret bambaşka bir olaydır ve riski almayı gerektirir. İyi forumlar

Komagene yi arayip gorustum. İlk olarak 10000 lira isim hakkı istiyorlar. Ancak Agustos sonuna kadar kampanya varmis ve isim hakkından para almiyorlarmis. Onun disinda yaklasık 30-40 metre karelik bir dukkan yeterli olurmuş. Eleman sayısı 2-3 kisi yeterli. Kar oranı %100 dedi. 1 e aldiginizi 2 ye satarsiniz dedi. Aylık gider ortalama 1500 ile 4000 arasında değişir dedi. Ortalama aylık net karınız 2500-5000 arasinda degisir dedi. Belirli urunleri satma zorunlulugu varmis. Bu zorunlu urunler disinda opsiyonel urunleri de satabilirmisiz. Kota sınırı yokmuş. İsim hakkı dışında bulduğumuz dükkanı gelip inceliyorlarmış ve uygun görürlerse anlaşma yapılıyormuş. Dükkanın dekorasyonunu yapip anahtar teslim veriyorlar ve bunun gideri de yaklasık 15-20 bin civarinda oluyormuş.

Eindoforat' Alıntı:
Komagene yi arayip gorustum. İlk olarak 10000 lira isim hakkı istiyorlar. Ancak Agustos sonuna kadar kampanya varmis ve isim hakkından para almiyorlarmis. Onun disinda yaklasık 30-40 metre karelik bir dukkan yeterli olurmuş. Eleman sayısı 2-3 kisi yeterli. Kar oranı %100 dedi. 1 e aldiginizi 2 ye satarsiniz dedi. Aylık gider ortalama 1500 ile 4000 arasında değişir dedi. Ortalama aylık net karınız 2500-5000 arasinda degisir dedi. Belirli urunleri satma zorunlulugu varmis. Bu zorunlu urunler disinda opsiyonel urunleri de satabilirmisiz. Kota sınırı yokmuş. İsim hakkı dışında bulduğumuz dükkanı gelip inceliyorlarmış ve uygun görürlerse anlaşma yapılıyormuş. Dükkanın dekorasyonunu yapip anahtar teslim veriyorlar ve bunun gideri de yaklasık 15-20 bin civarinda oluyormuş.

Hemen hemen tahminlerime yakın bir kardan bahsediyorsunuz. 2 ortak olsanız 1.000 lira kar elde edersiniz. eğer işiniz tutarsa. Bu kar sizi tatmin edecekse girin. Ama, eleman masrafı, uyuşmazlıklar, İstanbuldan geliyor sanırım o çiğköfteler farklı bir ilde iseniz akşama kadar yetmeyen malzeme için belkide o gün için dükkanı kapatmalar, Yöneticilik uğraşları, muhasebecinin işleri..... Ben tüm bunları yatırıma girmeyin diye yazmıyorum sakın yanlış anlamayın 15000 liraya ayda 1.000 lira çok güzel bir kar normal şartlarda ancak esnaflık gerçekten dışarıdan göründüğü gibi değildir. İyi karar vermek gerekir. Öğretmenseniz ve öğretmenliğe devam edecekseniz işin başında duracak adamın size ihtiyaç olmadan götürmesi gerek bu işi ki sizde az parayla iyi kar elde edin. İyi çalışmalar.

bu isim garip geldi google yazıp arattım kişisel kanatim ben burdan çiğ köfte yemem. Hakkında iyi şeyler yazmamışlar. "Ortalama aylık net karınız 2500-5000 arasinda degisir dedi." Bu cümle ilginç böyle bir şey varsa neden kendileri yapmıyor? neyse zaten sizde netten bakın böyle garip isimleri görünce bir bakmadan alışveriş dahi yapmamak lazım

BBNET
Geri