Kodlama Dersi Görüş Istiyorlar

Kodla Büyü
Bu ders gelecekse eğer 7 ve 8. sınıflara gelmeli ve teogda soru sorulmalıdır. Ayrıca kesinlikle de ders kitabı olmalıdır. teogda çıkmayacaksa ve kitabı olmayacaksa boşuna değişikliğe gidilmesin.

Liselerde de btr açığı olduğu ve ortaokullardaki öğretmenlerin liseye btr olarak gitmeyi reddettiği bilinen bir gerçek. Liselerde ders ve norm olsa ortaokuldan öğretmen ithal etme gereği de ortadan kalkmış olur.

İlkokulda kodlama dersi diye bebek avutmak bana mantıklı gelmiyor. Erken başlamak önemlidir ama Türkiye şartlarında çok zor olur.

Teknoloji tasarım branşına geçen bilişimcilere geri dönüş hakkı verip norm açığının belli bir bölümü kapatılabilir.
 
hocam yapılan çalışmalar yeni bir ders mi yoksa mevcut dersin içine konu olarak kodlama koymak mı? bu konu netleşti mi acaba?
 
bilgisayarsız labsız kodlama işlenemez diyen hocalarıma katılmıyorum ben. Görev yaptığım okul 2 binadan ibaret ve asıl ders işelediğim binada akıllı tahta, lab. bilgisayar yok. Yine de taşıma projeksiyon ve şahsi laptop bilgisayarımla çocuklarıma algoritma anlatıyorum. Scratch öğretiyorum onlara tek tek de olsa örnekler yaptırıyorum. Ha yazılım olmasa bu hocam ne işliyor word excel içinde bilgisayar gerekiyor o zaman.

Eleştire düşünme, mantıksal analizler yapabilme açısından en az 5. sınıfltan itibaren tüm kademelerde zorunlu olması gerektiğini düşünüyorum ben. Bilgisayarı hala oyunlar ve facebooktan ibaret gören bir zihniyet var. Teknoloji çağında bu algı değişmeli
 
Ortaokulda:
1- code.org
2- scratch
3- scratch + arduino

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

TEOG'da en az 10 soru çıkmalı. Eğer TEOG'da soru çıkmazsa veliler öğrencileri engelliyor. Çocuk scratch programının karşısına geçtiğinde, eline deney setini aldığında "yavrum hadi matematik çalış, fen çalış, İngilizce kelimelerini EZBERLE, Türkçe dil bilgisini EZBERLE... " diyor.
Yani eğer bu projenin ses getirilmesi isteniyorsa, gerçekten yazılıma önem verilecekse TEOG'da SORU ÇIKMALIDIR.
 
Şuna karar verilmeli bu ders konduğunda okutulacak mı ? Özel okulda idarenin insiyatifine bırakıp dersi zorunlu gösterip yerine ingilizce koymalarının önüne nasıl geçilecek
 
bence ders gelsin, bir şekilde uygulanır. okulların çoğunda etkileşimli tahtalar var, tahtalar üzerinde uygulamalar yapılabilir. zamanla da laboratuvarlar kurulur. önemli olan dersi yetkin kişilerin vermesi.. Hizmet içi eğitimle yetiştirilmiş kişilerin verdiği eğitimlerle halimiz ortada
 
yıllardır norm fazlası olarak o okul bu okul dolaşıyoruz. Dersimizin her kademe de okutulması ve zorunlu olması yönünde fikir sunmamız gerekirken sürekli laboratuar yok diyenlerin niyetini anlayamıyorum. Ders zorunlu olunca onu da kurarlar herhalde, kurmasalar bile okul okul gezmekten iyidir
 
öncelikle ders mi olacak mevcut BTY nin içinde konu mu olacak bu kodlama onu bi netleştirseler
 
ders zorunlu olsunda gerisi bi şekilde hallolur. sınıfta işlemek zor olsada hiç yoktan iyidir. et ler var sonuçta.
ders kitabı kesinlikle olmalı.
 
yorumları okuyunca aklıma geldi.

acaba 40 tane işe yarar android & pc programı tanıtımı yapılsa nasıl olur?

5. sınıflar için ingilizce öğrenme programı,konuştuğunu texte dönüştüren programlar, çizgi film programı, eğitsel yazılımlar, bluestack, resim düzenleme vs.

ama işe yarayacak ilginç, farklı alanlarda işe yarar, kolay kullanılan programlar...

Daha sonra diğer sınıflarda scratch, kodlama programları öğretilebilir.
 
Hocam kesinlikle ilkokul seviyesinden başlanmalı kodlama eğitimi demek satır satır kod yazmak demek değil öncelikle bunu bütün branşdaşlarımızın düşünerek kafasında netleştirmesi lazım, ilkokuldan itibaren algoritmik düşünmeyi, analiz edip planlama yaparak sonuçları sentezlemeyi bütün çocuklarımıza öğretmemiz lazım.

Herhangi bir kurgunun belirli bir sırayla çalıştığını, farklı sıralamalarla farklı sonuçlar alınacağını çocuklarımız öğrenmeli.

5-6-7-8 9-10 sınıflarda en az 2 saat ve zorunlu olmalı.
11 ve 12 . sınıflarda seçmeli olmalı ürün oluşturmak isteyen ve ilgisi yüksek öğrenciler seçerek daha verimli çalışılabilir.
 
ysartemur' Alıntı:
naçizane tavsiyelerim
1) ilk ve orta kısımda kesinlikle görsel programlar kullanılmalı.
scratch, code.org gibi

2) kodlama yalnız olmamalı donanım bağıda kurulmalı. bir yıl veya bir dönem scratch öğrettikten sonra imkanlar dahilinde aurdino vb kitler, sensorlar devreye sokulmalı. Öğrenci Somut olarak yazdığı kodun neticelerini görebilmeli.

3) ihtiyaç analizi iyi yapılmalı gereksiz programlar öğretilmemeli.
Mesela html, flaş gibi programların faydasının olmayacağını düşünmüyorum.
Zaman kaybı olarak gördüğüm programlar:
a. html,
b. flash
c. action script,
d. java script,
e. adobe serisinin görsel programları vs

Gösterilmesi gerekenler
a. scratch
b. code.org
c. android uygulama geliştirme
d. sketcup tarzı çizim programları

4) kodlama tüketime değil üretime yönelik olmalı.

Kesinlikle haklısın hocam. Sıkıcı,ezberci ders içeriğinden ziyade eğlenceli,düşünmeyi teşvik eden içeriğe yönelmeliyiz.
Bir de öyle çok uzmanlık gerektiren müfredattan da uzak durulmaulı bence. Mesela C dersinin bu zamane çocukları için uygun olduğunu düşünmüyorum. Ancak 11. sınıflardan sonra olabilir.
Dersler daha çok görsel olmalı. Aksi takdirde öğrencileri dersi sevdirmek zor olur.
Labaratuvar yok diyenler. Bu ne paniktir. Elbet dersi koyacak olan zamanla bunu da düşünür. Önce dersimiz olsun sonrası gelir.
 
hadi hadi affettik seni öldürmeyecez diyip susuz ac çölde bırakmak.bu mu yani görüş?si.ktr git su ver lan diyesim var öğretmenim ama yakışmıyor bana... :mrgreen:
 
Ortaokulda 6. sınıflarda kodu, code.org, scratch ile başlayıp small basic ile yavaş yavaş geçiş yapılabilir, önemli olan eleştirel ve algoritmik düşünmeyi ortaokulda kazandırabilmek, madem önem veriliyor kodlamaya teog da da soru sorulması gerekir, liselerde zorunlu değilde seçmeli olarak kodlama dersi olması daha uygun bence, içerikler tabletlere uyarlanırsa bt sınıflarına da gerek kalmaz.
 
Bence 5 6 7 ve 8. Sınıflarda zorunlu olmalı ve en azından 5 6 tane soru çıkmalı
Allahım lütfen ama lütfen bu sefer bizim lehimizebir durum olsun
 
Bence bakanlık adet yerini bulsun diye görüş alıyor.
code.org u eba ya entegre edecekler,
Şimdilik ortaokuldan itibaren code.org u dayayacaklar.
Lab varsa lab ta yoksa, tablet varsa tablette, o da yoksa akıllı tahta bir hayli yaygınlaştı, doğrudan akıllı tahtada anlattıracaklar.
yani c# anlatmayı bekleyen arkadaşlar hayal kırıklığına uğramasınlar sonra.
 
dersin hangi sınıflarda okutulacağının sorulması, işin ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. bu işin bilimsel değil, ahbap çavuş ilişkisi ile yapıldığının kanıtıdır. benim tavsiyem muhtara da sorsunlar.
İçerik olarak ise benim görüşüm mutlaka temel bilgisayar becerilenin kodlama öncesi verilmesi gerektiğidir. İnternet, kelime işlemci, dosya yönetimi, işletim sistemi gibi konular 1 yıl veya daha sıkıştırılarak anlatılmalı, arkasından da kodlama olmalı.
 
Ilkokul dan itibaren zorunlu olmalı ve merkezi sınavlardan mutlaka soru sorulmalı aksi halde kimse dinlemez kafa yormazs ve ders anlamsız hale gelir
 
Sua diye türk yapımı programlama dili var henüz gelişme aşamasında. Bence düşünülebilir.
Üstteki yorumlara katılıyorum. Farklı bir bakış açısı olsun diye yazıyorum.
Sua hem türkçe, öğrenmesi kolay olacaktır. Çocuklar kod ezberlemeden direk algoritmaya odaklanabilirler. Hem de yerli olmuş olur. Belki zamanla sua da gelişir.
 
Istedigimiz kadar saha calismasi yapalim. Istedigimiz kadar gorus bildirelim. Ne olacagi zaten belli. 5. Ve 6. Sinifdaki bilisim dersinin adi kodlama olacak hepsi bu. Bosuna yormayalim kendimizi. Ben bunlarin kanini biliyorum.
 
kodlama eğitiminin kaçıncı sınıftan itibaren verilmesi gerektiği çok iyi tartışılmalı. öncelikle öğrencilerin bilgisayar kullanımı ile ilgili genel bilgileri öğrenmesi lazım. sizin öğrencilerinizde seviye nerelerde bilemiyorum ama bizim öğrencilerin neredeyse yarısı bilgisayarla yeni karşılaşıyor. kes, kopyala, yapıştır, sol tık sağ tıktan başlıyoruz değerli hocalarım.
 
Şahsi fikrim; alt kademelerde bilişim matematiği ve algoritma serpiştirilmiş içerik ile oluşturulmuş bir dersin, 8. sınıf ve sonrası içinse artık kodlama yoğunluklu bir dersin zorunlu olması yönünde. Ancak, bizim ülkemizde dersi koyup, müfredatını alel acele hazırlayan bu nedenle de kitabını hazırlamaya fırsat bulamayan mantık olduğu sürece bu bahsini ettiğimin ütopya olduğunu düşünüyorum. Haydi dersi koydum buyurun demek ile olmaz bu iş... Eğer öyle yaparlarsa yine bize karşı art niyet ararım başka bir şey değil...
 
Şimdiye kadar hangi bakanlık birimi öğretmenlerin görüşünü aldı ki?
Dersimiz, branşımızla ilgili yapılan hangi çalışmadan önce böyle bir çalışma yapıldı ki?
Şimdi yapılsın.
Yine birileri bildiğini okuyacak, gece rüyasında ne gördüyse onu gerçekleştirecek. Kağıt üzerinde ders müfredatına iki satır kodlama konusu ekleyecekler, sonra da utanmadan çıkıp, bakın okullara kodlama dersi koyduk diye reklam yapacak, kurumun önünde poz verip, fotoğraflarını EBA'ya ekleyecekler.
Görüş falan istemeye gerek yok, forumda onlarca başlık altında bu konuyla ilgili paylaşımlarda bulunuldu, onları incelesinler yeter.
 
yapılacak tüm sınavlarda bilişimden soru gelmesi lazım kesinlikle yoksa dersi önemli hale getirmek zor
 
Geri
Üst