Klimanın frene etkisi varmıdır?

Kodla Büyü

denizlerb

Süper Üye
Süper Üye
polo arabamda kilima açıkken fren mesafesi artıyor. saçma geliyor ama etkisi varmıdır?

Etkisi oluyor hocam, motorun performansında da düşüş yaşanıyor.

bende 1.6 astra var, bırakın rampayı, normal yolda aracın kalkışını etkiler klima. rampada hayli hayli etkiler. şimdi 1.2 motor clio grand tour alacağım, onda da klima etkileyecek şüphesiz :)

frenle alakasını hiç duymadım hocam muhtemelende yoktur.çünkü çalışma yerleri farklı birbirilerini etkileyecek ortak alanları yok bence.

Yağışlı havada klimada kullanıyorsanız bariz şekilde fark edilir.
Normal havalarda klima açık olduğunda frende sertleşmeyle birlikte durma mesafeside artıyor.

Sadece yorum:

Fren: Vites freni + bildiğimiz fren

Klima çekişi düşürdüğü için motoru, dolayısıyla vites frenini etkiler, değişkenlerden biri değişince sonuç da değişecektir.

motor gücünü etkilediği için doğal olarak motor freni dediğimiz olayıda etkileyeceği için normal fren yaptığınızda aynı anda motor frenide devreye girdiğinden doğal olarak etkileyecektir...

fren sisteminde fren hidroliği pompası var motor çalışınca o da çalışmaya başlıyor. Motor stop edince hepimiz biliriz fren sertleşir. Klima çalışma esnasında motoırdan enerjisini alır. Ama frenle çok bağlantısı yok. Bana çok dolaylı etkisi var gibi geliyor

bariz bir etki gözlüyorum. klima açıkken frene bastığımda hem daha sert geliyor hem de araç sanki durmaya pek niyetli değilmiş gibi hareket ediyor.

bilgisayarhocam' Alıntı:
bende 1.6 astra var, bırakın rampayı, normal yolda aracın kalkışını etkiler klima. rampada hayli hayli etkiler. şimdi 1.2 motor clio grand tour alacağım, onda da klima etkileyecek şüphesiz :)

İnşallah o hataya düşmezsin hocam..................

Ben 1.2 Clio aldım 1,5 yıl zor dayandım ....Hemen elimden çıkardım...Acayip hantal araba...
Ayrıca hiç ekonomik değil...Tüp taktırmak zorunda kalacaksın...Haberin olsun...

Klimanın frene olan etkisi çok bariz şekilde farkedilmemesi gerekir. zaten elektrik destekli fren sistemi kullanan araçlarda, şoför frende oluşan sertleşmeyi hissetmez.
siz frenleme yaparken motor freninden faydalanırsanız daha iyi olur.
Vites boşta ve klima çalışıyorken frene tüm gücünüzle bastığınızda devir az da olsa yükselmelidir, aksi durumda yağ basıncı istenen seviyeye çıkmaz fren mesafeniz uzar. Bu durumda aracı kontrol ettirmek gerek, Allah korusun beklenmedik bir anda frenleme mesafeniz uzarsa kötü sonuçlar ortaya çıkabilir

BBNET
Geri