klavye tuşlarına ses dosyası atama yardım.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sinan36
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sinan36

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulda görme engellilere klavye pratiği yaptırabilmek için (sesli klavye) uygulaması yapmak istiyoruz. bunun için klavyeden tuşlara bastığımızda daha önceden kaydettiğimiz ses dosyasının çalınmasını istiyoruz mesela a tuşuna bastığımızda a.m p 3 dosyası, b tuşuna bastığımızda b.m p 3 ...

bunu flash cs 4 te yapmaya çalıştım ama beceremedim. bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum. :cry:

Flash'ta yapmak işinizi görecekse yardımcı olabilirim.
Flash CS5 ile ActionScript 3.0 ile yapabilirim.

Sayın hocam, CS4 olarak kaydettiğim aşağıdaki çalışmayı bir inceleyin. Ancak klavye.swf dosyasını çalıştırmadan önce klasör içerisine a.mp3, b.mp3 şeklinde harflerin seslerini ekleyin. klavye.swf dosyasını açıp, a harfine bastığınızda ekrana a yazacak, ardından da a.mp3 dosyasını çalacaktır. Aynı şekilde b'ye basarsanız da b.mp3 dosyasını çalacaktır. Ancak sadece harfler için bu işi yapacaktır. Eğer başka tuşlar için de örneğin CTRL, SHIFT, ENTER vs. için de yapmak isterseniz bu durumda kod üzerinde çalışma yapmak gerekecek. Bu hali sadece örnek olması açısındandır.

Ekli dosyalar

yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam, CS4 olarak kaydettiğim aşağıdaki çalışmayı bir inceleyin. Ancak klavye.swf dosyasını çalıştırmadan önce klasör içerisine a.*****, b.***** şeklinde harflerin seslerini ekleyin. klavye.swf dosyasını açıp, a harfine bastığınızda ekrana a yazacak, ardından da a.***** dosyasını çalacaktır. Aynı şekilde b'ye basarsanız da b.***** dosyasını çalacaktır. Ancak sadece harfler için bu işi yapacaktır. Eğer başka tuşlar için de örneğin CTRL, SHIFT, ENTER vs. için de yapmak isterseniz bu durumda kod üzerinde çalışma yapmak gerekecek. Bu hali sadece örnek olması açısındandır.
hocam çok teşekkür edrim :+1: tam istediğim şekilde . ALLAH razı olsun. :++:

BBNET
Geri