kizim eskisi gibi calismiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan can123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

can123

Üye
kizim bu yil meslek lisesinden mezun oldu.Universite sinavina girdi ama puani dusuktu ve istedigi yerler gelmedi.
Sinavdan once cok guzel calisiyordu,gozlerinin ici guluyordu ama simdi eskisi gibi calismiyor.Okulda ogretmenlerini cok seviyordu.En cokta bilgisayar ogretmenini ve onunla calismayi seviyordu.Sizce kizimi kendine getirmek icin ne yapmaliyim.

Fikri olan yok mu?
Ve kizimin istedigi bolum yazilim muhendisligi yapabilirmi bilmiyorum ama cok istiyor.
Ama cok az calisiyor bir turlu kendine getiremedik

Re: Ynt: kizim eskisi gibi calismiyor

Okul hayatı bittiği anda aidiyet duygusu ve çalışma rekabeti yani iştah bitiyor.
Dershaneler 2. bir şans tı.Sınıf havası ve arkadaş ortamı veriyordu.Gerçi dershaneler kaktı.
Etüt kurs vs. Deneyin derim.

hocam tatil kendine getirir diye düsünüyorum... walla biz de bile hic bir istek kalmadi hersey monoton :(

Yorunlarınız için teşekkür ederim.Bu yaz tatile gittik,biraz kendine geldi aslinda ama sonradan yine düşüşe ggeçiyor.Evet dersaneler kapandi halk egitime gidecek ve etut merkezinede göndericm inşallah.
Benim kizin bir sorunuda tek basina biseyler yapamayacağini düşünmesi kendisiyle sürekli konusuyorum ama bu fikirden bir turlu kurtulamadi.

Eski okulunu bir ziyaret etsin derim. Hatta Bilişim öğretmeniyle temas kurarsanız durumu anlatın. Biraz sohbet etsinler bir de mezun olarak...

Bence sanat terapisi kızınızı kendine getirir))
Evde oturmasın, hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama her gün çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Dikkati başka şeylere yönlendirsin

Geçmiş olsun!

Bir rehber öğretmen veya psikolog görüşmesi de faydalı olabilir. Başarısızlık özgüveni kırmış gibi, üstüne bi de mezuniyet.. İki gün önceki ortamdan eser yok. Bunlar da gecici olarak yıkım meydana getirmiş olabilir. Yüzyüze görüşmede bazı ipuçları elde edilebilir. Bu yönde birşeyler yapılabilir zannımca

Aslinda kendine guveni var fakat ders calismakla ilgili problemi var.Calismayi sevmesini nasil saglamaliyim.Derssinin basindan hemen kalkmasini istemiyorum.kendi kendini motive etmeyi ogrenmeli herzaman yaninda birileri olmayacak sonucta...
Siz bir basarisizlikla karsilastiginizda kendinizi nasil motive edersiniz?

Haklisiniz basariya odaklanmaliyiz.Benim kizim da sinava girmeden once basaramayacagini hic dusunmemisti ama basarisiz oldunca buyuk bir hayal kirikligina ugradi.

Arkadaşım işi uzmanına bırakın. Uzman bir rehber öğretmen sorununuzu halledebilir.

BBNET
Geri