KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

Kodla Büyü

farukdogu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ARKADAŞLAR 4 SENEDİR İLKÖĞRETİM DE ÇALIŞIYORUM VE ARTIK LİSEYE GEÇMEK İSTİYORUM. SEÇECEK OLDUĞUM İLDE DE SADECE KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ VAR.
SİZCE KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ NASILDIR.
ÇALIŞMA ŞARTLARI EK DERS DURUMU FALAN.
TAVSİYE EDERMİSİNİZ

bilişim teknolojileri bölümü açısından diğer eml,tml okullarına göre en az değer verilen okullardır. Bilişime en çok değer eml lerde verilir.
Kız meslek te görev yapıyorum.Müdürümüz erkek. Şuan okulda giyim,çocuk gelişimi,grafik,yiyecek içecek, güzellik ve bilişim bölümü var. Müdürümüz artık herkes web sayfası yapıyor diyor. Bölümümüzü kapatmak için kapatma yazısı yolladı. Bilişimin web sayfası yapmaktan ibaret olduğunu sanan,anlatmaya çalışınca tersleyen gerizakalı birisi. Ama herkes poaça yapmayı biliyor demiyor, etek dikmeyi, çocuk büyütmeyi, kaş almayı biliyor demiyor. Yani anlayacağın en son ihtimal yaz kız mesleği... Kral bölüm çocuk gelişimidir.

diğer meslek liseleri gibi 11. ve 12. sınıf öğrencileri 3 gün staja gidiyo mu kız liselerinde de.
örneğin;
9. sınıf 2şube
10. sınıf 2 şube
11.sınıf 2 şube
12. sınıf 2 şube olan bir kız meslek lisesinde kaç saat bilgisayar dersi vardır. ek ders durumu ne olur.
daha önce ilköğretimde çalıştığım için meslek liselerini pek tanımıyorum da .

farukdogu' Alıntı:
diğer meslek liseleri gibi 11. ve 12. sınıf öğrencileri 3 gün staja gidiyo mu kız liselerinde de.
örneğin;
9. sınıf 2şube
10. sınıf 2 şube
11.sınıf 2 şube
12. sınıf 2 şube olan bir kız meslek lisesinde kaç saat bilgisayar dersi vardır. ek ders durumu ne olur.
daha önce ilköğretimde çalıştığım için meslek liselerini pek tanımıyorum da .
kız meslek lisesinde ise bilişim en kötü koordinatörlükle birlikte 20-29 gibi bir ekders alırsınız. Ama teknik lise altında ise ekdersi baya az alırsınız.çünkü öğrenci staja yazın gider. Okulda ki öğretmen sayısıda önemlidir. eml lerin çoğunda açık lise, döner sermaye gibi durumlar vardır her halukarda kız mesleklere fark atarlar. Eml lerde 39 -45 saat alan bir sürü bilişimci varken kız meslekte 20-29 arası değişiyo. Ankara için konuşuyorum.

arkadaşlar kız teknik ve meslek lisesinde çalışan arkadaş yokmu. lütfen anlatın bana nedir nasıldır. çok kararsızım

farukdogu' Alıntı:
arkadaşlar kız teknik ve meslek lisesinde çalışan arkadaş yokmu. lütfen anlatın bana nedir nasıldır. çok kararsızım
..
neyi anlatsınlar hocam. merak ettiğin ne onu sor önce.
.
eğitim sistemi ise zaten belli. Meslek lisesi - ticaret meslek lisesi, çpl, kız meslek hepsinde bilgisayar bölümü dersleri aynıdır

bölüme bakış ise okul idarecilerine göre değişir. kimi idareciler bilgisayara ağırlık verir kimi idareciler giyime. kişiden kişiye değişir

okul ortamı ise her okulda birbirinden farklıdır. bölümdeki öğretmenlere göre belirlenir.

staj durumu ise okulun türüne bağlıdır. aml veya eml ise yıl içi staj, teknik veya anodolu teknik ise yaz stajı vardır.
..

Ben Kız Meslek Lisesinde görevlendirme müdür yardımcısı olarak çalıştım.Bizim okulda en yüksek puanlı öğrenciler Bilişim Teknolojileri alanını seçiyordu. Bizim de müdürümüz erkekti. Bilişim alanı malesef sadece liselerde değil her yerde aynı durumda. İdarecin biraz pc dünyasını biliyorsa seni anlıyor, yoksa ne anlatırsan anlat boş. Zaten bakanlık da destek vermiyor. Öğrenciler de bunun farkında ve rağbet azalıyor zamanla. Bilişim dünyasına olan bakış açısını bir tarafa bırakacak olursak Kız Meslekte çalışmak rahattı benim gördüğüm kadarıyla.

Kız meslek lisesinde 4 yıl çalıştım şu anda endüstri meslekteyim.Doğrudur bilişim kız meslekte yan dal olarak görülür hep ikinci plandasınız.Ama o kadar karamsar düşünmeyin kız meslek rahattır onu söyliyeyim.Yani şu an endüstrideyim ek ders daha fazla değer daha fazla ama iş çok.Kız mesleği tavsiye ederim hocam ilköğretimden sonra size gayet iyi gelecektir.Her söyleneni dinlemeyin.Endüstri meslekte branşınızda çok hoca olacaktır.bizde 12 tane var herbir kafadan bir ses çıkıyor.Herkes atıp tutuyor daha henüz okulun sitesini düzgünce yapamadık.Saygılarımla

farukdogu' Alıntı:

ne anlatsınlar hocam söylemişler işte. ne soruyorsun ki sen tam olarak.

yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
"ne anlatsınlar hocam söylemişler işte. ne soruyorsun ki sen tam olarak." demişsiniz, ne sorduğumu neyi soracağımı bende bilmiyorum :)
çok kararsız kaldım gideyim mi gitmeyeyim mi.
kaç saat ek ders vardır. eğer full ek dersse en fazla kaç saat ek ders alınıyor liselerde. bana kız teknik ve meslek lisesinin herşeyini anlatın hocam :D

bu kadar sözün üstüne böte liyim dersen çok gülerim hocam böteyi atamıyorlar biliyorsundur sanırım ama yine de bi hatırlatayım dedim.

ek dersin daha fazla olur. çalışma şartlarında daha iyi olur genele göre. idareci çok kötü değilse. ama eğer imkanın varsa normal meslek lisesine git imkan yoksa kız meslek iyidir. yılda 1000 tl den fazla maaşta artma olur. yılda 200 tl de huzur hakkı olur. tam gün tam yıl yönetmeliğine dahildir. istediğin an kurs açabilirsin. haftada 10 saat ek ücret alabilirsin. okulda ders varsa haftada 29 saat ekders alırsın. egzersiz yapmak istersen 6 saatte ordan alırsın.. yani 45 saat haftalık ek ders alma şansın var. ilk okulla kıyaslama. geç elbette.

tayinci42' Alıntı:
ek dersin daha fazla olur. çalışma şartlarında daha iyi olur genele göre. idareci çok kötü değilse. ama eğer imkanın varsa normal meslek lisesine git imkan yoksa kız meslek iyidir. yılda 1000 tl den fazla maaşta artma olur. yılda 200 tl de huzur hakkı olur. tam gün tam yıl yönetmeliğine dahildir. istediğin an kurs açabilirsin. haftada 10 saat ek ücret alabilirsin. okulda ders varsa haftada 29 saat ekders alırsın. egzersiz yapmak istersen 6 saatte ordan alırsın.. yani 45 saat haftalık ek ders alma şansın var. ilk okulla kıyaslama. geç elbette.
Hocam yılda 200 tl huzur hakkını nasıl alıyorsunuz. ben de meslek lisesindeyim 60 tl mi ne verıyorlardı. Bu sene de vermediler hiç sanırım.

sibilim_ogretmeni' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
Hocam yılda 200 tl huzur hakkını nasıl alıyorsunuz. ben de meslek lisesindeyim 60 tl mi ne verıyorlardı. Bu sene de vermediler hiç sanırım.

6 ayda bir 95 tl mi ne.. kadro dereceye göre değişiyordur belki..

BBNET
Geri