Kimlik, ehliyet, kredi kartı vs kaybolunca

Kodla Büyü

feto23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugün akşam üzeri içinde nüfus cüzdanı, ehliyetim, öğretmen kimlik kartı, kredi kartları, bankamatik kartları, bir miktar nakit para vs.. olan cüzdanımı kaybettim bankaları arayıp kartları kapattım. malum önümüz tatil yarında haftasonu hiç bir kimlik belgem yok tatilde ildışına gidecektim 10 günlüğüne. Şimdi yapabileceğim bişey varmı yoksa tatil bitiminde kimlik, ehliyet öğretmen kimlik kartımı çıkarmnak için ne yapmalıyım acaba. bide cumartesi kuyumcular açık oluyomu

Geçmiş olsun hocam..Yarın için resmi kurumlarda yapabileceğiniz bir şey yok gibi..Nüfus cüzdanı vs. yeniden çıkartmak için, tabi bir de bayram girecek araya..Cumartesi günü kuyumcuların çoğu öğlene kadar açık oluyor diye biliyorum.

Merhaba;

Kimlik, kk vb kartlarınızı almak için geçecek süre baya uzun olduğundan, korsan işlemlerde kullanılmasına karşın gazetelerden birini arayarak en yakın çıkacak gazetede kaybettiğinize dair bilgiyi paylaşın derim. Artık kimlik vb işlemlerde alınmıyor diye biliyorum ancak bana sorarsanız halen en güvenli yöntem resmi olarak bu gibi duruyor. ki arada uzun bir süre var, ya da konuyu internette bir araştırın isterseniz ne olması gerektiği ile ilgili (kaybedildiğinin resmi ıspatı). Geçmiş olsun

Kaybettigine dair yerel gazeteye ilan ver.
Bir sonraki gun o gazeteden 2 adet al. Biri sende dursun.
Digerini de yanina alip en yakin karakola gidip durumu bildir ki olay RESMİYET kazansin.
Dilekce tarzi veya basvuru formu mu neyse karakolda doldurulandan ondan 1 NUSHA AL VE YOLCULUGA CİK. olasi bir GBT de o nushayi gosterir mesaiyi bekledigini belirtirsin sorun olmaz.
Mesai basladiginda o nushayi ve gazeteyi alip en yakin nufus mudurlugune kimlik icin basvuru yap 10-15dk icinde cikar kimligin.
Yalniz ehliyet icin 100TL civari paran gider trafikte

cevaplarınız için hepinize teşekkürler. biraz geç teşekkür etmiş oldum ama elektrikler kesildi mesajdan hemen sonra. ne güzel bir gece :)

BBNET
Geri