Kilitlenmeyen başlık olması dileğiyle... BT-BÖTE KADERDEŞLİĞİ

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.

bogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yapılan değişiklik bizde bir hareketlilik getirdi.
Asıl sorunumuzu çözdü mü? Ya da çözer mi?
- Norm sıkıntımızı..Her yıl, hatta her dönem "acaba bu sefer nereye savrulurum" belirsizliğini
- Ne öğretmen ne teknik personel bişeye benzemez, kıymet bilinmez halimizi
-Tıp puanıyla bu bölümlere gelip yaşadıklarımızla duyduğumuz pişmanlıklarımızı...

Hiç sanmıyorum.

Bölünsek ne olur, birleşsek ne olur... Benzer yolun yolcularına değer verilmedikten sonra...

Yapılan değişiklik bizde bir hareketlilik getirdi.
Asıl sorunumuzu çözdü mü? Ya da çözer mi?
- Norm sıkıntımızı..Her yıl, hatta her dönem "acaba bu sefer nereye savrulurum" belirsizliğini
- Ne öğretmen ne teknik personel bişeye benzemez, kıymet bilinmez halimizi
-Tıp puanıyla bu bölümlere gelip yaşadıklarımızla duyduğumuz pişmanlıklarımızı...

Hiç sanmıyorum.

Bölünsek ne olur, birleşsek ne olur... Benzer yolun yolcularına değer verilmedikten sonra...
Benzer yolun değilde aynı yolun yolcusu olduğumuzu ekleyerek tam ihtiyacımız olan bir başlık açıldığını düşünüyorum. Tebrikler sayın hocam..

Bir kişiye bir gruba saldırmadan sadece gelişmelerle ilgili paylaşımlar olsa kimsede tartışmaya girmek zorunda kalmasa...

Hatta ben başlayayım.

MEBBİS güncellemeleri ile ilgili bir gelişme var mı? Böteli olup alanında bilgisayar ve öğretim teknolojileri yazan var mı? (Ben böteliyim henüz bir şey yok)

Bir kişiye bir gruba saldırmadan sadece gelişmelerle ilgili paylaşımlar olsa kimsede tartışmaya girmek zorunda kalmasa...

Hatta ben başlayayım.

MEBBİS güncellemeleri ile ilgili bir gelişme var mı? Böteli olup alanında bilgisayar ve öğretim teknolojileri yazan var mı? (Ben böteliyim henüz bir şey yok)
aynı durumdayız mebbiste herhangi bir değişiklik yok sadece mezuniyet alanlarımızı kontrol ettiler sanırım

Hatta ben başlayayım.

Öyle bir değişim mi olacak hocam
Ben alan bilgilerine ait bir değişiklik olacağını düşünmemiştim.
Okul idaresi yalnızda mezun olduğum bölümün doğru olup olmadığını kontrol etti.

Bir grupta okudum diploma kontrol ve güncelleme 30 nisan a uzatılmış diye. Bu bilgi doğru ise branş değişikliği işlemleri bundan sonra olur diye düşünüyorum

Öyle bir değişim mi olacak hocam
Ben alan bilgilerine ait bir değişiklik olacağını düşünmemiştim.
Okul idaresi yalnızda mezun olduğum bölümün doğru olup olmadığını kontrol etti.
2008 de alan değişikliği ile bilişim teknolojileri olmuştu alanın ismi. (Önceden bilgisayardı sanırım)

Şu anda da bötelilerin alanı yine değişecek. Bilgisayar ve öğretim teknolojileri olacak.

Çin, 1 Eylül 2025'den itibaren ilkokul, ortaokul ve lise sınıflarına ayri ayri yapayzeka müfredatı hazırlamış okutacak.Biz mühendis, teknik öğretmen hangi kademede ders anlatsın derdindeyiz.Neticede herkes ogretmen ve memur.

Bir sabah uyandık, kararlar değişmiş,
Alanlar bölünmüş, isimler yenilenmiş.
BT idi eski adımız, şimdi BÖT'e geldik
Ne olacak şimdi durumumuz.

Forumda tartışmalar, sesler yükselir,
BÖTE mi, TEF mi, herkeste bir fikir.
Kimi der "hakkımız", kimi "mağduruz",
Bu karmaşada ne yapmalı, şaşırırız.

Yetkililere sesleniriz buradan,
Adalet, hakkaniyet olsun her zaman.
İsimler değişse de, özümüz aynı,
Ortak ses, birlik, tek yürek olunca güç olur bilişim.

Böte Mezunuyum Fen Lisesinde Norm 1120 alan kodunda gözüküyor.

ben 1119dayim suan. guncelleme.olmadigi icin norm.fazlasi gosteriyor.
1000132265.webp

ayrıca ilk mesajdaki içerikte nedense bbnet böte lilerin mekanı gibi bir dil kullanılmış.
Yok hocam ben böteli değilim zaten. Böteli de olabilirdim. Üniversite tercihlerinde durumdan bahsetmişlerdi ama öyle çok da ciddiyetinde olmadan öylesine yazdık, denk geldi. Herkes de benim gibi bir gençlik hevesiyle öylesine yazdığına eminim. Yoksa bir dava uğrana tercihte bulunduğumuz falan yoktu.
Ha TEFte okurken zorlandık mı, evet cidden çok zordu.. Ama Böte ye girmiş olsak, nolcak o da bir kader kısmetti.
Arkadaşlar da bahsetti, evet aldığımız bilgilerin güncelliği kalmadı, katkısı olmuş mudur, bazı tecrübeler için evet, katkısı olmuştur. Ama insan kendisini geliştirdikten sonra neden Böteli de yapamasın...(hem üniversitede öğrendiklerimizin %kaçını aktarabiliyoruz ki şimdiki öğrencilere..)
Sonuçta böteli de tıp puanı kapasiteli, tef li de..
İşte biz KADERdaşız. Bu kavgamız niye..
Asıl sorunumuz bu ayrım değil ki..

Bir sabah uyandık, kararlar değişmiş,
Alanlar bölünmüş, isimler yenilenmiş.
BT idi eski adımız, şimdi BÖT'e geldik
Ne olacak şimdi durumumuz.

Forumda tartışmalar, sesler yükselir,
BÖTE mi, TEF mi, herkeste bir fikir.
Kimi der "hakkımız", kimi "mağduruz",
Bu karmaşada ne yapmalı, şaşırırız.

Yetkililere sesleniriz buradan,
Adalet, hakkaniyet olsun her zaman.
İsimler değişse de, özümüz aynı,
Ortak ses, birlik, tek yürek olunca güç olur bilişim.
:))) Ellerin dert görmesin hocam

Arkadaşlar bakanlıkla görüşen bir arkadaşın paylaştıklarını yazıyorum.

Böteci arkadaşların yapacağı bir seçim yok açıkçası. Seçim işlemi Tef mezunu arkadaşlara verilecekmiş. Meslek lisesi kadrosunda mı kalmak istiyorsun yoksa ortaokul kadrolarında mı kalmak istiyorsun diye. Tef mezunu arkadaşlar bir kez seçim yaptıktan sonra değişiklik yapma hakkı kalmıyor hep o kadroda kalıyor. Yani seçimine göre ya sadece meslek liselerine atanabilecek yada sadece ortaokullara şeklinde.

Gelelim TEF için kötü olan kısıma. Tef mezunları norm fazlası olduğunda boş olan ortaokullara kadrolarıyla geçebiliyordu ama artık geçemeyecekler. Sadece ortaokullarda okutulan dersler, Tef mezunlarının okutulabilecekleri dersler listesinde olduğu için; Ya ders saati tamamlama yada görevlendirme yoluyla orta okullardan ders alabilecekler. Bu durumda haliyle 2-3 okulda aynı anda görevlendirmelerin bile görülebileceği anlamına gelmektedir.

BÖTE mezunu arkadaşlar bence avantajlı duruma geldi burada. Artık TEF mezunları atama tercihleri ve norm atamalarında artık rakipleri olmayacak demektir.

Gelelim TEF için kötü olan kısıma. Tef mezunları norm fazlası olduğunda boş olan ortaokullara kadrolarıyla geçebiliyordu ama artık geçemeyecekler. Sadece ortaokullarda okutulan dersler, Tef mezunlarının okutulabilecekleri dersler listesinde olduğu için; Ya ders saati tamamlama yada görevlendirme yoluyla orta okullardan ders alabilecekler. Bu durumda haliyle 2-3 okulda aynı anda görevlendirmelerin bile görülebileceği anlamına gelmektedir.

Hocam burada TEF mezunu kendi istediğiyle 1120 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Alanına geçtiyse istediği ortaokul veya anadolu lisesine yer değiştirebilir...

Yok hocam ben böteli değilim zaten. Böteli de olabilirdim. Üniversite tercihlerinde durumdan bahsetmişlerdi ama öyle çok da ciddiyetinde olmadan öylesine yazdık, denk geldi. Herkes de benim gibi bir gençlik hevesiyle öylesine yazdığına eminim. Yoksa bir dava uğrana tercihte bulunduğumuz falan yoktu.
Ha TEFte okurken zorlandık mı, evet cidden çok zordu.. Ama Böte ye girmiş olsak, nolcak o da bir kader kısmetti.
Arkadaşlar da bahsetti, evet aldığımız bilgilerin güncelliği kalmadı, katkısı olmuş mudur, bazı tecrübeler için evet, katkısı olmuştur. Ama insan kendisini geliştirdikten sonra neden Böteli de yapamasın...(hem üniversitede öğrendiklerimizin %kaçını aktarabiliyoruz ki şimdiki öğrencilere..)
Sonuçta böteli de tıp puanı kapasiteli, tef li de..
İşte biz KADERdaşız. Bu kavgamız niye..
Asıl sorunumuz bu ayrım değil ki..
ben herşeyi tamamen yanlış anlamışım hocam kusura bakma. 🙏

bence isteyen istediği alana geçebilmeli kim kendini nerede mutlu hissederse orada olmalı ki verimi artsın, yok şu eğitimi aldım yok bu eğitimi aldım bana boş geliyor, hiç eğitim almadan dünya starı olan aktristler, müzisyenler var, tabiki eğitim olmasın demiyorum ama her eğitim alanda profösör olmuyor yani.

Lütfen @Breat01 hocam.. "rakip" ne demek.. Yakışıyor mu başlığımıza... İsteyen tefli zaten böt normuna geçebiliyorken(bir seferlik branş değiştirme tercih hakkı olunca) neden tefli diye ötekileştirip rakip diyorsun ki?
Kaderdaşlığımızı unutma...
Hocam yanlış anladın heralde rekabet olayı tayinde hizmet puanı olarak bahsettim.

Hocam yanlış anladın heralde rekabet olayı tayinde hizmet puanı olarak bahsettim.
Yok hocam, ona bakarsan hizmet puanı olarak tüm zümre birbirine rakip. Sanki sözlerinde yine bir tef-böte karşılaştırması sezdim de ondan dedim.
Lütfen artık yapmayalım. Çok lüzumsuz,gereksiz tartışmalar bunlar. Aynı gemide gidiyoruz, enerjimizi gereksiz yere tüketmeyelim.

Uzun zamandır bu konuda tartışmalara girmemeye en azından bir fikrim var ise de kalp kırmadan yazmaya gayret ettim.
Şahsi fikrim bu düzenleme eksikleri olsa da bir tef mezunu olarak bence çoktan olması gereken bir ayrim idi. Bizim orta okullara atanmamiz yanlış bir uygulama. Ders anlatamamak değil bence olay . Çalışan her öğretmen branşında ders anlatabilir fakat devlet kurumları muğlak durumları değil net yönetmelikleri esas alir ve almalıdır.
Tek üzücü tarafı bu değişikliğin kısa vadede mağduriyetler yaratacak olmasi ki onada devlet memurları alıştı artık 😊

Ayrıca @Breat01 kardeş, neden eski üyeydin de yeni üyelik açtın ki... Cesurca, açık yüreklilikle eski hesabından fikirlerini yazsan olmaz mıydı? Malesef hiç samimi gelmiyor bu hareketler...

Bence güzel oldu Meslek liselerinde diğer meslekçi branşlarla birlikte de çalıştım onlarla çalışan kültürcülerle geçinemediklerine defalarca şahit olduk bu birçeşit kabullenememektir meslek bilişim ile böte arasında her ne kadar benzeri işler yapılsada bugün bir hemşire doktorun gördüğü derslerin aynısını görür ama hiç bir zaman doktor olamaz, doktorluk bilgilerini hatta bazı doktorlardan çok iyi bilir bu onu doktor statüsüne koymaz böte - tef te böyle bir durum fakülteler farklı devletin tanıdığı haklar farklı 2*2 bu seferlik 5 etsin istemek gibi bir talep eşit olmalarını istemek.hatta teflilerin yıllarca orta lise kademelerine atanmaları bile çok büyük bir yanlıştı onlar hep ziyan oldu (kamu israfı ) büyük bir kısmı mesleki bilgisi köreldi çünkü yetiştirildikleri fakülte orta lisede çalışmaları için yetiştirmedi onları, yasa ve yönetmeliklerde açık vardı oralardan hep atandılar ve o kapatılmaya düzeltilmeye çalışılmış.

Yok hocam, ona bakarsan hizmet puanı olarak tüm zümre birbirine rakip. Sanki sözlerinde yine bir tef-böte karşılaştırması sezdim de ondan dedim.
Lütfen artık yapmayalım. Çok lüzumsuz,gereksiz tartışmalar bunlar. Aynı gemide gidiyoruz, enerjimizi gereksiz yere tüketmeyelim.
benim ilk anladığım hizmet puanıydı. Arkadaş üstüne bence gereksiz gitmeyin hocam zaten atama yapılırken 1 puan 1 puandır diyoruz tef ya da böte demiyoruz ki

Böteli olarak ben teflileri meslek hayatında hiç ayırmadım. Beni en iyi zümrem anlar. Zümreyiz sonuçta.

İnsanların kızmasını da çok iyi anlarım. Çünkü görünen o ki arkadaşlarımız norm fazlası olarak mağdur olacaktır.

Yani bizi norm fazlası yapan biz değiliz ki. Bu tartışmalar bize yaramaz.

Ne demek istediğimi anlatmayı becermişimdir İnşallah.

anlamadığım şey hangi belgeye dayanarak teflilerin ortaokulu seçemeyeceğini anlıyor bu arkadaşlar... ortada net bir şey yok ki.. bekleyelim bakalım ne diyecek bakanlık...

Durum
Konu kilitlenmiştir.
BBNET
Geri