kendi düşüncesini başkasına aitmiş gibi söylemek?

Kodla Büyü

ercinc98

Süper Üye
Süper Üye
Okulumuzda birkaç personel arkadaş var. Bunlar bir grup, nedense toplu da olsa tek tek de olsa kendi düşüncesini başkasına aitmiş gibi söylemek gibi bir alışkanlıkları var. her zaman da yapmıyorlar.
Buna ne ad verilir? (cahilliğime bağışlayın)

bizim genel özelliğimiz.. hani bende bişey yok ama bi arkadaşın başına böyle böyle bi olay gelmiş nolur ne biter deyip çaktırmadan kendi cevabını almak. aslında bunların başında kızım sana sölüyorum gelinim sen anla mantığı var. yada kalabalık bi yerde birini çekiştireceği zaman, bir diğerine o konuyla ilgili soru sormak gibi.. mesela iki teyzeninde oğlu vardır.birisine sorarlar seninki evlendi değilmi flan nasıl gidiyor. sonra o konu diğerine gelir seninki evdemi kaldı hani ne oldu daha kız bulamadımı ayağa.. akıllı adam yemezde işte bakma sen

Hocam dediğine en uygun sanat FABL olsa gerek ;) insan dışı varlıkların konuşması oynaması sanatı ya ottur ya hayvan ona da sen karar ver :)

.........
(bizim köyde bunu derler)

* (..........) maçlarda taraftarların hep birlikte tempo tutarak hakeme yaptığı tezahurat. ............. hakem

saolun, örnek versem iyi olacak galiba,

Kendisinden güçlü veya zayıf olması fark etmez,
ayrıca arkadaşların kendi özgüvenleri tam diyebilirim, nerdeyse hepsinin,

örneğin, en son bir başka arkadaş için; o arkadaşın daha önceki okulundakiler ve bahsi geçenin bilinmeyen tanıdıkları, "siz onunla nasıl geçiniyorsunuz?, o çok abartmayı seven birisi, ..."

Ben biliyorum ki, dedikodusu yapılan arkadaş bu özellikleri taşıyor, okuldaki diğerleri de biliyor diyebilirim. Ama bu arkadaşlar bu zât için bile (yaptırım gücü olmayan, kavgaya gelemeyen, kısmen pısırık,...) bu şekilde kendi cümleleri ile konuşamıyorlar.

Buna ne ad verilir? psikolojide veya edebi sanatlarda bir tanımı var mı?

"Yansıtma" vardı eğitim bilimlerinde. O geldi aklıma ama tam bu şekilde bişey değildi mi sanki, bilemedim. :?

BBNET
Geri