Keman hakkında görüşleriniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan jolly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

jolly

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar keman çalmak istiyorum ve vaktimi bu şekilde değerlendirmek istiyorum. Daha önce deneyeniniz var mı veya keman eğitim seti olan var mı?

takip. Ben de bir müzik ensturmanıyla ilgilenmeye çalışıyorum. Biraz öğrenmeden şimdi hangi enstürman olduğunu açıklamak istemiyorum.

Fakat keman öğrenme konusundaki gelişiminizi buradan takip etmek için mesajım bulunsun istiyorum. Aynı seviyede ilerleyebilirsek internet yoluyla küçük bir orkestra olunabilir.

beni de dahil edin 2.dönem keman kursu açtıracağım ilerleme olursa netten orkestra kurarız super olur

güzel enstürman ben bekarlık zamanımda gitmiştim kursa 7-8 parça çalar olduktan sonra bireysel sorunlardan ötürü bırakmıştım. profesyonel olmak zor bu saatten sonra ama kendinize yetecek kadarını öğrenir çalarsınız. hoş oluyor :)

apartmanda oturuyorsanız ve ses yalıtımı iyi değilse komşularla papaz olma ihtimali de var. sesi çok güçlü çalgılardan biri.

Kızım 2. sınıf öğrencisi, 1,5 aydır keman kursuna gidiyor. Ben çok severim sesini, çalmak nasip olmadı ama O'ndan dinlemek nasip olur inş...

denizlerb' Alıntı:
apartmanda oturuyorsanız ve ses yalıtımı iyi değilse komşularla papaz olma ihtimali de var. sesi çok güçlü çalgılardan biri.

hocam susturucuyu taktın mı hiçbir şey olmaz. ortaokulda çaldım uzun süre ama daha sonra üniversite sınavına hazırlandığım için bıraktım ve bir daha elime almadım ama pişmanım, insanın elinde bazı şeyler kalmalı

hocam neyi merak ediyorsun.. 12 perdeli bir çalgı.. iyi bir hocaya ihtiyacın olacak herşeyden önce.. bende ilgileniyorum kemanla..

uwe' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:

hocam susturucuyu taktın mı hiçbir şey olmaz. ortaokulda çaldım uzun süre ama daha sonra üniversite sınavına hazırlandığım için bıraktım ve bir daha elime almadım ama pişmanım, insanın elinde bazı şeyler kalmalı
açıkçası müzik enstrümanları için susturucu diye bir araç olduğunu bilmiyordum. öğrendiğim iyi oldu. teşekkürler.

ysahin' Alıntı:
güzel enstürman ben bekarlık zamanımda gitmiştim kursa 7-8 parça çalar olduktan sonra bireysel sorunlardan ötürü bırakmıştım. profesyonel olmak zor bu saatten sonra ama kendinize yetecek kadarını öğrenir çalarsınız. hoş oluyor :)
Hocam yaşın çok etkili olduğunu sanmıyorum. İstekli olmanız ve hergün zaman ayırmanız çok önemli.
Hiç çalmayı bilmeyen birisi bile disiplinli alıştırmalarla enstürmanları iyi derece çalmayı öğrenebilir.
Tabi bunun için fizyolojik açıdan yeterli olmak gerektiğini söylemeye gerek duymuyorum.

keman çalmayı çok istedim ama bu zamana kadar kısmet olmadı, bundan sonra olur mu bilmem :)

Ne çok varmış aramızda keman meraklısı.. Ben de kızıma çaldırmayı düşünüyorum kemanı.. Kemanın sesi çok hoşuma gider biz çalamadık o çalsın:) Erken yaşta başlayınca çocuklar için daha iyi olurmuş kemik gelişimi açısından..Bakalım başlamadık henüz ama..

Ne güzel kemanla ilgilenen bilişim öğretmenlerimizin olması. Arkadaşlar keman çalmayı öğrenebilmek için sürekli hoca ile mi çalısmalıyız kendi kendimizede çalışıp öğrenebilir miyiz. Çünkü hergun hoca ile pratik yapma veya bir şeyler öğrenme sansım yok.

Ben de 1-2 ay önce keman aldım merakımdan. Bir gün sokakta çalan birisini çok kıskanmıştım çünkü:) Tabi disiplinli bir çalışma gerek muhakkak. Daha ben bişey çalamıyorum, hala garip sesler çıkıyor. Hatta öyle çevreyi rahatsız edecek güçlü sesler çıkmıyor:) Umarım bir gün olur..
Aslında eğitim sisteminde herhangi bir enstrüman çalamayan bir kişiyi eğitim fakültesinden mezun etmeyecekler, ben çok odun gibi yetiştirildiğimizi düşünüyorum. Şimdi şimdi böyle fikirler geliyor, insan anca kendi çabasıyla yaparsa yapıyor, az çok birşeyler göstermemeliler bence. Tamam bu alan bilgisini aldı mezun oldu olmasydı keşke..

evet hocam tamamen katılıyorum size eğitimci bir kişi her yönden donanımlı olmalı çevresindeki kişilere örnek olabilmeli sadece salt bilgi yeterli değil bence.
keman öğrenmenize gelince hocam kac saat çalısıyorsunuz ve baslangıc kemanının ucuz bir keman olması öğrenmede sıkıntı cıkarmaz sanırım cok pahalı bir şey almak istemiyorum başlangıcta ucuz bi kemanla ile başlama fikrim var.

BBNET
Geri