kaza yaptım

Kodla Büyü

veysim47

Aktif Üye
aracımı aldığım ilk gün gece vakti aşırı yüklü bir kamyondan yola fırlayan patlayan lastiğin üzerinden geçtim adam hasarını karşılarım falan dedi ama polisi çağırmıştım poliste aramızda kaza tutanağı tutturdu müdahil olmadı adama iyi niyet gösterip ceza da yazmadı( biraz da benim işim görülsün de adama ceza yazma başıma bela olur hasarımı karşılamaz deyişim etkili oldu herhalde) neyse aracı servise çektirdim 4000 civarı masraf çıkardı servis yalnız sigorta experi iki aracın aynı karede resmi yok ben buna onay vermem sigorta karar verecek deyince adama gel servisin parasını ver sigorta öderse servisten paranı al ama sigorta ödemeyecek gibi duruyor dedim fakat maalesef adam bugün yarın derken velhasıl ödemiyor araç hala serviste sigorta hala exper raporu bekliyor görünüyor emniyettekiler bir şey yaparlar diye tanıdıklar vasıtasıyla polislere ulaşmaya çalıştık ama polisler bir şey yapamayız adamın tutanakta imzası var hatasını kabul etmiş her halükarda paranı alırsın sigorta ödemezse mahkeme açarsın diyorlar
bu durumda nasıl bir yol takip etmeliyim

geçmiş olsun hocam. tutanakta adamın yazdığı yazıda aracımdan fırlayan lastik sonucunda kaza olmuştur gibi bir yazı var mıdır? kamyonun, lastiğin ve sizin aracın aynı karede olmasada fotoğrafı var mıdır? bunlar varsa mahkemedede olsa kazanırsın. kamyoncu asla 4000 liranızı nakit ödemez. ya sigortadan ya mahkeme ile alırsınız.

Benzer durum benim başıma geldi. Ehliyetsiz motosikletli duran aracıma sürterek geçti. Polis çağırdım. Polis ceza olmasın motor bağlanmasın diye abisinin üzerinden işlem yaptırdı. bende kabul ettim. fakat sigortada sorun çıktı. araç serviste bekliyordu. Adama gel imza at git diyorum gelmiyordu. Bende karakola gittim. İşlemi yapan polisi şikayet edeceğim dedim. Ehliyetsiz adamı kayırıyor diye. Sonra polisin arkadaşları devreye girdi. Kazaya sebep adamı buldular. Evinden alıp cezayı yazdılar. Benim tutanağımı hazırladılar ve işlem halloldu. Kardeş yapacağın iş git polisi şikayet et. İyi niyet fayda etmez. Polis canım yanmasın diye senin işini çözer...

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
geçmiş olsun hocam. tutanakta adamın yazdığı yazıda aracımdan fırlayan lastik sonucunda kaza olmuştur gibi bir yazı var mıdır? kamyonun, lastiğin ve sizin aracın aynı karede olmasada fotoğrafı var mıdır? bunlar varsa mahkemedede olsa kazanırsın. kamyoncu asla 4000 liranızı nakit ödemez. ya sigortadan ya mahkeme ile alırsınız.
sol arka tekerimin patlayarak yola fırladığını görmedim bahse konu araç bu lastiğe çarpmıştır şeklinde tutanağı imzaladı lastik, kamyon ve aracımın hasarlı resimleri mevcut

sizin konuyla alakalı değil ama kaza deyince...2 gün önce mıcır dökülmüş yolda bende kaza yaptım. mıcır en çok korktuğum şeydi o da başıma geldi. mıcır olan yolda siz siz olun 50 km hızı geçmeyin. allahın belaları mıcır döküp insanların hayatıyla oynuyorlar. birde yol virajlı ve yokuştu ne yaptıysam arabada kontrolü sağlayamadım.

duran aracıma pizza kuryesinin motoru çarptı. öyleki sağ çamurluk ve tampon değişti. tutanak tuttuk aramızda.
ekspertiz: bir motorun yapabileceği hasar değil bu, aracı başka yerde çarpıp,kaza süsü vermeyesiniz dedi. kamera yok mu diyor bana..
hemen kendi kasko şirketimi,kasko ve sigortayla ilgilenen yetkiliyi aradım.biz devreye gireriz dedi.sonradan kuryeyi bir daha aramışlar o da olayı birebir bi daha anlatınca ikna oldular.
buarada duran araca çarpma olayında dikkat edin,yolun gidiş istikametine park edin. ters istikamete park ederseniz eksper sizde de kusur buluyor.

geçmiş olsun, bu gibi durumlar için araç içi güvenlik kamerası kullanıyorum. Kamyonlar yollarda çok tehlikeli durumlar yaratıyorlar bir çoğu kaplama lastik kullanıyor ve kaplamalar yollarda dağılıyor...

Gecmis olsun. Boyle cakallik yapiyorsa araciniz icin ayrica deger kayip davasida acacaginizi soyleyin , kaldi ki 1500-2000 gibi bir rakamda alirsiniz zannimca.

kendir_li' Alıntı:
Gecmis olsun. Boyle cakallik yapiyorsa araciniz icin ayrica deger kayip davasida acacaginizi soyleyin , kaldi ki 1500-2000 gibi bir rakamda alirsiniz zannimca.
Kesinlikle dava açın allah korusun takla atsaydınız sizin için aşırı hızlı idi gibi şeyler söylenirdi fakat kamyoncuların kaplama lastikler ile yollarda cirit attığını kimse görmez. Davayı açıp değer kaybınızı alınki satarken mecburen üç kuruş ucuza satmak zorunda kalsanız bile dert etmezsiniz

sayın hocam geçmiş olsun. benzer bir kazayı 2008 yılında yapmıştım. tutanağı gönderiyorum bi bak istersen. tabi ozamanlar fotograf istemiyorlardı ancak çizilen şekil herşeyi açıklıyor zaten. ve altta da ifadeler ve imza var daha ne fotografı istiyor.

lastiğin yarılmasının sebebi : kaplama lastik kullanmalarıdır. orjinal lastik normal şartlarda kesinlikle yarılmaz. ( Kaplama lastik yasaktır araç muayenesinden de geçmez) bu bir suçtur aslında bunu kullanabilirsiniz.

işin en kolayını istiyorsanız kaza yaptıgınız yere aracınızı götürün (tabi gitme imkanı varsa) kaza yaptığınız araçta gelsin bir kaç foto daha çekin olsun bitsin. sigorta nın da itiraz etme hakkı kalmaz. sigorta ödeme yapmamak için bahane arıyor sonuçta ödemek zorunda.

kaza yaptığınız araç kaza yerine gelmek zorunda. gelmez ise kaplama lastik mevzusuna girin, daha olmadı mahkeme dediğinizde koşarak gelecektir. ( mahkeme olayına girerseniz de aracınızın kazadan dolayı yıpranmasını da talep edin. karşı taraf ödemek zorunda.

Ekli dosyalar

• kaza.jpg
    kaza.jpg
    143.9 KB · Görüntüleme: 892
Hocam kesinlikle paranı alırsın. Bizde bir kaza yaptık. Adam önce kabul etti sonra yok ben hatasızım siz benim canıma kastettiniz falan dedi. Neyse sonuçta sigorta ödemeyi yaptı. Diğer türlü mahkeme ile zaten alıyorsun. Adam suçunu kabul ettiyse. Bizimkisi daha karışık bi durumdu sonuçta. Geçmiş olsun.

sigorta ödeme yaptı ancak sigorta 2400 civarı bir ödeme yaptı fakat servis 3500 e yakın bir fatura kesti sigorta ile görüştüm siz neye göre bir ödeme yapıyorsunuz diye experin belirlediği ücretmiş ellerine fatura ulaştığında faturanın kdv sini de ödeyeceklermiş ne hikmetse bu fatura bi türlü ellerine ulaşmadı e-posta attım daha cevapta vermediler sonuç olarak yine 1000 TL yi aşkın bir zarar söz konusu karşı taraf zaten telefonlarıma bile çıkmaz oldu mesaj attım mahkeme ile uğraşırsın diye ama pek mahkeme ile de uğraşmak istemiyorum açıkçası

bu arada trafik sigortası yan ürün ücreti ödüyormuş benim arabanın yan sanayisi yok parçalar yurt dışından geldi bu yüzden %25 iskonto uyguluyormuş

Poliçeyi iyi incelemek gerekiyor hocam, toplumda genel kanı hangisi en ucuzsa ona yaptırmak.

Re: Ynt: kaza yaptım

tzcn' Alıntı:
Poliçeyi iyi incelemek gerekiyor hocam, toplumda genel kanı hangisi en ucuzsa ona yaptırmak.
Istedigin kadar incele, kaza yapacagimiz kisinin policesini secemiyoruz maalesef. Kasko burda devreye giriyor ve. Orjinal parca taktiriyoruz.

çok geçmiş olsun..kaza demişken 2 hafta önce benim de park halindeki aracıma çarpıp kaçtılar ankarada. kamera görüntüsünde çarpan aracın kamyonet tarzı birşey olduğu görülüyor ama plaka filan görünmüyor. görenler bi plaka verdiler gittim şikayetçi oldum, o plaka son model bi arabaya ait çıkıyor kayıtlarda, yani plakayı hatalı almış alan kişi. olayı gören bir kaç kişi filanca apartmanındaki filanca bey inip adamla konuştu, git ona sor dediler, gittim buldum adamın telefonunu adam ben konuşmadım diyor. sanırım çarpan onun arkadaşıymış ama adam inkar etti. elimden de bişey gelmiyor. bana verilen plakaya benzer bi araç gördüm evin orada, hemen arabayı önüne kırıp durdum sen mi çarptın arabama dedim ahahaa süt taşıyan beyaz bi kamyonetti ben değilim filan dedi. artık paranoyak gibi oldum arabamı park ederken.. hasarsız aldığım aracımda kaskodan çamurluk değişti boya vs. çok sinir bozucu..hele ki yapanı bulamamak daha da sinir bozucu :verymad:

BBNET
Geri