Kaymakamların bilgisayarından dys ye giriş için host dosyası ayarının yapılmaması gerekiyor. Dikkatiniz ve bilginize.
iambilisimci' Alıntı:Bizim kaymakam titiz biraz zar zor iki kere gittim yanına.Dys için java ayarı yapmaya çalıştım ama bir türlü olmadı unable launch to app gibi bir hata verdi durmadan.Apple makina kullanıyor ama içinde windows 7 yüklü sanırım.Mouse u ekranın en tepesine çıkarınca harici ufak bir çerçeve çıkıyordu yukarda.Nasıl bir sistem anlamadım acaba windows mac os'un içinde mi çalışıyor?Hiç apple makinede dys ayarı yapan var mı acaba?
gokhanbicer' Alıntı:iambilisimci' Alıntı:Bizim kaymakam titiz biraz zar zor iki kere gittim yanına.Dys için java ayarı yapmaya çalıştım ama bir türlü olmadı unable launch to app gibi bir hata verdi durmadan.Apple makina kullanıyor ama içinde windows 7 yüklü sanırım.Mouse u ekranın en tepesine çıkarınca harici ufak bir çerçeve çıkıyordu yukarda.Nasıl bir sistem anlamadım acaba windows mac os'un içinde mi çalışıyor?Hiç apple makinede dys ayarı yapan var mı acaba?
Kardeş senin iş de zor muş. Javanın güvenilir sitelerine http://dys.meb.gov.tr eklemeyi dene.
Eklemiştim.gokhanbicer' Alıntı:iambilisimci' Alıntı:Bizim kaymakam titiz biraz zar zor iki kere gittim yanına.Dys için java ayarı yapmaya çalıştım ama bir türlü olmadı unable launch to app gibi bir hata verdi durmadan.Apple makina kullanıyor ama içinde windows 7 yüklü sanırım.Mouse u ekranın en tepesine çıkarınca harici ufak bir çerçeve çıkıyordu yukarda.Nasıl bir sistem anlamadım acaba windows mac os'un içinde mi çalışıyor?Hiç apple makinede dys ayarı yapan var mı acaba?
Kardeş senin iş de zor muş. Javanın güvenilir sitelerine http://dys.meb.gov.tr eklemeyi dene.
iambilisimci' Alıntı:Bizim kaymakam titiz biraz zar zor iki kere gittim yanına.Dys için java ayarı yapmaya çalıştım ama bir türlü olmadı unable launch to app gibi bir hata verdi durmadan.Apple makina kullanıyor ama içinde windows 7 yüklü sanırım.Mouse u ekranın en tepesine çıkarınca harici ufak bir çerçeve çıkıyordu yukarda.Nasıl bir sistem anlamadım acaba windows mac os'un içinde mi çalışıyor?Hiç apple makinede dys ayarı yapan var mı acaba?
iambilisimci' Alıntı:javayı kaldırmadan policy dosyası ilgili satır ayarı güvenilir siteler vs ayarlamalar yapmıştım ama olmadı artık tamamen kaldırıp deneyecem bakalım nasıl olacak.Yalnız bende paket program vardı hepsini otomatik yapan o da çalışmadı hata verdi.windows sanal olarak çalıştığı için midir nedendir bilemem.
sukrugaya' Alıntı:iambilisimci' Alıntı:javayı kaldırmadan policy dosyası ilgili satır ayarı güvenilir siteler vs ayarlamalar yapmıştım ama olmadı artık tamamen kaldırıp deneyecem bakalım nasıl olacak.Yalnız bende paket program vardı hepsini otomatik yapan o da çalışmadı hata verdi.windows sanal olarak çalıştığı için midir nedendir bilemem.
habib hocanın java kurulumunu sırasıyla yap calısır diye düşünüyorum. butun eski java dosyasını sil hatta bilgisayarımda arama yaptır onları da sil kalıntılar olabiliyor.
erfatm' Alıntı:sukrugaya' Alıntı:iambilisimci' Alıntı:javayı kaldırmadan policy dosyası ilgili satır ayarı güvenilir siteler vs ayarlamalar yapmıştım ama olmadı artık tamamen kaldırıp deneyecem bakalım nasıl olacak.Yalnız bende paket program vardı hepsini otomatik yapan o da çalışmadı hata verdi.windows sanal olarak çalıştığı için midir nedendir bilemem.
habib hocanın java kurulumunu sırasıyla yap calısır diye düşünüyorum. butun eski java dosyasını sil hatta bilgisayarımda arama yaptır onları da sil kalıntılar olabiliyor.
Dün kaymakam bey DYS'ye girememiş gün boyu. Akşamüzeri gittim, F5 programı çalışıyor. Sisteme giriş yapmaya çalışınca ilk run'dan sonra "Unable to launch application,................. dysdownload.meb.gov.tr" uyarısı geliyor. Javanın güvenlik ayarlarını kontrol ettim. Sorun yok ekli Java.policy de doğru kayıtlı. Deployment.properties'de doğru ayarlanmış. Tarayıcıda java eklentisi etkin. Neyse düzelmedi, ben de java artıklarını temizleme programıyla javayı kaldırıp bilgisayarı başlatıp yeniden kurdum. Ayarlamaları yaptım. Javanın geçmişini delete files ile sildim. Yine aynı uyarıyı veriyor. Bilgisayarda başka kullanıcı hesabı açtım, onda da gerekli ayarlamaları yaptım. Aynı hatayı vermeye devam ediyor. Farklı tarayıcıdan da denesem aynı hatayı veriyor.
İşletim sistemi : windows 7 32 bit
Java sürümü : 8.25 32 bit
Şimdiye kadar doğru çalışan sistem şimdi çalışmıyor.
Sukrugaya hocam, habib hocanın dediklerini defalarca aynı sırada denedim. Çözüm olmadı.
Pazartesi günü yeniden kaymakamlığa uğrayacağım.
iambilisimci hocam sorunu halledebildiniz mi?
erfatm' Alıntı:sukrugaya' Alıntı:iambilisimci' Alıntı:javayı kaldırmadan policy dosyası ilgili satır ayarı güvenilir siteler vs ayarlamalar yapmıştım ama olmadı artık tamamen kaldırıp deneyecem bakalım nasıl olacak.Yalnız bende paket program vardı hepsini otomatik yapan o da çalışmadı hata verdi.windows sanal olarak çalıştığı için midir nedendir bilemem.
Dün kaymakam bey DYS'ye girememiş gün boyu. Akşamüzeri gittim, F5 programı çalışıyor. Sisteme giriş yapmaya çalışınca ilk run'dan sonra "Unable to launch application,................. dysdownload.meb.gov.tr" uyarısı geliyor. Javanın güvenlik ayarlarını kontrol ettim. Sorun yok ekli Java.policy de doğru kayıtlı. Deployment.properties'de doğru ayarlanmış. Tarayıcıda java eklentisi etkin. Neyse düzelmedi, ben de java artıklarını temizleme programıyla javayı kaldırıp bilgisayarı başlatıp yeniden kurdum. Ayarlamaları yaptım. Javanın geçmişini delete files ile sildim. Yine aynı uyarıyı veriyor. Bilgisayarda başka kullanıcı hesabı açtım, onda da gerekli ayarlamaları yaptım. Aynı hatayı vermeye devam ediyor. Farklı tarayıcıdan da denesem aynı hatayı veriyor.
Sukrugaya hocam, habib hocanın dediklerini defalarca aynı sırada denedim. Çözüm olmadı.
gokhanbicer' Alıntı:erfatm' Alıntı:sukrugaya' Alıntı:iambilisimci' Alıntı:javayı kaldırmadan policy dosyası ilgili satır ayarı güvenilir siteler vs ayarlamalar yapmıştım ama olmadı artık tamamen kaldırıp deneyecem bakalım nasıl olacak.Yalnız bende paket program vardı hepsini otomatik yapan o da çalışmadı hata verdi.windows sanal olarak çalıştığı için midir nedendir bilemem.
Chrome da o hatayı aldığınızda sıkkullanılanlar yıldızının solunda çıkan ünlem soru işareti neyse artı izin vermeniz gerekiyor. Aynı hatayı böyle çözdüm daha önce sanırım.
iambilisimci' Alıntı:Unable to launch application
hocam bu hatayla karşılaşıp da çözen görmedim ben.Yapılan işlemlerin hepsini ben de yaptım.Paket programı kullanırken sadece sıkıntı çıkmıyor.Bence siz paket programı kullanmayı deneyin.
Ama paket programı kullanırken host dosyasını değiştirdiği için host dosyasını eski haline getirmeyi unutmayın.
https://yadi.sk/d/K3PS9FRpdukr3