Kasko önerileriniz?

Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba ,

Kasko yenileme zamanı geldi. Sompo japon 800 Tl , Alianz 1200 Tl teklif verdi.

Sompo japonu nasıl bilirsiniz?

sompo japon dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri..
genelde fiyatları düşük veriyor. dezavantajı mini onarım kullanırsanız seneye kasko firması değiştirmek isterseniz hasarsızlığınızı bozuyor. ancak yine sompo japon sigortayla devam ederseniz sorun çıkarmıyor.
burada dikkat edeceğiniz noktalar hangisi imm yi daha yüksek veriyor, cam değişiminde orjinal cam hangisi takıyor, kaza sonrası anlaşmalı servisler hangileri. mesela ray sigortanın renault anlaşmalı servisi ankara bir tane, bildiğim kadarıyla sompo japon sigorta tüm yetkili servsilerle anlaşması var. allianz bu konuda ne kadar esneklik sağlıyor?

devam eden kaskonuz var mı yoksa ilk defa mı yaptırıyorsunuz.
şayet devam eden kasko varsa hasarsızlık koruma paketi var mı?
gelen tekliflerde kısıtlama varmı. bazen kemirgen saldırılarılarını veya terör saldırılarını paket dışı bırakıyorlar. herhangi bir kısıtlama varmı? imm kapsamında hukuki koruma ve manevi tazminat var mı? araç içi çalınan eşyalara sigorta yapıyorlar mı?
kaza sonrası ikma araç kaç gün. standardı 7 gün. bazıları 3 gün bazıları 15 gün yapabiliyor.
bu yazdıklarım çerçevesinde hangisi daha geniş bir yelpaze sunuyorsa ona yönelmekte fayda var..

ben 3 yıldır sompo japon dayım
memnunum 2 kez kaza yaşadım gerçi onlarda da karşı taraf kusurluydu
ama fiyatları gayet iyi

bidene' Alıntı:
sompo japon dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri..
genelde fiyatları düşük veriyor. dezavantajı mini onarım kullanırsanız seneye kasko firması değiştirmek isterseniz hasarsızlığınızı bozuyor. ancak yine sompo japon sigortayla devam ederseniz sorun çıkarmıyor.
burada dikkat edeceğiniz noktalar hangisi imm yi daha yüksek veriyor, cam değişiminde orjinal cam hangisi takıyor, kaza sonrası anlaşmalı servisler hangileri. mesela ray sigortanın renault anlaşmalı servisi ankara bir tane, bildiğim kadarıyla sompo japon sigorta tüm yetkili servsilerle anlaşması var. allianz bu konuda ne kadar esneklik sağlıyor?

devam eden kaskonuz var mı yoksa ilk defa mı yaptırıyorsunuz.
şayet devam eden kasko varsa hasarsızlık koruma paketi var mı?
gelen tekliflerde kısıtlama varmı. bazen kemirgen saldırılarılarını veya terör saldırılarını paket dışı bırakıyorlar. herhangi bir kısıtlama varmı? imm kapsamında hukuki koruma ve manevi tazminat var mı? araç içi çalınan eşyalara sigorta yapıyorlar mı?
kaza sonrası ikma araç kaç gün. standardı 7 gün. bazıları 3 gün bazıları 15 gün yapabiliyor.
bu yazdıklarım çerçevesinde hangisi daha geniş bir yelpaze sunuyorsa ona yönelmekte fayda var..

Açıklamalarınız için teşekkürler.
Axa oyaktan kaskom vardı yeni fiyat söyleyemediler o kadar yüksek yani.
hasarsızlık indirimimiz mevcut.

hocam sigortam.net'ten teklif al. ucuz veren firmaları arayıp oradan tekrar teklif al. şartları değerlendir.

Sompo japaniyidir. sorun olmaz. Axa kullanısıydım 2 yıldır sompo kullanıyorum. bidene hocamın dediği gibi (dezavantajı mini onarım kullanırsanız seneye kasko firması değiştirmek isterseniz hasarsızlığınızı bozuyor. ancak yine sompo japon sigortayla devam ederseniz sorun çıkarmıyor) bunu axa da yapıyor.

muallimtamer' Alıntı:
Sompo japaniyidir. sorun olmaz. Axa kullanısıydım 2 yıldır sompo kullanıyorum. bidene hocamın dediği gibi (dezavantajı mini onarım kullanırsanız seneye kasko firması değiştirmek isterseniz hasarsızlığınızı bozuyor. ancak yine sompo japon sigortayla devam ederseniz sorun çıkarmıyor) bunu axa da yapıyor.
sompo japon mini onarımda söylediklerim mallim hocamın dediği gibi axa da da geçerli.
benim önerim de bomax hocanın dediği gibi sigortam.net yada koalay.com
bütün firmalardan teklif geliyor. genelde acentelerden dahi düşük fiyat veriyorlar..
sigortam.net vade farkı koyuyor. koalayda peşin fiyatına taksit yapıyorlar.

hocam hasarsızlığınız kaçıncı kademe bilmiyorum ama bence hasarsızlık koruma mutlaka yaptırın. kaskonuz delinirse seneye direk 2 katı fiyat çekiyorlar.
oysa 40-50 tl fazla verin kafanız rahat etsin derim

hocam yukarıda da belirttim ray sigortanın anlaşmalı servis ağı çok zayıf. babam aracıyla ufak bir kaza atlattı koca ankarada sadece tek bir anlaşmalı servis söylediler başka servisle anlaşması yokmuş 20 gün bekledik. oysa evimize çok yakın yetkili renault servisi vardı mahrum kaldık.
bunun yanında ray sigorta mini onarımda hasarsızlığı bozmuyor. en azından geçen sene böyleydi :mrgreen:

Liberty 'den uzak durun.
Bununla ilgili yazılarım bazı başlıklar altında var.

BBNET
Geri