Kasko Önerileriniz...

Kodla Büyü

mrtslk

Aktif Üye
arkadaşlar 0 araç için kasko önerileriniz neler ford kendi kaskosu için 1100-1200 lira tutar dedi ama herşeye karşı koruyoruz felan malum bildiğiniz sigortacı müşteriyi kapana kadar... sonra tanımazlar bile tecrübelerinizi deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim normalinde kendi sigortam güneş sigorta...

Hocam doluyu da ekletmeye çalış sıfır bir araç için bence güzel bir fiyat tabi daha önceden hiç kaskonuz olmadığını düşünerek söylüyorum maalesef ben çok çok fazlasını ödüyorum bu ay bitecek başka bir yerden kasko yaptırıcam ve öğretmen indirimi sendika gibi etkenler fiyatı aşağıya çeker eğer eski kaskonuz varsa fiyat biraz yüksek 600 tl civarı ödeyen arkadaşlar var 7 yıllık kaskoları var

turkkamusen üyelerine anadolu sigortanın özel indirimi var oradan fiat alabilirsin hocam...

6-7 yaşındaki arabalara 600 lira kasko yaptırılıyosa sıfır arabaya 1200 çok fazla para bencede, benim arabamda 2001 model yakında 10 yaşına basacak , aldığım bi duyuma göre 10 yaşından sonra kasko yaptırınca fiyat çok uçuyomuş, arabanın yaşı 10 olmadan kasko yaptırın dediler , bu konuda bi fikri olan var mı ?

internetten şoyle genel bi bakındım anadolu,güneş,axa dan şaşma felan demişler ilk 3te ama sizlerde yazarsanız fiyatları yada karşılaştıgınız durumları sorunları sevinirim tşkler...

Hocam arabanızın markasına göre kasko yaptırınörneğin reno ise AXA oyak tan şaşmayın! Yakınınızda ki servise sorun hangi sigorta şirketi ile anlaşmaları var ödemeler ve takip hangisinde daha sorunsuz oluyor... Birde arkadaşaım güneş sigorta kullanıyordu arabası pert oldu ve 3 aydır parasını alamadı...
Hocam full teminat olmasına özen gösterin kısıtlama yapmasınlar benim full göstermiş acente ama doğal afetlerden herhagi bir olayda geri ödemeden %25 kırmış... Kiralık araba süresinide sorun 7 gün isteyin 3 gün yapıp kasko bedelini düşürüyorlar..

Eski aracın yoksa. Bu kadar para vermen normal. Muafiyet isteyebilirsin . Ama onuda her kasko yapmaz. (Değerini düşürmemek için aracın).
Eğer eski aracın varsa zeyil yaptırarak cok ucuza kapatırsın. Ki Ford böyle bir şeyi çok zor kabul ediyor. Önce parayı alıyor sonra zeyil istiyor sona üstünü sana ödüyor.
2006 Corsa vardı 440 tl idi kaskosu. Sıfır ford aldım zeyil yaptırdım üstüne 80 tl ödedim. 520 tl ye geldi full kasko. Ama hasarsızlık indirimi son kademedeydi.

BaRaNaY' Alıntı:
Hocam arabanızın markasına göre kasko yaptırınörneğin reno ise AXA oyak tan şaşmayın! Yakınınızda ki servise sorun hangi sigorta şirketi ile anlaşmaları var ödemeler ve takip hangisinde daha sorunsuz oluyor... Birde arkadaşaım güneş sigorta kullanıyordu arabası pert oldu ve 3 aydır parasını alamadı...
Hocam full teminat olmasına özen gösterin kısıtlama yapmasınlar benim full göstermiş acente ama doğal afetlerden herhagi bir olayda geri ödemeden %25 kırmış... Kiralık araba süresinide sorun 7 gün isteyin 3 gün yapıp kasko bedelini düşürüyorlar..
tşkler hocam işte boyle püf noktalar gerekli çünkü okadar şeyle oynuyorlarki biz farkında olmadan araç ford kaskoyuda kendileri yapıyorlar dediğim gibi sonuçta arkasında koç var onunda ama fazla fark varsa fiyat ve avantajlarında dışardan yaptırıcam...

ford kasko dediğin nedir? Mesala Renault kasko diye bir kaskoda var. Ama Axa oyak firmasının ismini kullanarak bir renault kasko paketi çıkarıyor. Fark olarak Renaulttan başka bir servise aracı yaptırırsan %30 kesiyor.

bende opel astra 2008 model araba var.ankara kaskodan yaptırdım. 850 tl verdim.daha öncede kaskom yoktu. şimdiye kadar arabanın camı kırılması hariç kaskoyu kullanmadım. hemen 1 saat içindede değiştirdiler. Allah kimseye kaza bela vermesin ama yinede tedbir almak lazım. ve araba için kasko şart diye düşünüyorum

eureko(garanti bank), başak grupama iyi şirket bunlar. full kasko olmasına dikkat edin. anahtar kaybı durumunda verdiği teminat miktarı. Ihtiyari Mali Mesuliyete dikkat et bu durumda çok önemliii örnek;
"Trafik kazalarında üçüncü şahıslar için ortaya çıkan hasarın, Trafik Sigortası teminatlarının üzerinde kalan kısmı isteğe bağlı olarak yaptırılan KASKO poliçesiyle birlikte ek teminat olarak alınabilen İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı tarafından karşılanmaktadır.

Trafik kazalarında İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı'nın devre girmesi ile ilgili örnek vermek gerekirse;
Sigortalı taşıtı ile bir başka taşıta % 50 kusurlu olarak zarar vermiş ve hasar meblağı 10 bin TL olarak belirlenmiştir. Sigortalının Trafik Sigortası maddi hasar teminatı 4 bin TL'dır. Sigortalının aynı zamanda isteğiyle yaptırmış olduğu KASKO poliçesi de bulunmaktadır. KASKO poliçesiyle satın almış olduğu İhtiyari Mali Mesuliyet ek teminat limiti 6 bin TL'dir." ayrıca yayalara çarpmanız durumunda hastane masrafları bu şekilde karşılanabilir özeliklede kan parası 50 bin tl yi bulur.

Hocam 4 kasko kullandım, eğer mini onarım istemezseniz (ki bir işe yaramadığını duydum çok kişiden) fiba sigorta sıfır araca 500-600 arası kasko yaparlar, tabii biraz ağırdan almak, sigortacıyı zorlamak lazım. Kendi indirimleri var, onu kullanıp indirim yapabiliyorlar.

mini onarım sanırım hazarsızlığa dokunmadan cam değişimi yada ufak tefek düzeltme işlemleri yapılıyor. ki bunlarda orjinal parça kullanmıyorlarmış ford birkere değişiyor ama orinaliyle güzel tarafı bu sanırım ama fiyat çok geldi bana :( nettende teklif felan aldım ama en azı anadolu 1150 felan çıkardı... indirimlerden faydalandırtmak lazım düşürmek için sanırım

Memur sen (eğitim bir sen) şekerbank sigorta yani sbn sigorta ile anlaşmış %40 indirim yapıyorlar ben dün yaptırdım her yer 1000 para çekti ben 530 yaptırdım ful kasko haberin olsun

Servisle anlaşmalı olan sigorta firmalarını tercih etmek lazım.
Bende Ankara Sigortadan yaptırmıştım memnun kaldım bu ay sigortayı ve kaskoyu yine aynı firmadan yenilemeyi düşünüyorum bakalım artık.

Bizde yeni sıfır araç aldık..bende çok araştırdım..3 aşağı 5 yukarı fiyatlar aynı denilebilir..Tabii sendika vs indirimleri olabilir bunları araştırabilirsiniz..
Axa'ya yaptırdık..

ocak ayında 2010 yaris aldık, grupama 840 tl ye sigortalattık.Bence size fazla demişler. Yıl içerisinde kaza yaptık , tabi kaza olduğu için şimdi 1200 diyorlar şimdi. kazada 1 haftalığına araçta temin ettiler. Herhangi bir zorlukta çıkarmadılar.

AK SİGORTAYI ÖNERİRİM ARKADAŞIM.20 EKİMDE KAZA YAPTIM ARAÇ PERT OLDU 30-40 GÜNDE ARACIN KASKO BEDELİNİ ÖDEDİLER.TAVSİYE EDERİM.

aracın kasko değerine göre belirliyorlar sanırım aracın kasko değeri 40550tl görünüo şuan axa ful kasko 910tl çıkardı bakalım...

hocam bulunduğunuz yerdeki ford servisiyle anlaşmalı olanı tercih edin ilk kaskonuz olduğu için fiyat normal en uygun fiyatı ankara sigorta veriyor ama pert durumunda sorun cıkarıyormuş ben grupomadan yaptırdım

evet o anlaşma olayını kendi sigortacımda soledi güneş sigorta varmış anlaşmaları orayla oda 1160 indirimli fiyat cıkardı kendisinden yaptırmak en güzeli sanırım ford'un ama ondada kaygım şu asıl işi sigorta deil adamların normal bi sigortacı gibi ilgilenirlermi acaba herhangi bi sorun oldugunda :(

Bunun bir standartı yok...Araç markanız, yaşadığınız şehrin ve sigortacınınz ile iki ilişkiniz (dost, ahbap muhabbeti) gibi faktörler bu seçeneğinizi değiştiri.En iyi kararı sen verirsin hocam :)

Hayırlı olsun abanız, bende dün el sıkıştım satıyorum aracımı :(

anadolu kaskoyu tavsiye ederim. eğer eski kaskonuzdan dolayı indirim hakkınız varsa, anadolu kasko hasar koruma teminatı veriyor en fazla 2 adet ve böylece kaskonuz delinmiyor. imm teminatı sınırsıza kadar veriliyor hiç bir kaskoda bu yok diye biliyorum. hukuksal teminat ve ferdi kaza teminatı var. türk kamu sene üye iseniz %30 indirim hakkınızda oluyor. http://www.halkasigorta.com.tr/ siteden teklif alabilirsiniz ayrıca bu acenta tanışma diye karının %50 sini iade ediyor. buradan kaskomu yaptırdım güvenebilirsiniz.

Liberty'den uzak durmakta fayda var.Müşterisinin sözüne inanmadığı gibi ekspertiz raporu tutan eksperle de itimat etmez.Üstüne bölge müfettişi gönderir müşterinin suçlu gibi ifadesini aldırır.Buna itiraz edersen ,senin arabanın hasarlarının kasko tarafından yapılmayacağı tehdidinde bulunur.
Yine de son karar sizlerin...

Fender' Alıntı:
Liberty'den uzak durmakta fayda var.Müşterisinin sözüne inanmadığı gibi ekspertiz raporu tutan eksperle de itimat etmez.Üstüne bölge müfettişi gönderir müşterinin suçlu gibi ifadesini aldırır.Buna itiraz edersen ,senin arabanın hasarlarının kasko tarafından yapılmayacağı tehdidinde bulunur.
Yine de son karar sizlerin...
o zaman bu kasko şirketinden değil poliçe çay içmeye bile kapısından girilmez.

BBNET
Geri