Kartvizitlerin Arka yüzü neden çizilerek verilir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan craxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

craxx

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kartvizit bastırıyorlar sonrada arkasını çizip veriyorlar.

Bir arkadaş hamil kart yerine geçer ondan dedi.

Sened gibi bir şey mi oluyor kartvizit?

eee ben kartı alıp matbaaya bastıramaz mıyım ki???

Bilen var mı bunu??

hocam kartvizitlerin arkalarına not yazılarak istek falanda gönderilir. bir bakıma referans yerinede geçer.

falanca falanca yiğenimdir işini halledelim gibilerinden

Birileri bir şeyler yazmasın diye.
Resmiyette olmasa da pratikte kartın arkasına yazılanlar kart sahibine ait sözlermiş gibi algılanabilir.

Buna benzer şekilde lise-sorumluluk sınavlarında da cevap kağıdının arkası boş ise çizilmesi gerekiyor.
Bunun gibi bir şey olduğunu düşünüyorum.

Arkasına yakınımdır v.s yazarsa kartı alan kişi.. Başkası da sizin adınıza güvendiği için bazı kapıları açabilir - güvenebilir.

Veya bazı şirketler , alacak verecek olaylarını kartın arkasına yazıyorlar - şu kadar aldım - bu kadar verilecek gibi. Demek ki mahkeme v.s durumunda bunlar delil olarak kabul görülmüş olmalı ki hemen hemen herkes arkasına çarpı atıyor.

craxx' Alıntı:
Kartvizit bastırıyorlar sonrada arkasını çizip veriyorlar.

Bir arkadaş hamil kart yerine geçer ondan dedi.

Sened gibi bir şey mi oluyor kartvizit?

eee ben kartı alıp matbaaya bastıramaz mıyım ki???

Bilen var mı bunu??
ben de hep merak etmişimdir bu konuyu?

Bende merak ettim ama mahkemede bile geçerli olabiecek bir yükümlülük olabilecekse neden arkası boş basabiliyorlar

veya

Ben gider matbaaya bastıarabilirim yükümlülükten nasıl kurtulabilirler?

İnanmayabilirsiniz bende duyunca çok şaşırdım. denizli li olan bir öğretmen arkadaşım eskiden ticari ahlaklarının ne kadar iyi olduğunda bahsediyordu geçenlerde. Denizlide arkadaş bilgisyarı satmış adam para yerine kartvizitini çıkartmış el yazısıyla şu kadar para şu tarihte diye yazmış, arkadaş bu kartviziti alınca çok şaşırmış ama yandakiler sakin ol öder deyince susmuş. 2 ay sonra kartviziti verip parayı almaya gittiğinde hiç umudu yokmuş. Adam, arkadaşın yüzüne bile bakmadan kartviziti almış parayı ödemiş. sonra kartviziti yırtıp atmış. Ben bu olayı duyunca şaştım kaldım, eskiden ticari ahlak ve güven o kadar üst seviyedeymişki çek yerine kartvizit vermek yeterliymiş. :shock:

Greenberet83' Alıntı:
İnanmayabilirsiniz bende duyunca çok şaşırdım. denizli li olan bir öğretmen arkadaşım eskiden ticari ahlaklarının ne kadar iyi olduğunda bahsediyordu geçenlerde. Denizlide arkadaş bilgisyarı satmış adam para yerine kartvizitini çıkartmış el yazısıyla şu kadar para şu tarihte diye yazmış, arkadaş bu kartviziti alınca çok şaşırmış ama yandakiler sakin ol öder deyince susmuş. 2 ay sonra kartviziti verip parayı almaya gittiğinde hiç umudu yokmuş. Adam, arkadaşın yüzüne bile bakmadan kartviziti almış parayı ödemiş. sonra kartviziti yırtıp atmış. Ben bu olayı duyunca şaştım kaldım, eskiden ticari ahlak ve güven o kadar üst seviyedeymişki çek yerine kartvizit vermek yeterliymiş. :shock:

Dediğinize katılıyorum eskiden SÖZ verildimi söz tutulurmuş.

Şimdide bu şekilde yaşayanlar var tabii (Allah'a İnanıyorsa olması gereken odur zaten)

Ama toplumun genelinde sıkııntı var. ALLAH doğruluktan ayırmasın

BBNET
Geri