kardeşler php hataya yardım.

Kodla Büyü

gazierin

Aktif Üye
şu şekilde hata aliyorum.
Parse error: parse error in c:\appserv\www\site\index.php on line 4

Ekli dosyalar

üstteki doctype tanımlamalarını header.php sayfasına html olarak gömseniz ve onları sayfa include etseniz daha az sorun yaşarsınız...

3. Satırın sonunda ; (noktalı virgül) koymayı unutmuşsunuz. Aldığınız hata bununla ilgili.

TürkEkibin görsel dersleriylemi çalışıyorsunuz yoksa ona ait bir scriptmi editliyorsunuz hocam ?

eya' Alıntı:
3. Satırın sonunda ; (noktalı virgül) koymayı unutmuşsunuz. Aldığınız hata bununla ilgili.

noktalı virgülü koydum ama :(
Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in c:\appserv\www\site\index.php on line 8

Warning: main(Temalar//ust.php): failed to open stream: No such file or directory in c:\appserv\www\site\ust.php on line 3

Warning: main(Temalar//ust.php): failed to open stream: No such file or directory in c:\appserv\www\site\ust.php on line 3

Warning: main(): Failed opening 'Temalar//ust.php' for inclusion (include_path='.;c:\php4\pear') in c:\appserv\www\site\ust.php on line 3

Warning: main(Temalar//alt.php): failed to open stream: No such file or directory in c:\appserv\www\site\alt.php on line 3

Warning: main(Temalar//alt.php): failed to open stream: No such file or directory in c:\appserv\www\site\alt.php on line 3

Warning: main(): Failed opening 'Temalar//alt.php' for inclusion (include_path='.;c:\php4\pear') in c:\appserv\www\site\alt.php on line 3

hatalı kısmı koysan indirmek yerine doğrudan görsek düzeltsek alta mesaj olarak yazsakkkkk...

Ben sadece hata veren satıra bakmıştım.

8. satırda <title>"\.$sitetema."\</title> olan kısım <title>".$sitetema."</title> olacak.

Diğer hatalar alt ve ust.php içerisinden kaynaklanıyor.

alt ve ust .php'de çağırmak istediğiniz dosyayı belirleyen tema klasörü değişkeni boş geliyor. Include satırlarındaki dosya yolunu kontrol edin.

Ya $sitetema değişkenine ahmet ismini verin ya da değişken yerlerine ahmet yazın...

eya' Alıntı:
alt ve ust .php'de çağırmak istediğiniz dosyayı belirleyen tema klasörü değişkeni boş geliyor. Include satırlarındaki dosya yolunu kontrol edin.

Ya $sitetema değişkenine ahmet ismini verin ya da değişken yerlerine ahmet yazın...
ben $site_temaya phpmyadmin de ahmet adını verdim.onu da $sitetema ya yazdırdım.phpmyadminden çekerken sorun olabilir mi .degisken ismini direk ahmet olarak yazdığımda sorun çözüldü.ve html dosyası index php olarak çağdırdıgımda dosyanın renkleri bozuldu.çözümü ne olabilir.

gazierin' Alıntı:
eya' Alıntı:

ben $site_temaya phpmyadmin de ahmet adını verdim.onu da $sitetema ya yazdırdım.phpmyadminden çekerken sorun olabilir mi .degisken ismini direk ahmet olarak yazdığımda sorun çözüldü.ve html dosyası index php olarak çağdırdıgımda dosyanın renkleri bozuldu.çözümü ne olabilir.

$sitetema' değişkenini başka yerlerde kullanıyorsanız iş bozulur haliyle elle değiştirmede tüm site genelinde değiştirmelisiniz. Veritabanından çekmede sorununuz var eğer oradan çekiyorsanız. Veritabanından $sitetema değişkenine değer aktardığınız yerde $sitetema="ahmet"; yapın deneyin. Veritabanından alma kısmınızı da kontrol edin.

BBNET
Geri