Kar Zinciri Kullanan Varmı?

Kodla Büyü

sezginozturk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu yıl başka ilçedeki 15 km lik okula giderken çocuğu da yanımda götüreceğim. Kış lastiğim var ve memnunum ama yinede kış çetin geçerse diye kar zinciri alıp arabada bulundurmayı düşünüyorum. beni ve aracı yormayacak işlevsel bir kar zinciri tavsiye edebilir misiniz?

Zincirlerin hepsi de aynı şu anda. Aracı krikoyla kaldırmadan takılan takmatik zincirler ağırlıkta ama yerde yoğun kar varsa yine de kaldırmanız gerekebiliyor. Kaldırmadan takabilmek biraz pratiklik istiyor. Bir de zincir kullanacaksanız mutlaka bir çift kalın, lastikten yapılmış bulaşık eldiveniniz olsun. Diğer her tür eldivenin içine kar suyu giriyor ve parmaklarınız doluyor, tecrübeyle sabittir :) Bir de en önemlisi zinciri taktıktan sonra 1 km kadar gidip zinciri tekrar sıkılamanız ve 60'ı geçmemeniz. Zincir bir kere takıldıktan sonra kar, buz, yokuş demeden içiniz rahat şekilde gidebilirsiniz.

Takmatikler filan var ama ne kadar faydalı tartışılır. zincir iyidir hocam. kış uzun geçcekse ve sürekli kullanmak durumundaysan tekzende filan satılan 50 60 liralıklardan ALMA. yalandan yere plastik bi parça ile zinciri tutturuyorsun sonra ilk patide zincir elinde kalıyor. onun için sağlam bulabilirsen ondan al. kardan ziyade buzzz tehlikeli hocam güzergahınız dağ yolu filansa gölgede kalan yollar çabuk buzlanacağından sıkıntı çıkarabilir.

İmkanınız varsa kar paleti alın, kullanan bir arkadaş çok memnunum demişti. Bu sene almayı düşünüyorum.

BBNET
Geri