kadrosu yibo da olan teknik öğretmen görevlendirilmesi

Kodla Büyü

cilekes_ogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar kadrom yiboda fakat 8-10 saat dersim var tef mezunuyum beni teknik okullara görevlendirmek istiyorlar ben kendi okulumda da derse girmek şartıyla yani ek ders karışılığında en fazla 30 saat derse girerim kadrom ilköğretimde olduğu için yani15 maaş 15de ek ders olur demi ikinci olarak da bu görevlendirmeyi istediğim okula isteyebilir miyim beni zorla sen şu okula gideceksin derlermi açık olduğunu bildiğim başka okula istediğim okula gitme hakkım yok mu

Hocam elinizden geldiği kadar kendi okulunuzda görevlendirme isteyin. Okulunuzdan başka okullara görevlendirme isterseniz özlük olarak bazı sorunlar çıkabilir. İnisiyatifi il/ilçe MEM'e bırakmayın. Bence okulunuzda kalın.

cilekes_ogrt' Alıntı:
özlük olarak ne gibi sorunlar çıkabilir hocam
Hocam ben kesin bir şey yaşamadım. Fakat forum içinde bir başlıkta başka okulda ya da kurumda çalışanların özlük haklarında çalışma görevleri anlamında bazı eksiklerin olduğunu okudum. Bu yüzden elinizden geldiği kadar mevcut kurumunuzda kalmanızı tavsiye ettim. İnşallah yanlış bir yönlendirmeye sebep olmam.

hocam cevabın bende , çünkü bende aynı durumdayım. geçen sene 2. dönem yine aynı sorunu yaşadım. kendi okulumda 14 saat dersim vardı okulları dolaşıp boş olan 18 saatlik okul buldum.(bu bahsettiğim ilk dönemdi) toplamda 14+18 =32 saat derse girdim 14 saatin 1 i rehberlik , yani ekders hesabında 14+18=32+2planlama+1rehberlik 35 saat ediyodu. önceleri 35-15=20 20 saat ekders yazıldı ama sonradan 18 den fazla olmaz denildi 18 yazıldı. ikinci dönem ise eml de eksik olduğunu öğrendim ve oraya görevlendirme gittim. orada 24 saat te açık vardı. kendi okulumdada 14 saat vardı tamamına giremeyeceğimi söylediler 14+24 olmaz denildi. fakat daha sonra araştırıp öğrendim ve yapanı da duydum 45 saate kadar derse girebilirsin ama eml ye tamamen görevlendirme istersen. ve dahası bakanlık görelendirilmesi ile görevlendirilen öğretmen, görevlendirildiği okulun tüm özlük haklarından faydalanıyor, yani teknik öğretmen tazminatını bile alabiliyosun. tabi çalıştığın okulun hizmet puanı neyse o puanı alıyosun vs vs. iyi yönleri çok ama riskli tek bir durum var.

şimdi il dışı atama klavuzunda, bir öğretmenin il dışı atama isteyebilmesi için 3 yıl FİİLEN ÇALIŞMIŞ OLMA şartı aranıyordu. yani sen kendi okulunda 3 yıl fiilen çalışacaksın, yoksa atama isteyemezsin. e görevlndirme gittiğin zaman fiilen çalışma sürenden sayılmıyor. o zaman atama isteyemiyosun. fakat bişeyler oldu bu sene sanırım saydılar o süreyi. bu sene tercih yapmadığım için detaylı araştırmadım .

birde kendim istediğim okula gidebilirmiyim demişsin hocam. o da senin ilçe ile haberleşmene bağlı. eğer ilçe isterse senin istediğin yere seni verebilir. ama mesela benim ilçede benden başka teknik öğretmen yok. eml deki öğretmenlerin 2 si de askere gitti. teknik derslere de bizden başka kimse giremediği için birnevi gitmek zorundayım. ha ben istiyorum zaten seve seve gidiyorum ama istemesemde büyük ihtimalle gidecektim. öyle bir durum yoksa gitmek istemiyosan bu söylediğim atamadaki fiilen görev yapma şartını öne sürerek istemeyebilirsin. dilekçe verirsin okuluna, üstyazıyla mebe gider sıkıntı olmaz.

öğretmen alışverişi müdürler toplantısında belli olur. toplantıdan önce milli eğitime isteğini bildir, ilgili şube müdürüne. öncesinde de eksik olan okulları araştır derim.
epey uzun oldu. yine haberleşmek istersen ard5168@hotmaile yazabilirsin hocam.

bu arada öğretmen görevlendirmesi ile ilgili mevzuat bilgisi olan varsa resmi dökümana ihtiyacımız var paylaşırsanız seviniriz . bu günler görevlendirmede kritik günler.. detaylı bilgiye ihtiyacımız var.

21 Temmuz 2012 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 28360

YÖNETMELİK

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE

YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 6/5/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41 inci maddesinin beşinci fıkrasında yer alan “ancak öğretim yılının başladığı tarihten itibaren” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 47 nci maddesinin altıncı fıkrasında yer alan “Yatılı ilköğretim bölge okullarında” ibaresi “Yatılı bölge ortaokullarında” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Norm fazlası öğretmen bulunması durumunda öğretmen görevlendirmesi
:cry:
EK MADDE 1 – Herhangi bir branşta norm kadro fazlası bulunan illerde fazla bulunan branşta ek ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılamaz, vekil öğretmen çalıştırılamaz.”
:cry:

(bu cümle tam olarak ne demek istiyor şimdi norm fazlası olan öğretmen görevlendirilemez mi yani il içinde ? )

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

kaynak
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/07/20120721-1.htm

benim okulum ilköğretimdi ilkokul oldu . branşçıların hepsini öğleden sonra aynı binayı birlikte kullandıığımız başka bir okul vardı onların kadrosuna verdiler.
il içi tayinde isteyemedik o okulda dersi seçmişlerdi normum vardı. şimdi cuma gün son bir değişiklikle bizim okullar yine ayrıldı biz tekrar eski okulumuza döndük.
fakat eski okulum benim dersi seçmemiş. şimdi de o okulda ben norm fazlasıyım. e görevlendirme de olmayacaksa benim ne yapmam gerek ? büyük ihtimal olur görevlendirme yukarıdaki mevzuattan dolayı sakatlık çıkmazsa tabi.
Kafa allak bullak pazartesi ola hayrola bakalım sonumuz ne olacak...

Hocam çok sağolun ben bu sene kendi okulumda girmek şartıyla görevlendirilecem kendi okulum yibo hizmet puanı yüksek tam zamanlı görevlendirme istemiyorum, ozaman 15+15 olur

BBNET
Geri