Kadro İl MEM Olanların BT Rehber Başvurusu

Kodla Büyü
Aslında Dilekçenin Başlığında ....... Milli Eğitim Müdürlüğüne diye yazıyor. İl Milli Eğitim BTR İl Sorumlusu üzerinden başvuramaz mı?

Ekli dosyalar

• BTR Başvuru Dilekçesi.webp
    BTR Başvuru Dilekçesi.webp
    39.7 KB · Görüntüleme: 46
2 seferdir müdür bey bu başvuru formumu ilçeye gönderirken üzerine BTR ye ihityaç yoktur diye yazı yazıyor. ve benim görevlendirmem yapılmıyor. nu durumu kime şikayet edebilirim
görevlendirmeyi yapan birime yani valiliğe.
yeğitek okul müdürüne mi sormuş btr ihtiyacınız var mı diye, yeğitek valilere benim okulların böyle ihtiyacı var şartları tutanlardan talep edenleri görevlendireceksin diyor, ben mi yanlış biliyorum. Okul müdürünüze bu durumu uygun dille anlatın ve hakkınızı arayacağınızı belirtin yani ipleri koparmayın (aslında geç kalmışsınız, ilk seferde yapmanız gerekirdi bunları), il/ilçe koordinatörünüzle görüşün, yine olumsuzsa valilikle, yine olumsuzsa bakanlıkla görüşün. şartlarınız tutuyorsa benim btr ihtiyacım yoktur deme hakkı yok müdürün

2 seferdir müdür bey bu başvuru formumu ilçeye gönderirken üzerine BTR ye ihityaç yoktur diye yazı yazıyor. ve benim görevlendirmem yapılmıyor. nu durumu kime şikayet edebilirim
okulunuzda yeter sayıda ET.varsa ve buna rağmen böyle yazıyorsa geriye dönük ek derslerinizi bile yasal faiziyle alabilirsiniz.;
Sadece bu konuda deneyimli bir avukat bulunuz. Ayrıca kamu hizmetini idari yetkiyi kullanarak suistimal, ihmal ve yavaşlatmaktan ve belgeli kayıtlı olarak mobbing yapmaktan da ayrıca ceza aldırabilirsiniz, yani müdürlük hayatı biter üstüne kara bir leke çalarsınız o müdürcüğün üstüne (devletten daha mı iyi biliyormuş devletin nasıl iş yapacağını terbiyesiz adam)

Son düzenleme:
Geriye dönük alma ihtimali pek yok bence. Çünkü görev yapılmamış. Müdürün ceza alması için uğraşılabilir iyi bir avukatla.

Bundan sonrasında o müdür istemiyorsa başka bir okul için istek yapın. Müdürünüzün dersler dışındaki isteklerinde de tutanak tutarak okul imkanları ile yapılması mümkün olmadığından servis çağrılması gereklidir diyerek yazılı bırakın. Bir süre sonra okulunda btr ihtiyacı duyacaktır.

okulda 28 tahta var. ve 14 yıldır bu okulda Btr yapmaktaydım. sendikadan çıktıkdan sonra böyle bir mobbing uygulandı. ve yukardan baskı yapıldığını (ismi ile) biliyorum. idareciyi mecbur bırakıyorlar. direk dava mı açmak lazım.

okulda 28 tahta var. ve 14 yıldır bu okulda Btr yapmaktaydım. sendikadan çıktıkdan sonra böyle bir mobbing uygulandı. ve yukardan baskı yapıldığını (ismi ile) biliyorum. idareciyi mecbur bırakıyorlar. direk dava mı açmak lazım.
il/ilçe milli eğitim müdürü ile (şube müdürleri, mdr yardımcısı ile görüşmeyin) yüz yüze görüşün, olmazsa kaymakam/vali ile. Bu kişilerle görüşmeden dava açmayın bence, dava açmadan önce iyi niyetli olduğunuzu gösterecek bu görüşme talepleriniz.

hocam eğer müdürler ipleri kopardıysanız ve ceza alması içinizi rahatlatacaksa müdürün çevresinden hiç kimseyle görüşmeden yukarıdan vali kaymakam il veya ilçe müdürüne söyleyin ama dava açacağınızı evraklarınız tam olduğunu vs. herşeyi hazır ettikten sonra konuşun baştan hazır etmeden konuşursanız bize birşey söylemedi veya bize söyleseydi yapardıka döner kıvırırlar müdürü savunurlar birbirlerinin açıklarından ötürü
ama mutlaka bu konularda deneyimli bir avukatla görüşün dava açın mümkünse müdürün karşı sendikasından güçlü olanı hangisiyse ona geçin ordan yürüyün ... yer.

kafam çok karışık. tekrar yeni bir sendikaya girmek hiç istemiyorum. avukat en iyi görevde ilerleme cezası alır dedi. ama benim derdim müdürden çok sendikadaki o şahısla alakalı.

BTR başvuru dilekçesi doğrudan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılıyor. Bakanlık yazısının EK'i bu şekilde. Fakat birçok İl bakanlıktan gelen asıl başvuru dilekçesinde kendilerine göre ilaveler yapıyorlar.

Okul müdürü en fazla dilekçede doldurduğunuz bilgilerin doğruluğunu onaylar. Bakanlık BTR resmi yazılarının hiçbirinde okul müdürü, ilçe Milli Eğitimin vs. "görüşü sorulur", "uygun görmesiyle" gibi bir ibare yok.

Bakanlık resmi yazılarına göre okul (en az 8 ET olmalı) ve siz şartlara uygunsanız o okulda BTR olursunuz. Kendi okulunuzda 21 saatten fazla dersiniz varsa başka okulda BTR olamaz sadece kendi okulunuzda BTR olabilirsiniz.

Aslında Dilekçenin Başlığında ....... Milli Eğitim Müdürlüğüne diye yazıyor. İl Milli Eğitim BTR İl Sorumlusu üzerinden başvuramaz mı?
Bence başvurabilir. Yanlış hatırlamıyorsam Orjinal dilekçede "…....... İl Milli Eğitim Müdürlüğüne" yazıyordu

BTR başvuru dilekçesi doğrudan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılıyor. Bakanlık yazısının EK'i bu şekilde. Fakat birçok İl bakanlıktan gelen asıl başvuru dilekçesinde kendilerine göre ilaveler yapıyorlar.

Okul müdürü en fazla dilekçede doldurduğunuz bilgilerin doğruluğunu onaylar. Bakanlık BTR resmi yazılarının hiçbirinde okul müdürü, ilçe Milli Eğitimin vs. "görüşü sorulur", "uygun görmesiyle" gibi bir ibare yok.

Bakanlık resmi yazılarına göre okul (en az 8 ET olmalı) ve siz şartlara uygunsanız o okulda BTR olursunuz. Kendi okulunuzda 21 saatten fazla dersiniz varsa başka okulda BTR olamaz sadece kendi okulunuzda BTR olabilirsiniz.
bakanlıkdan gelen cevapda o yönde hocam. ilçeye dilekçe yazdım başvurumun neden onaylanmadığına dair. sonuçda müdür beyin üst yazısının geçerliliği sorgulansın

peki bizim görevlendirmeleri kim yapıyor hangi birim. yani bu yazıyı dikkate alıp benim görevlendirmemei yapmayan da suçlu yazıyı yazan da. bilmiyorsa en azından böyle bir uygulama olur mu diye görüş alsaydı ilgili makamdan.

peki bizim görevlendirmeleri kim yapıyor hangi birim. yani bu yazıyı dikkate alıp benim görevlendirmemei yapmayan da suçlu yazıyı yazan da. bilmiyorsa en azından böyle bir uygulama olur mu diye görüş alsaydı ilgili makamdan.
listeleri genelde il kordinatörleri okullardan gelen başvuru dilekçelerine göre hazırlar ildeki fatih projesi veya bilgi işlemden sorumlu şube veya müdür yardımcısına gönderir o onaylar il müdürüne gider o onaylar ve sorumlu vali yardımcısına gider yani listeyi hazırlayan kordinatördür yukarısındakiler listelere kim eklenmiş kim eklenmemiş bilmezler özellikle listenin altında şu okul müdürü kıllık yapıp okulundaki veya okuluna görevlendirme isteyen kişiyi kabul etmiyor diye özellikle belirtmezler burada sorumluluk aslında kordinatörde müdürü ilgili il milli eğitim müdür yardımcısına şikayet edip gereğini yapması gerekirdi göz ardı edilmiş veya gözden kaçmış olabilir. sonuçta okullar devletin okulu sizde orada görevlendirme alma haklarını sağlıyorsanız görevlendirilmek zorundadır bana lazım değil ne demek babanın çiftliğinde ırgat mı çalıştırıyorsun, bakanlık şartları yazmış şartlara haiz olan görevlendirilir nokta bitti.

listeleri genelde il kordinatörleri okullardan gelen başvuru dilekçelerine göre hazırlar ildeki fatih projesi veya bilgi işlemden sorumlu şube veya müdür yardımcısına gönderir o onaylar il müdürüne gider o onaylar ve sorumlu vali yardımcısına gider yani listeyi hazırlayan kordinatördür yukarısındakiler listelere kim eklenmiş kim eklenmemiş bilmezler özellikle listenin altında şu okul müdürü kıllık yapıp okulundaki veya okuluna görevlendirme isteyen kişiyi kabul etmiyor diye özellikle belirtmezler burada sorumluluk aslında kordinatörde müdürü ilgili il milli eğitim müdür yardımcısına şikayet edip gereğini yapması gerekirdi göz ardı edilmiş veya gözden kaçmış olabilir. sonuçta okullar devletin okulu sizde orada görevlendirme alma haklarını sağlıyorsanız görevlendirilmek zorundadır bana lazım değil ne demek babanın çiftliğinde ırgat mı çalıştırıyorsun, bakanlık şartları yazmış şartlara haiz olan görevlendirilir nokta bitti.
güzel bir açıklama olmuş hocam tş ederim.aynen dediğiniz gibi idare ile ya da öğrenciyle hiç bir ptoblem yaşamadım. dışardan biri gelip benim görevlendirmemi müdürün yetkisini kullanrak engelledi. müdüre dava açtım diyelim diğer şahsada gerekeni yapmak isterim.

BBNET
Geri