Kablosuz Bağlantı Sorunu Garip

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan honor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

honor

Aktif Üye
Arkadaşlar modem linkys by cisco wag120n Leptop Asus F3f Win7 pro yüklü Asus'un sitesinde bu makina için driver yayınlanmamış. Müdür bey pc ye win 7 pro yükletmiş. Şu driver cdlerinden de driverları yüklenmiş. Yurtta kablosuz rahat bağlanırken okulda bağlanmıyor modemi üstte yazdım. Otomatik ip almıyor elle veriyorum. Modeme bağlandı gözüküyor fakat net yok hata düzel diyincede dns sunucusuna ulaşılamyor hatası veriyor. Neler yaptım modem yazılımını son sürüme güncelledim. Wi-fi driver'ini kontrol ettim intel por wirelees son sürüm. Ne dersiniz.

Merhaba;

Modeminizin sağlamış olduğu kablosu yayının kablosuz ağ kartınızla aynı özelliklerde mi olup olmadığına bakınız.

Şifreleme türü, Kanal seçimi, Mesafe, Çalışma frekansı vb sorunlarla alakalı olabilr. Birde Eğer laptop ise deneme maksatlı kabloyla test edebilirmisiniz bir şey ifade etmez ama aklıma geldi nedense. Belki sistemsel bir sorunu işaret edebilir.

Kabloda sorun yok şifreleme türü farklı olursa diyorsunuz da modem ayarlarından bunu görüyoruz, fakat pc de nerden nasıl bakıyoruz. modem deki bir kaç kes değiştirdim.

Modem üzerinden değiştirdiğiniz zaman client tarafından öncelikle kayıtlı kablosuz ağ ismini siliniz. Sonrasında tekrar seçim yapınız. Onuda şöyle görüntülüyorsunuz W7 de (Ezbere yazıcam tam aklımda değil) Sağ alt taraftan kablosuz ağ simgesine çift tıklatın bir pencere açılacak açılan pencereden kablosuz ağları yönet de. buradan kullanacağınız ağ ismine tıklayarak şifreleme türünü değiştirebilirsiniz.

hocam şunu farkettim ki hiç bir pc kablosuz bağlanamıyor .ya modem ayarlarını doğrudüzgün yapamıyoruz yada modem de bir sıkıntı var geçen sene telefon ile bazen bağlanıp bazen kesiliyordu. bu sene hiç bağlanmıyor. bu modemden kullanan arkadaşlar var sa kablosuz ayarları ile ilgil bilgi verebilirmi bizim ayarlar şöyle.

güvenlik modu : wpa2 kişisel
şifreleme : tkıp veya aes
ön paylaşımlı anahtar: **********
anahtar yenileme 3600 sn

TEMEL KABLOSUZ AYARLAR
Ağ Modu: karma
Ağ Adı (SSID): Linksys
Radyo Bandı: otomatik
Geniş Kanal: 11 yada 9
Standart Kanal:13 - 2.472 yada 11- 2.462

Hocam

Eski cihazlarda WPA2 desteği olmayabilir. Eğer daha önce wpa 2 kullanabiliyorsanız bu kısmı değiştirmenize gerek yok. Diğer ayarlarınızda da ben buradan bir sorun göremedim açıkçası. Network konusunda deneyimli bir arkadaşın bakış açısı daha farklı olabilir duruma. Eğer tüm cihazlar kablosuz olarak bağlanamıyorsa, alın kullanıcı adı ve şifresini atın reseti baştan yapılandırın. Müşteri hizmetlerinden de destek alabilirsiniz. Doğru yapılandırma için.

Meb hattı değil bugün modemi resetledim. Sadece kablosuzu aktif ettim. şifre koymadım. internet erişimi var gozüküyor. modeme ip ile girmek istediğimde kullanıcı adı şifre kısmı geliyor giriyorum açılış sayfasının adı çıkıyor lakin sayfa açılmıyor. Yine interet içinde aynı durum. sayfa açmıyor. Ayarlarda dhcp sunucusu aktif altında ki ayarlarda da başlangıç ip 192.168.1.100 olarak gözüküyor bunla ilgili olduğunu sanmıyom fakat yiinede paylaşıyım dedim. otomatik olarak ip aldı.

Hocam kablosuz a şifre koymazsanız internete çıkmanıza modeminiz izin vermiyor olabilir. Modem login ve wireless şifrelerini kolayda olsaoluştuup öyle deneyin

BBNET
Geri