KABLOSUZ BAĞLANTI VAR. KABLOLU BAĞ. VAR GÖRÜNÜYOR AMA YOK.

Kodla Büyü

hacksaydo

Aktif Üye
Arkadaşlar okulumuzda internet problemi var. kablosuz bağlantıdan internete bağlanabiliyoruz ama kablolu bağlantıdan internete bağlanabildiğimiz halde web sayfalarını yükleyemiyor. ping attığımızda ping atılıyor. ağ paylaşım merkezinden de internet bağlantısı var görünüyor. kablolu bağlantımızın çalışması için sizin önerileriniz nelerdir?

ethernet kartı driverının daha güncel bir sürümünü yükleminizi tavsiye ederim.

hocam tek bir bilgisayarda değil bütün bilgisayarlarda yapıyor. google yada mynet e ping atıyor.

arkadaşlar ben bu işi anlamadım aaacil bi çözüm istiyorum. Sorun şu:
bilgisayardan kablosuz modeme bağlandığım zaman hiç bir sıkıntı yok bütün sitelere bağlanabiliyorum.
ancak kablo ile bağlandığım zaman sadece meb in sitesine bağlanabiliyorum diğer sitelera bağlanamıyorum. daha doğrusu diğer sitelere ping atabildiğim halde hatta intenet tarayıcılarım sitelerin sunucularına bağlanıldığını gösteriyor ama web sayfaları tarayıcılara yüklenmiyor. ağ ve paylaşım merkezinde de internet bağlantısı var görünüyor.

modeme ping atabildiğinize göre modem bağlantınız var demek.sorun tarayıcıda olabilir.
hocam öncelikle başka bir laptop veya telefon ile wirelesse bağlanmayı deneyin.onlarda da aynı sıkıntı oluyor mu?
kullandığınız tarayıcının ayarlarını sıfırlayıp varsayılan değerlere döndürünüz.
olmaz ise
bağdaştırıcı ayarlarından otomatik ip ve dns almasını sağlayınız.
olmaz ise
wireless sürücüsünü kaldırıp yeniden en güncel hali ile kurunuz.

Modemin IP alıyor mu? Modeminizin IP numarasını girin tarayıcınıza, bakalım girecek mi?

Hocam bu problemi yaşayan arkadaşlar bir dönüş yapsanız problem çözüldü mü? Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. Okulun bağlantı hızını artırdık modem verildi airties air 5650v2 modem verildi. bugün modemi değiştirdik bilgiler güncellendi. Kablosuz bağlantıdan İnternet giriş yapılıyor fakat kablolu bağlantı her şey düzgün görünmesine rağmen internet sayfalarını açmıyor. Problemin çözümünü bulduysanız eğer çözümü paylaşırsanız sevinirim

aynı sorun bende de var
kablosuz da internet var
kabloluda internet yok yok
kablo değitirdim olmadı
modem değiştirecem am ttnet kulanıcı adı meb sabit .......okulismi.@meb yani
ns değitirdim olmadı
anlayacağınız 1haftdır çözemedim bu işi
okul
küçük köy okulu

Aynı sorunu ben yaşıyorum şimdi. MTU 1492 idi. 1400 yaptım ama sorun çözülmedi. Ne yapabilirim başka? Fikri olan?

Kablosuz bağlantıyı sorunsuz sağlayan modeme kablolu internet de sağlamak istiyorum. Ayarlarında ne gibi değişiklik yapmam gerekiyor? Modemim Airties 5650.

BBNET
Geri