TeşekkürlerDikkat etmeniz gereken kaçak akım koruma değeri. Standart olanı sizinkinde de olduğu gibi 30 mA. Daha büyük 150mA olanlar da var ama evde insanı korumak için 30 mA uygun. Yüksek koruma akımı Sanayi ve fabrikada makine ve tesisat koruması için lazım. Sizin röle 25A akıma dayanıyormuş. Eğer şimdiye kadar sıkıntı çıkarmadı ise yine 25 A kullanabilirsiniz ama 40A de kullansanız olur. Daha yukarı çıkmayın derim. Çünkü o değer evin çekeceği toplam akımı gösterir. Düşük değer takarsanız ütü, fırın gibi çok akım çeken cihaz sayısı artarsa atıp durur kullanım sırasında.
Bir de iyi kalite bir röle alın. Ucuza kaçmayın.Teşekkürler
Marka | Model / Seri | Akım (A) | Hassasiyet (mA) | Tip | Açıklama |
---|---|---|---|---|---|
Schneider | EZ9R63240 EASY9 | 40A | 30 mA | AC | Ev tipi kullanım için ideal |
Legrand | 403183 AC Tip | 40A | 30 mA | AC | Kompakt ve güvenilir |
Siemens | 5SV3314-6 | 25A | 30 mA | A | Elektronik cihazlar için uygun |
Viko | VTR2-2530 | 25A | 30 mA | AC | Ekonomik ve yaygın |
Günsan | Valta Serisi | 40A | 30 mA | AC | Geniş evler için uygun |
Tatildeyiz. Babamın evinde yangın çıktı. Su arıtma adaptörü yandı alev alev. son anda fark ettik. Baktım kaçak akım rölesi yok. Babam zırt pıt atıyor diye söktürmüş. Israr ettim şart diye. Elektrikçi çağırdı taktırdı. Konu üzerine kontrol ettim günsan takmış. Yine can sikacak anlaşılan. Keşke bu konuyu daha önce görseydim.Hocam kaliteli markalardan birini alın mutlaka. Ben evi aldığımda mütahit sağ olsun günsan marka elektronik röle takmıştı durup dururken atıyordu. İki gün evden çıkıyoruz geliyoruz atmış, gece bir uyanıyorum ev buz röle atmış. Tesisatta aradık hep sorunu, toprak hattı yüzündendir dediler en son denemek için röleyi söktüp legrant taktırdım çok şükür huzura erdik.
Hocam günsan çok kullanılıyor, hepsi kötüdür diyemem. İnşallah sizde öyle bir sorun çıkarmaz.Tatildeyiz. Babamın evinde yangın çıktı. Su arıtma adaptörü yandı alev alev. son anda fark ettik. Baktım kaçak akım rölesi yok. Babam zırt pıt atıyor diye söktürmüş. Israr ettim şart diye. Elektrikçi çağırdı taktırdı. Konu üzerine kontrol ettim günsan takmış. Yine can sikacak anlaşılan. Keşke bu konuyu daha önce görseydim.