Kaç Yıllık Bilgisayar Kullanıcısısınız?

Kodla Büyü

Kaç yıldır PC kullanıyorsunuz?

• 1

Oy: 0 0.0%
  • 2

• 3

• 4

Oy: 1 1.7%
  • 5

• 6

Oy: 3 5.0%
  • 7

• 8

• 9

Oy: 4 6.7%
  • 10

Oy: 2 3.3%
  • 11

Oy: 5 8.3%
  • 12

• 13

Oy: 7 11.7%
  • 14

• 15

Oy: 5 8.3%
  • 16

Oy: 9 15.0%
  • 17

Oy: 6 10.0%
  • 18

• 19

• 20

• 21

• 22

• 23

• Kullanılan toplam oy
    60
95 yılında 4044 ile ve aynı zamanda babama ait qbasic kitabındaki kodları aynen bilgisayara yazarak başlamıştım... Ne günlerdi...

Hocam anketi keşke

1-5
6-10
11-15
16-20
20 üstü

diye yapsaydınız. Herkesin yılı çok farklı olduğu için verimli bir anket olmayabilir hocam.

Ben bilgisayar öğretmenliğini kazanana kadar bilgisayarı açıp kapamayı dahi bilmiyordum :oops: Eczacılık ve matematik öğretmenliğinin yanı sıra komşunun ısrarıyla böteyi yazmıştım. Malum diğerlerini kazanamayınca böteye kaldıydım. Şimdi o komşuyu gördüğümde pek iyi şeyler hissetmiyorum. :verymad:

Eslivya' Alıntı:
Ben bilgisayar öğretmenliğini kazanana kadar bilgisayarı açıp kapamayı dahi bilmiyordum :oops: Eczacılık ve matematik öğretmenliğinin yanı sıra komşunun ısrarıyla böteyi yazmıştım. Malum diğerlerini kazanamayınca böteye kaldıydım. Şimdi o komşuyu gördüğümde pek iyi şeyler hissetmiyorum. :verymad:
Sıfır temelle BÖTE ye git. Oradaki hocalar da zaten bir şey bilmiyor :) İşte bütün mesele tubi ornattubi.
Benim de kaçmam gereken kişi çok :)

93 yılında dos 5.0 ile ve siyah beyaz ekranda başlamıştım..Ama ne yalan söyleyim çok fazla kendimi geliştirmedim..

solomonte' Alıntı:
Cemal TANER' Alıntı:
Sene 91 . Yer Gazi TEF. PClerin harddiski bile yok :)

Cemal Hocam, gece gece güldürdünüz beni. :) :)
Hakket. SUN marka idi PCler. O zaman bir hardisk 10 bin dolar :P 5 çeyrek disketlerle açıyorduk içinde Dos var. Sonra onu çıkarıp basic editörü disktetini takıp programlama öğreniyorduk.

eses' Alıntı:
93 yılında dos 5.0 ile ve siyah beyaz ekranda başlamıştım..Ama ne yalan söyleyim çok fazla kendimi geliştirmedim..
Bende 93'te başladım sizin gibi. Zenith marka pc bozmaları vardı labta. Havya'yla 720Kb lik disketleri 1.44 Mb yapmayı mı sorarsın, Disket kutularından ceket iç cebimizin yırtılmasını mı?? Ne günlerdi :)

2001 yılının başlarında bilgisayar kullanmaya başladım. Babam eve ilk getirdiğinde çok şaşırmıştım ama kısa zamanda alıştım :oops:

phantosos' Alıntı:
eses' Alıntı:
Bende 93'te başladım sizin gibi. Zenith marka pc bozmaları vardı labta. Havya'yla 720Kb lik disketleri 1.44 Mb yapmayı mı sorarsın, Disket kutularından ceket iç cebimizin yırtılmasını mı?? Ne günlerdi :)
win 3.1 7 disket kur babam kur

eses' Alıntı:
schumix' Alıntı:
Oynadığım ilk bilgisayar oyunu (http://farm4.staticflickr.com/3148/2610 ... 8bd018.jpg) ama bu renklisi benim pc de siyah beyazdı bu :) Bu adamın kılıcı da vardı , bi tuşa basınca çıkarıyordu... Ne oynardım bunu ya, bak şimdi eskiler aklıma geldi...
hocam prens di bu oyunun adı.. hileleri vardı.. öyle geçiyorduk.. :D

Evet aynen hocam, tuzaklı kapılar, uzun atlamalar, kazıklı çukurlar felan ne maceraydı , yaş küçüktü ne gerilirdim ya :)

95 de meslek lisesi bilgisayar bölümünde :D
sonra mecburi istikamet burası...başka bölüme yer yoktu puan kırılıyodu :(

5 çeyrek disketlerimi hala saklıyorum dili olsada anlatsa oynadığımız piştileri tabi sonunda dostluk kazanıyordu, :mrgreen: sene 94 bu arada

Cemal TANER' Alıntı:
Sıfır temelle BÖTE ye git. Oradaki hocalar da zaten bir şey bilmiyor :) İşte bütün mesele tubi ornattubi.
Benim de kaçmam gereken kişi çok :)

Öyle demeyin hocam. Ben sınıfta algoritmayı en hızlı kurup programı en hızlı yazanlardandım. Yani mesele bilgisayarla öncelerden beri oyun oynayıp haşır neşir olmak değil, başarılı olmak ya da olmamak :)

schumix' Alıntı:
eses' Alıntı:
schumix' Alıntı:
Oynadığım ilk bilgisayar oyunu (http://farm4.staticflickr.com/3148/2610 ... 8bd018.jpg) ama bu renklisi benim pc de siyah beyazdı bu :) Bu adamın kılıcı da vardı , bi tuşa basınca çıkarıyordu... Ne oynardım bunu ya, bak şimdi eskiler aklıma geldi...
hocam prens di bu oyunun adı.. hileleri vardı.. öyle geçiyorduk.. :D

Evet aynen hocam, tuzaklı kapılar, uzun atlamalar, kazıklı çukurlar felan ne maceraydı , yaş küçüktü ne gerilirdim ya :)

sonra da supaplex vardı bilir misin prehistorik falan :D ahh ne güzel günlerdi...

Cemal TANER' Alıntı:
http://plutonius.aibrean.com/images/models/5Flop.JPG
Ahh ben nostaljiye bak. :) Ya geçen ben bir anket yaptım hizmet süreniz kaç yıl diye. Şimdi o ankete bakıyorum bir de bu ankete bazıları bilgisayarı annesinin karnında kullanmış heralde :)
hocam ben bilgisayar kullanmaya öğretmenlikten 8 sene önce başladım mesela :)

amip33' Alıntı:
Hocam anketi keşke

1-5
6-10
11-15
16-20
20 üstü

diye yapsaydınız. Herkesin yılı çok farklı olduğu için verimli bir anket olmayabilir hocam.
Bakalım herkes net tarih hatırlayacak mı diye böyle yaptım aslında aklıma gelmedi değil ;)

eses' Alıntı:
sonra da supaplex vardı bilir misin prehistorik falan :D ahh ne güzel günlerdi...

Prehistorik'i oynamadım ama Supaplex'i çok oynadım... Ama onun da eski versiyonu siyah beyaz olanından :) Ya o zamanlardan hedef bilgisayar mühendisliği idi öss den sonra sen git öğretmenlik yaz şimdi de halimize bak olacak iş değil :)

Ben Commodore 64 ile başladım. C64'a alana, teybini bulana kadar akla karayı seçmiştik. Commodore 128'e geçtim sonra, birkaç oyun yazmıştım C128 için. 80286 işlemcili bir PC'yi monochrome bir ekranla kullandım. Amiga 500'ün grafikleri gözlerimi, stereo monitorü ise kulaklarımı bayram ettirmişti. Ev arkadaşlarımdan bana kalmıyordu Amiga 500. SilkWorm'u hiç unutmam. :) Hatta Amiga 500'ün editörüne Türkçe karakter oluşturup birkaç arkadaşın üniversite bitirme tezini yazdık. Teyp'ten diskete, disketten sabit diske terfi etmek. 80486'lı makinaya Creative Ses kartı ve creative CD rom için astronomik sayılacak para ödemek hiç hatırımdan çıkmıyor. Büyük bir gazetenin bilgi işlem bölümünde çalıştım. Önce Apple Macintosh ile sonra PC'deki Quark XPress ile sayfa tasarladım. Yazacak çok şey var ama başlığı okuyanları sıkmak istemiyorum. Burada keseyim.
Bu arada anket biraz hatalı gerçekten de.. 5-6 seçenekten fazla olmamalıydı.
iyi geceler.

90larda c64le başlamıştım bende
1 saat oynayabileceğiimiz oyuna 1 saat boyunca kafa ayarı yapmak güzel anılarımdandır :)))

ben üni.ye başladığımda bilgisayar kullanmaya başladım.

okulun ilk 1 ayı, bilgisayar hakkında çok az bir bilgiyle hocayı dinlemek gerçekten garipti :D

Atari 800 XL sayılırsa ki kesinlikle sayılmalı 1988. Yani 24 sene olmuş ki o da ankette yok :|

BBNET
Geri