Kaç cc vermeliyim

Kodla Büyü

bastacim

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba
Bugün bebeğimin 41.günü şükürler olsun.çok zorlandım emzirmede.
Uçları yoktu yara oldu.ağlaya ağlaya emzirmeye devam ettim.etim bile döküldü
İki gündür iyiyim Chicconun sapma makinasını aldım.
İyileşene kadar sağıp vereceğim.mama da veriyorum.sma kullanıyorum.
Kaç cc vermem ii olur.bu konularda çok bilgisizim.tecrübelerinizi çok istiyorum

slm arkadaşım öncelikle hayırlı olsun beni dinlersen mama verme sütünü arttıracak yiyecekler ye ve bebeğini anne sütü ile besle bebek doymuyor diye panikleme sen emzirdikçe sütün artar bebek de doyar mamaya alışınca anne sütünü bırakabilir kola gelsin

Şimdi bir erkek olarak yazıyorum biraz utanarak yazıyorum. Bizimde 02 ekim 2012 doğumlu bir oğlumuz var. Arada bizde mama veriyoruz. Ama benim naçizane tavsiyem sadece anne sütü anne sütünü artırmak içinde humana still tea diye bir çay var onu tavsiye ediyorum cidden işe yaradığını söylüyebilirim.

hocam tebrik ederim niye utanasınız, bebeğiniz için bu başlığı takip etmişsiniz fikir beyan etmişsiniz, bebekleriniz hayırlı olsun arkadaşlar
yemeden süt olmuyor, kendinizi deneyin hocam neyin daha çok süt yaptığını zamanla keşfedersiniz. ben 2 yaşına kadar emzirdim oğlumu :) gelecek yaşantısı için müthiş bir şey bu büyüdükçe anlıyorum, ayrıca manevi boyutunu anlatmaya gerek yok :)
ben steal-tea, rezene, irmikli herşey, tahin helvası, buğdaylı yiyecekler boza, aşure gibi, kefir ve bol bol et,süt,yumurta ve yeşillik tükettim çokta faydalarını gördüm
kiloları dert etmeyin ben her gece bebeğimi emzirdikten sonra bir parça tahin helvası üstüne boza üstüne çokça su içerek uyudum, emzirdikçe kilolar gidiyor
tabi birde bol uyku ve düzenli beslenme, bebeğinize baktığınız gibi kendinize de bakacaksınız.
mama konusuna gelince başta az miktarda verip sütü düzene girince bırakan sadece anne sütü veren arkadaşlarım oldu, göğüs ucu için meme uçları var hocam, birde bana hastanede bi karışım yapmışlardı anestol, bepanten mavi,madecassol üçünü eşit oranda karıştırıp sürüyordum, emzirmeden önce iyice temizliyorum.

hocam o çay gerçekten faydalı günde 3-4 bardak içmek lazım,bol bol bulgur pilavı eminim annenin sütü bebeğini doyurur mamadan uzak dur hocam

mamaya HAYIR
ne maması güzel kardeşim senin sütün zaten emdikçe artaCAcak sen 1,5 saatte bir 2 saatte bir daya bebeşine memeni. uçları yara olursa da bebeğinin konumunu değiştir yarALARDAN KURTULURSN(BİZZAT denendi). ayrıca süt arttırmak için bol malt iç küvetiniz varsa içini doldur ve dayanabildiğin kadar sıcak suya yat sonra farkı anlıcaksın. tecrübe ile sabittir . lütfen mamaya başlama başladın mı arksı gelecek .

hocam mamaya başlamayın bencede annelerimiz bizi emzirirken neler çekmişler anlatıyorlarda demek ki bu işler böyle Allah yardımcınız olsun bir de kaç cc diye sormuşsunuz o bebeğine göre değişir diye düşünüyorum

hocam bebeğiniz hayırlı olsun öncelikle. Aynı sıkıntıları ben de çektim ama benim kızım küvözde 2 gün kaldı ve sağmak zorunda kaldılar hastanede. Oradaki sağıcılar d amaşallah yani, hep yara bere olmuştu :oops: Ağlaya ağlaya emzirmeye devam ettim ama emzirdikçe iyileşti ve bir daha olamdı çok şükür 1 hafta sabretmiştim acılara:cry: iyileşmesinde lanolin in çok faydası oldu. oldukça pahalı bişi ama faydası çok. Tavsiye ederim 10 gramlığı 25 tl filandı sanırın. Eczanelerde bulabilirsiniz. LANSİNOH lonolin. MAmaya gelince emzirmenin fayadalarını sıralamaya gerek yok, ama sanki mama da ileride daha iştahlı olmalarını sağlıyor gibi geliyor bana. ben 20 ay emzirdim 20 ay nerdeyse sadece emerek büyüdü :shock: Sütten kesince iyi olur dediler de hala bekliyorum 22 aylık şimdi hala bişi yemek istemiyor. Yani emmeye alışınca dışardan bişi yemeye istekli olmuyorlar. Ama ikinci çocuğum olsa yine sadece anne sütü veririm o da ayrı konu.Maddi manevi rahatlık. Allah onun rızkını yollamış kesmeyelim... :D

Tabii arkadaşlar sadece anne sütü vermek istiyorum
İnşallah şu zor süreçten bi geçeyim.sütümü sağıp veriyorum
Kenarda 100-120 cc sütüm olduğunda değmeyin
Keyfime .ama bir de şurda yanlışlık yaptım.hep bi
Tarafımı verdim.diğer tarafı da vermeye çalışıyorum
Ama çok zorlanıyorum

bastacim' Alıntı:
Ama çok zorlanıyorum

emin ol o günler çok çabuk geçiyor,anlattıklarını daha dün yşamış giibyim.8 aylık bir oğlum var.gerçekten emzirdikçe sütün artacak.Her ANNENİN SÜTÜ VARDIR.En az iki bebeğe yetecek kadar hemde...ama şuan doymadı için ağladığını düşünyüoyrsan bence mama ver ama günde 2 belki 3 kere yi geçmesin.mamayıda kaşıkla ver .biz hep kaşıkla vermişştik biberona alışmasın diye.50,60 cc hazırla yeter.cok bile gelebilir onun midesi şuan minnacık annesi.

Bol bol kompostı.SU ,rezene,humana stil tea,dereotu,marul,bulgur pilavı(bebişe gaz yapailir)
yoğurt çorbası (gaz yapabilir) tüket...kimyon yut bir çay kaşığı kadar,sütün gazını alır derler...

Bebişi sık sık emzir ,moral çok çok önemli asla sütüm yok deme gerçekten psiklojiyle alakalı,hiçbirşey yemedğim zamanlarda bile kafama takmadığım için sütüm taşardı nadirde olsa...fırsat bulursan zor ama uyu uyu...Ayyyy bebişinide bnim yerime öp...mis kokuyordur şimdi.Cennet gibidir..Allah bağışlasın

He diğer göğsünüde emzirmeye çalış yoksa süt üretimi durur,beişde ona alışsın daha küük ,sakin pes etme...En buyuk kolaylık emmesi,gecenin bi yarısı kalkıp mama hazırlamak berbat bişey olmalı diye üşünüyorum ..Ama mama verdiği içinde asla vicdaan yapma..anasız kalan bebelerde büyüyor mamayla kimse ölmüyor yani...

neyseki senin sütün var şükret dua et bismillah de al kucana minişi emsin:)

nermin_böte' Alıntı:
bastacim' Alıntı:
Ama çok zorlanıyorum

emin ol o günler çok çabuk geçiyor,anlattıklarını daha dün yşamış giibyim.8 aylık bir oğlum var.gerçekten emzirdikçe sütün artacak.Her ANNENİN SÜTÜ VARDIR.En az iki bebeğe yetecek kadar hemde...ama şuan doymadı için ağladığını düşünyüoyrsan bence mama ver ama günde 2 belki 3 kere yi geçmesin.mamayıda kaşıkla ver .biz hep kaşıkla vermişştik biberona alışmasın diye.50,60 cc hazırla yeter.cok bile gelebilir onun midesi şuan minnacık annesi.

Bol bol kompostı.SU ,rezene,humana stil tea,dereotu,marul,bulgur pilavı(bebişe gaz yapailir)
yoğurt çorbası (gaz yapabilir) tüket...kimyon yut bir çay kaşığı kadar,sütün gazını alır derler...

Bebişi sık sık emzir ,moral çok çok önemli asla sütüm yok deme gerçekten psiklojiyle alakalı,hiçbirşey yemedğim zamanlarda bile kafama takmadığım için sütüm taşardı nadirde olsa...fırsat bulursan zor ama uyu uyu...Ayyyy bebişinide bnim yerime öp...mis kokuyordur şimdi.Cennet gibidir..Allah bağışlasın

He diğer göğsünüde emzirmeye çalış yoksa süt üretimi durur,beişde ona alışsın daha küük ,sakin pes etme...En buyuk kolaylık emmesi,gecenin bi yarısı kalkıp mama hazırlamak berbat bişey olmalı diye üşünüyorum ..Ama mama verdiği içinde asla vicdaan yapma..anasız kalan bebelerde büyüyor mamayla kimse ölmüyor yani...

Çok Saol canım keyfimi artırdın.komposto rezene su meyve bol bol tüketiyorum
Acısı bitince hemen emzireceğim.ne dualar ediyorum.salavat eşliğinde emziriyorum.inşallah geçecek
İnanıyorum.ayy benim oğlum da 8 aylık bi olsa.
Ben de senin bebeğini öpüyorum
Bu arada hamilelikte süt salgılanıyor ya benim ikizlerim olacaktı
3 gün kala kaybettim belki çok bile sütüm vardır
İnanıyorum güzelce emzirmemi nasip edecek Rabbim:)

bastacim' Alıntı:
nermin_böte' Alıntı:
bastacim' Alıntı:
Ama çok zorlanıyorum

Çok Saol canım keyfimi artırdın.komposto rezene su meyve bol bol tüketiyorum
Acısı bitince hemen emzireceğim.ne dualar ediyorum.salavat eşliğinde emziriyorum.inşallah geçecek
İnanıyorum.ayy benim oğlum da 8 aylık bi olsa.
Ben de senin bebeğini öpüyorum
Bu arada hamilelikte süt salgılanıyor ya benim ikizlerim olacaktı
3 gün kala kaybettim belki çok bile sütüm vardır
İnanıyorum güzelce emzirmemi nasip edecek Rabbim:)
kaybettim derken ikizlerden birini mi kaybettin
eğer öyleyse dediğin gibi sütün çoktur zaten, sen emzirmeye ve yaralarını iyileştirmeye bak süt sen rahat oldukça çoğalır, birde makine beni daha çok yara yapmıştı. benim oğlumda 3 gün kuvözde kaldı bende hastanede mecburen sağdım, oz aman yara oldu ama önce mesajımdaki karışım mucize gibi iyi geldi bana
allah yardımcın olsun

Doğuma 3 gün kala diğer bebeğimin öldüğünü öğrendik.
Rabbim diğer tarafta büyütecek evladımı.garmastan ve madecassol kullanıyorum
Dua edin düzelsin

merhabalar hocam. Allah sağlıklı sihatli büyütmeyi nasip etsin. benimde kızımın da bu gün 31. günü. :) Allah isteyen herkese versin inşallah.
benim bu ikincisi olduğu için sizinle deneyimlerimi paylaşıyım. Sütünüzün az olduğunu hiç sanmıyorum. zaten şu anda bebeği emzirmediğiniz için azalıyordur. yada size öyle geliyordur. emzirmeye başladığınızda artacaktır. çok emzirdikçe süt artıyor. birde bebeğin emmesiyle makine aynı olmuyor. yani makine ile az bir kısmını sağabiliyorsun. makineden sonra kalan sütle bebek rahatça doyar endişelenme. bu günler çabuk geçiyor bunlarla kafanı yorma bence. nekadar mutlu olursan sütün okadar artar. dene istersen göreceksin. Yaraların iyileşmesi içinde bir an önce emzirmeye başla faydası oluyor. mama ise sakın verme bence gögüsünü sık sık sağ ne çıkarsa ver.. bu mamaların içinde kimbilir ne kimyasallar var. hiç bulaşma bence. Allah muhtaç etmesin.
tekrar hayırlı olsun...

Şükürler olsun Rabb'ime emzirebiliyorum tek taraflı da olsa
Bi ara sadece sağıp verdim ve mama. O zaman not ediyordum
ne kadar alıyor diye 700 cc civarında idi.bu arada oğlum 57 günlük maş.

hocam öncelikle çok geçmiş olsun,Allah geride kalan evladınıza hayırlı ve sağlıklı ömürler versin.kaç haftalıkken doğum yaptınız,sezaryendir büyük ihtimal. bende ikiz bekliyorum inşallah hayırlısıyla doğarlarsa,31.haftamdayım,istirahatdeyim,ne kadar daha taşıyabilirim bilemiyorum ;(ondan merakım :))
lansinoh diye bir krem var lanolinli. emzirdikten sonra sürüyorsun,emzirmeden önce silmenede gerek yok %100 doğal olduğu için. doğum yapan birçok arkadaşım tavsiye etti.Mor renkli.bana doğumdan 1 ay önce sürmeye başla dediler.sürmeye devam ediyorum.
ikiz bebekler haftalarını tek bebeğe göre miadında dolduramadıklarından doğum gerçekleştiği için; emme ve kavrama refleksleri zayıf olabiliyor.göğüs ucu yaralarda zaten bebek memeyi düzgün kavramadığında oluşan bir durum genellikle. sizdeki yara durumu da bundan kaynaklanmış olabilir. ilaveten yenidoğan göğüs kalkanları var. bir de bana doğar doğmaz gelen sarı sudan göğüslerine sür diyorlar.çok değerli bir sıvıymış. bu aşağıdaki ilk linkte hangi ayda ne kadar beslenmesi gerektiğinin videosu var. Diğer linklerde de emzirme ile ilgili başka videolar var.Yardımcı olması dileğiyle...
http://www.uzmantv.com/konu/emzirme-hak ... gerekenler
http://www.uzmantv.com/konu/emzirme-sorunlari
http://www.uzmantv.com/konu/emzirirken-nasil-beslenmeli

Canım Rabbim gülerek kucağına versin yavrularını
Kaç çocuğun var diye sorsalar iki tane diyesim var
yine .biri bu dünyada diğeri öbür tarafta .kaybettim
diye düşünemem yine bizim bebeğimiz
CNm benim çift yumurta ikizim iki oğlan çocuğuydu
35+4 haftalıktı kontrolde iken öldüğü fark edilince acil
sezeryan oldum.dediğiniz kremi kullanıyorum.ümidim var
Rabbim şifasını verecek .

Merhabalar