aydinhasan' Alıntı:
Arkadaşlar yeni yönetmelikte en az 1 tanesi zorunlu, fakat yönetmelikte şunu bağlayamıyorum ben: okulda döse varsa, okul tam gün tam yılsa diye ekstra açıklamalar yok. Eski yönetmeliğe göre benim bildiğim tam gün tam yıl a da meslek öğretmenin bakması, eğerki meslek dersi öğretmeni yoksa ozaman diğer branşlardan olması yönündedir. Açıkcası bugün bakanlığa mı yazsam diye düşünüyorum...
MADDE 81- (1) Döner sermayeli okullarda, atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından atanan bir müdür yardımcısı, mevzuatına göre
teknik müdür yardımcısı olarak görevlendirilir. Teknik müdür yardımcısı, müdür ile birlikte döner sermaye işletmesi çalışmalarının tümünden sorumludur.
(5) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu müdürleri ayrıca okuldaki eğitim, öğretimle ve işleyişiyle ilgili olarak;
ç) Okulda üretime ilişkin iş ve işlemleri yürütmek üzere atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından atanmış bir müdür yardımcısını,
teknik müdür yardımcısı olarak görevlendirir.
MADDE 82- (1) İşletmelerdeki mesleki eğitimde işyerlerinin belirlenmesi, eğitimin planlanması, koordinasyonu, uygulanması ve izlenmesi ile okulun araştırma-geliştirme çalışmalarını yürütmek amacıyla atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından atanan bir müdür yardımcısı, okul müdürlüğünce
koordinatör müdür yardımcısı olarak görevlendirilir.
c) Tam gün tam yıl eğitim uygulaması ve/veya açık öğretim kapsamında yüz yüze eğitim uygulaması yapılan eğitim kurumlarına,
her özelliğe bağlı olarak ayrı ayrı olmak üzere ilave
1 müdür yardımcısı norm kadrosu daha verilir."
En az iki müdür yardımcısı meslekçi olur;tamgün tamyıl müdür yardımcısı meslekci olması zorunluluğu yoktur.