K1C Başlıkta Filament Sıkıştı

Kodla Büyü

hasanerenn

Aktif Üye
Selamlar,

Bakanlığın gönderdiği yazıcının başında filament sıkıştı. Eriyip gelmiyor, başlığın sökülmesi lazım. Fatih PYS’den çağrı oluşturdum bakmadılar, ne yapmamız gerekiyor?

Hocam mutlaka söküm videosu vardır. Nozülü çıkarıp alttan çekmeniz gerekebilir. Bende Rigid 3D yazıcı var bu şekilde çok oldu. Size söylediğim yöntemle çıkardım.

Hocam mutlaka söküm videosu vardır. Nozülü çıkarıp alttan çekmeniz gerekebilir. Bende Rigid 3D yazıcı var bu şekilde çok oldu. Size söylediğim yöntemle çıkardım.

Hocam doğrusu benim alışkın olduğum bir durum değil. Bir arkadaşımı getirdim ve extruder tıkanmış dedi. Yapabilirim ama sorumluluk almak istemiyorum sonrasında “neden kurcaladın” diyebilirler.

Parça sıkışması ya da genelde içerisindeki plastik dişli kırılabiliyor. Bu yazıcının başlığı ısıtılmadan flament hareket ettirildiğinde dahi oluşabiliyor bu sorun.

Kesinlikle çok kolay bir işlem. Creality K1C yazıcınız varsa ve benim gibi ucuz yollu filamentler kullanırsanız ortalama yılda 1 defa filament tıkanma sorunu olur. Video mevcut. Videoyu izleyerek yapabilirsiniz. Zaten 3 tane yedek nozzle ile geliyor makine. Ben yedek nozzle ve başlığını takarak devam ediyorum.

benim de başıma gelmişti...sonra videoları izleyerek tamir ettim...dişli kırılmadığı sürece sorun yok.. ama içindeki dişli kırıldı ise değişmesi gerekiyor

ilksms
Geri