ben de zamanında çok çekip artık işi yoluna koyanlardanım. üç hafta sadece üç kaşık yedirebilerek sanırım rekoru elimde tutuyorum ne kadar üzüldüğümü tahmin edebilirsiniz. gitmediğim doktor kalmadı fizyolojik bir bozukluk aradım. şimdi o zamanlara üzülüyorum. doktor ve büyükleri uzaklaştırınca kendi çocuğuma göre çözümler üretince sonuç aldım. onun için şimdi çok rahatlamış biri olarak yazıyorum. bazı kurallar var uyguluyorsunuz zamanla çözülüyor. belki istediğiniz kadar mükemmel olmuyor ama dert olmaktan çıkıyor.
1- anne çocuk ilişkilerinde ilk çatışma yemek kavgasıyla başladığı için çok önemli bir sorun. ergenlik vb zamanlarında nasıl bir ilişki yaşayacağınızı belirliyorsunuz. arkadaş gibi kol kola yürüyen anne çocukları gördüğünüzde "ben nerde yanlış yaptım" diye düşündüğnüzde aklınıza yemek de gelmelidir. yemek sorunundan sonra aldığınız öpücük sayısında ciddi bir artış oluyor
2- birçok arkadaş değinmiş çocuklar açlık hissini bilmek zorunda ama bu
bir ya da gün aç bırakarak olacak iş değil. arada aç kalmalı gerçekten. ama aç kaldığı sürelerde oyalanmalı kötü yaşamamalı o zamanı parka götürün yemek saatinden bir iki saat daha çalmaya çalışın oyalayarak.
3-öyle onu yemiyor bunu deneyeyim diye çok çeşit koymak büyük hata. çocuk menüsüne yakın(pilav makrna köfte vb yiyorsa sebzeli pilav, kabaklı köfte vb) yemekler yapıp çok az olarak önüne koymaya başlayın. sadece bir kaşık kendi isteğiyle ve kendi kendine yemesi bile o öğün için yeterli.
4-bir kaç gün sadece yediği şeyler koyun önüne sadece kendi yesin kesinlikle siz bir kaşık dahi ağzına vermeyin. yaşı gelmiş ortalık biraz batacak olsa da sonrası için çok önemli.
5-bazı yemekleri ne yapsanız da yediremeye bilirsiniz ama ben hiç süt içiremiyordum bazı gıdalarda işe yaradı. bir hafta boyunca bir bardak ben bir bardak babası sofrada onun gözü önünde süt içtik. servis yaparken içerken gördü bizi. hiç ay çok güzl vb şeyler yapmadık. çocuk deyip kandırması kolay zannetmeyin sadece çocuklar aptal yerine koymamak gerekli kanmıyorlar

son günler istemeye başladı vermedim yine de. bir kaç gün sonra da ona da boş bardak koymaya başladım. isteyince sadece bir iki yudum koymaya başladım. şimdi sorun yok içiyor.
6- abur-cubur meyve vermeye ya da yemeği reddettikten kısa bir süre sonra başka alternatif sunmaya kesinlikle son vermek gerekli. çocuk emin oluyor zaten elbet istediği bir şeyle besleneceğini.
7-kalabalık yemek yiyen çocuklarla beraber yemesi olumlu etkiliyor.
8-denemelerinizde sınır olmasın. yumurtayı portakal suyuyla içiriyorum bence iğrenç ama o seviyor ve c vitamiyile beraber alması çok da faydalı.
biraz daha vaktim olsa ekleyeceklerim olur ama bunlar uyguladığım ana kurallar