Kıyafet yönetmeliği değişiyor mu?

Kodla Büyü

spider23

Süper Üye
Süper Üye
Selam ,sosyal medya daki bir kaç popüler sayfa da sürekli bu konu döndürülüyor.

Eskiye dönüş, öğretmenlere kılık kıyafette serbestlik bitecek vs..vs....

Bu yönde çalışma var mı?

Tekrar kravat , takım elbise vs... dönüş olacak mı?

Kılık kıyafet zaten serbest değil hocam.
Memurlar için kılık kıyafet yönetmeliği var şuan yürürlükte.
Fakat sendikaların sivil itaatsizlik eylemi gereği yönetmeliğe uymuyor memurlar...

Yönetmelik değişiyor değil hocam değişti yakın zamanda yayınlanır. Zamanında özgürlük naraları ile bu duruma getirenler şimdi sadece bize özgürlük size özgürlük yok diyerek değiştiriyorlar.

Valla takım elbise, kravat adam akıllı bir kombin ayakkabısı vs... ile minimum 10 binden kapı açar.
2 takım alsak 20 bin lira yatırım gerekli hiç yoktan.
Kendi adıma chino pantolon alıyordum, koton yada lc waiiki den ,üstüne farklı gömlek yada kazaklarla ,çok ucuza kapatıyordum seneyi.
Hemde daha rahat ediyordum.

Umarım Esneklik devam eder.

Arkadaşlar merak etmeyin herkes biliyor yönetmeliğin halen yürürlükte olduğunu ve yine herkes biliyor sendika kararları gereği esneklik olduğunu. Asıl soru resmiyeti diretecekler mi diretmeyecekler mi. Benim şahsi düşüncem diretecekleri yönünde. Çünkü öğrencide serbest kıyafeti kaldırdılar .öğretmene hayatta acımazlar

Kıyafet yönetmeliğini bayanlardan dolayı hatırlattılar. Yoksa erkeklerde çok sorun yoktu. Atlet tişört le okula gelen, etek boyunu kaçıran, body giyip gelen, tayt giyip gelenler oluyor, askılı tişört giyenler oluyor. Oranı yüksek olmayabilir ama 1-2 kişi bile gitse dikkat çekiyor.

Okulumuzda şahid olduğumuz olay kız öğrenci tayt giyerek okula geliyor. Müdür bey odaya çekiyor kıyafetine dikkat et diye. Öğrencinin cevabı öğretmenler de giyiyor.
Hatta bu okulda yayılıyor. Bayan arkadaşlardan bazıları onlarda öğretmen olsun giyinsin diyor.
Belli sınırlar içinde serbest kıyafet olabilir. Ancak işin b.kunu çıkarmayı iyi biliyoruz. Az insanın hatasını çok insan çekecek ne yazık ki.

Müdür erkekler için takım elbise giymeleri konusunda diretebilir mi ? Genelge yi gören var mı ? Tam olarak istenen ne ?

Örnek olsun diye söylüyorum. 3 numara sakal bırakmayı seviyorum ben ama okulda şuna bak terörist gibi geliyor gözüyle görenler var. Sakal bırakmak bıyık bırakmak kadar hoş karşılanmıyor. Bana göre sakallı olmaması lazım bir öğretmen diyen var. Tam tersi düşünen de olabilir. Kişisel görüşlere göre insan özgürlüğünü kısıtlamamaları lazım. Ahlaki olarak sınırlara karşı değilim ama ahlak dışındaki sınırlamalar herkesin kendi ideolojik bakış açısından geliyor bu türden bir kısıt içermemeli kılık kıyafet yönetmeliği. Eski okul müdürümüzün yanımda başka bir öğretmen için ettiği laf şuydu, şuna bak güya öğretmen olmuş kot pantolonla geliyor okula dedi. Bu geri kafalı zihniyetin yönetmelikte yeri olmamalı. Toplumsal ahlak çerçevesinde isteyen istediğini giyebilmeli.

Kıyafet yönetmeliğini bayanlardan dolayı hatırlattılar. Yoksa erkeklerde çok sorun yoktu. Atlet tişört le okula gelen, etek boyunu kaçıran, body giyip gelen, tayt giyip gelenler oluyor, askılı tişört giyenler oluyor. Oranı yüksek olmayabilir ama 1-2 kişi bile gitse dikkat çekiyor.

Okulumuzda şahid olduğumuz olay kız öğrenci tayt giyerek okula geliyor. Müdür bey odaya çekiyor kıyafetine dikkat et diye. Öğrencinin cevabı öğretmenler de giyiyor.
Hatta bu okulda yayılıyor. Bayan arkadaşlardan bazıları onlarda öğretmen olsun giyinsin diyor.
Belli sınırlar içinde serbest kıyafet olabilir. Ancak işin b.kunu çıkarmayı iyi biliyoruz. Az insanın hatasını çok insan çekecek ne yazık ki.
hangi kıyafetler hata değil size göre?

Bu işin kadını erkeği yok hocam. Görev yaptığım yerde bana göre erkek arkadaşların giyim tarzı daha absürt. Ne olursa olsun bu saatten sonra kimse takım elbiseyi dayatmaz bence

Bizim okulda erkek öğretmen tshirt giymiş. Üstunde kuru kafa var. Birde boncuklu bişey . Aşagı yapınca kuru kafa sırıtıyor. Yukarı yapınca da sinirli oluyor.

Bence de bir öğretmene uymayan kıyafetler giyiliyor. Ben bir ölçü konulmasının doğru, gerekli, zaruri olduğunu düşünüyorum. Meslek lisesinde 6 sene çalıştım, önlük giydik. Bence güzel olur Ülkemizde tüm öğretmenler önlük giysek. Sadece fikir.

• Beğen
Tepkiler: vgm
Bence de bir öğretmene uymayan kıyafetler giyiliyor. Ben bir ölçü konulmasının doğru, gerekli, zaruri olduğunu düşünüyorum. Meslek lisesinde 6 sene çalıştım, önlük giydik. Bence güzel olur Ülkemizde tüm öğretmenler önlük giysek. Sadece fikir.
mesele ne uyar öğretmene?neden bizde problem baska meslek grubu ornegin saglıkcılar bu kadar kasmaz?örneksek her seyimizle ornek olalım 3 kurusa 5 kofte alınmıyor?kacımız tiyatro yada aktiviteye zaman para ayırabiliyoruz?donanımlı mıyız yeterince ornek olmak için?deiliz tribunlere oynamak kolay beni ornek al en azından affedersin ın acıkta durmasın... guldurmeyin beni önce yasam standartımı yukseltin ornek olacaksam...

Yıllar önce klik kıyafet yönetmeliği başörtü problemi yüzünden değişirken bir örnek vermiştim musevileer sakallarindan tutularak cennete alınacağına inanır bu yüzden keçi sakal bırakır bu da bir inanç ise Yahudi sakal bırakır ise ne yapacağız? Kim belirliyor bu kriteri?

mesele ne uyar öğretmene?neden bizde problem baska meslek grubu ornegin saglıkcılar bu kadar kasmaz?örneksek her seyimizle ornek olalım 3 kurusa 5 kofte alınmıyor?kacımız tiyatro yada aktiviteye zaman para ayırabiliyoruz?donanımlı mıyız yeterince ornek olmak için?deiliz tribunlere oynamak kolay beni ornek al en azından affedersin ın acıkta durmasın... guldurmeyin beni önce yasam standartımı yukseltin ornek olacaksam...
bunun yaşam standardı ile ne alakası var. benim öğrenci olduğum zaman mesela (1995 - 2000) memur kılık kıyafeti vardı. onun gibi düşündüm. senin gülesin varsa gülebilirsin.

mesela hocamın belirttiği kıyafeti giyen kişi uygun giyinmiş mi sence
Bizim okulda erkek öğretmen tshirt giymiş. Üstunde kuru kafa var. Birde boncuklu bişey . Aşagı yapınca kuru kafa sırıtıyor. Yukarı yapınca da sinirli oluyor.

Chatgpt şöyle diyor ( bende aynı fikirdeyim - ortayol)

Aslında bu sorunun tek doğru cevabı yok, biraz amaçlara ve ortama bağlı. Farklı bakış açılarını şöyle özetleyebilirim:

1. Resmî kıyafet (takım elbise, gömlek vb.)​

Avantajları:

• Öğretmenin otoritesini ve ciddiyetini artırır.
  • Öğrenciler ve velilerde “profesyonellik” algısı oluşturur.
  • Okulda düzen ve disiplin duygusunu güçlendirebilir.

Dezavantajları:

• Günlük ders temposunda (özellikle küçük yaş gruplarında ya da hareket gerektiren derslerde) rahatsız edici olabilir.
  • Öğretmeni öğrencilerden “fazla uzak” gösterebilir.
  • Maliyetli olabilir.

2. Serbest kıyafet (kot, tişört, rahat giyim)​

Avantajları:

• Öğretmen daha rahat hareket eder, derslerde dinamizm artar.
  • Öğrencilerle iletişim daha samimi olabilir.
  • Kıyafet seçimi daha ekonomik ve pratik hale gelir.

Dezavantajları:

• Fazla serbestlik, okulun ciddiyetini ve öğretmenin rolünü zayıflatabilir.
  • Kıyafetler aşırı gündelik seçilirse, öğrenci–öğretmen sınırı bulanıklaşabilir.

3. Orta yol (smart casual)​

Birçok eğitimci, “yarı resmî” denilen smart casual tarzı en uygun buluyor.

• Örneğin: kumaş pantolon veya düzgün bir kot, gömlek/polo yaka tişört, sade ayakkabı.
  • Hem rahat hem de profesyonel bir görünüm sağlar.
  • Öğretmenin otoritesi bozulmaz, öğrencilerle mesafesi de abartılı olmaz.

👉 Sonuç:

• Resmî kıyafet, okulun vizyonu ve kültürü gerektiriyorsa daha uygun olabilir.
  • Serbest kıyafet, daha modern, demokratik ve rahat bir okul kültüründe tercih edilebilir.
  • Çoğu yerde smart casual (ne çok resmî ne çok salaş) dengeyi sağlıyor.

Chatgpt şöyle diyor ( bende aynı fikirdeyim - ortayol)

Aslında bu sorunun tek doğru cevabı yok, biraz amaçlara ve ortama bağlı. Farklı bakış açılarını şöyle özetleyebilirim:

1. Resmî kıyafet (takım elbise, gömlek vb.)​

Avantajları:

• Öğretmenin otoritesini ve ciddiyetini artırır.
  • Öğrenciler ve velilerde “profesyonellik” algısı oluşturur.
  • Okulda düzen ve disiplin duygusunu güçlendirebilir.

Dezavantajları:

• Günlük ders temposunda (özellikle küçük yaş gruplarında ya da hareket gerektiren derslerde) rahatsız edici olabilir.
  • Öğretmeni öğrencilerden “fazla uzak” gösterebilir.
  • Maliyetli olabilir.

2. Serbest kıyafet (kot, tişört, rahat giyim)​

Avantajları:

• Öğretmen daha rahat hareket eder, derslerde dinamizm artar.
  • Öğrencilerle iletişim daha samimi olabilir.
  • Kıyafet seçimi daha ekonomik ve pratik hale gelir.

Dezavantajları:

• Fazla serbestlik, okulun ciddiyetini ve öğretmenin rolünü zayıflatabilir.
  • Kıyafetler aşırı gündelik seçilirse, öğrenci–öğretmen sınırı bulanıklaşabilir.

3. Orta yol (smart casual)​

Birçok eğitimci, “yarı resmî” denilen smart casual tarzı en uygun buluyor.

• Örneğin: kumaş pantolon veya düzgün bir kot, gömlek/polo yaka tişört, sade ayakkabı.
  • Hem rahat hem de profesyonel bir görünüm sağlar.
  • Öğretmenin otoritesi bozulmaz, öğrencilerle mesafesi de abartılı olmaz.

👉 Sonuç:

• Resmî kıyafet, okulun vizyonu ve kültürü gerektiriyorsa daha uygun olabilir.
  • Serbest kıyafet, daha modern, demokratik ve rahat bir okul kültüründe tercih edilebilir.
  • Çoğu yerde smart casual (ne çok resmî ne çok salaş) dengeyi sağlıyor.
Cinsiyetçi bir yorum 😁

ilksms
Geri