kısayol virüsünden kurtulmak mümkün mü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esmed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

esmed

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar.
Aynı konu ile ilgili çok başlık var biliyorum kusura bakmayın.Herşeyi deniyorum çok araştırdım.Ama tekrar geliyor.Bütün tahtalar bununla dolu.Ve format atamam imajım yok vakitte yok.Ne yapacağım.Flashı biçimlendiriyorum ve anında baktığımda içinde system volume information oluşuyor.Yani kendi bilgisayarımada bulaşmış galiba.Flash belleklerin içinde " .lnk " diye dosya silinmiyor.Rundll32 şeklinde geliyor.Biçimlendirsem bile çözüm olmuyor.Tahtalar için ne yapabilirim?Bugüne kadar hiç böyle virüslerle uğraşmamıştım çok zoruma gidiyor hiç çözüm bulamamak, musallat virüsü bile gariban kalıyor yanında .

Re: Ynt: kısayol virüsünden kurtulmak mümkün mü?

İlginç
Tarih oldu bu kısayol virüsü
Cyrptolocker başbelası sektöründe yeni moda
360 total kurun taratın.Çok agresif ve hızlı olduğunu iyi biliyorum.

inşallah olur hocam.. bu program başıma bela olan programı silmemi sağladı.. norton 360 tavsiye ederim.. çok başarılı lisanlı ..fakat 3 ay deneme sürümü var sanırım kur dene hocam

cevaplarınız için sağolun atribb -h -s /d /s komutunu .bat uzantılı yapıp dosyalrı alıyorum denedim ama tekrar oluşuyor ,tahtalara bir program kurmasına bile izin vermezken (yani kullanıcıyı değiştirmeden ) virüs hemen bulaşıveriyor.

bu virüs bu aralar popüler yakında herkesin başına musallat olmaya başlar...bende bilgisayardan silme konusunda bir çözümünü bulamadım....

Bilgisayardan silme konusunda Combofix başarılı... Malesef win 8 için çalışan bulamadım. Diğer işletim sistemlerinde etkili...

Sonrasında flashları vs temzilemek için;
USB Disk Security Programını ve 360 Total Security'i kurun.... Flashtan gelen autorun dosyasını engelleyip sileceğiz USB disk security ile...

Ardından

Dosya seçeneklerinde "Gizli Dosyaları göster"i seçin ve aynı kısımda "Korunan İşletim sistemi Dosyalarını gizle (Önerilen)" seçeneğini kaldırın...
Attribute Changer programını kurun....

Flash'ı takın İçinde İsimsiz ve gizli olan dosyamız dışındakileri silin.... (system volume information ve recycle klasörleri sislinmiyor sıkıntı yok...
Ardından o isimsiz ve soluk görünen dosyaya sağ tıklayın "Öznitelikleri değiştir" deyin...
Dosya Seçenekleri ve Klasör seçenekleri seçeneklerindeki tüm tikleri kaldırıp "Alt Klasörleri Dahil Et" kısmını seçip uygula tamam deyin... Klasörler içinde varsa farklı türlerdeki dosyaları silin...

Henüz bulaşmamış bilgisayarlarınıza USB Disk Securtiy ve 360 Total Security'î yükleyin, bulaşmasını önlersiniz...

Kolay gelsin...

Hocam bende diyorum çözümü ama mesajlarım gözükmüyor herhalde :)
Bulaşan bilgisayarları tespit edit combofix ile taratın ardından USB disk security kurun virüslerden kurtulun... sonrasında dosyalarınızı ana dizine alın artık bulaşmayacaktır virüslü bir bilgisayara denk gelmediği sürece... Okulda bir ara çok aktifti (1 ay kadar önce) dediğim yöntemle kurtuldum şimdilerde yok...
Evinde virüslü pclerden bulaşan oluyor flashlarını temizleyip yöntemi anlatıyorum...

kendimce sorunu şöyle çözdüm (görünüyor)

sorunlu flash bellekleri pc'ye takıp combofix ile tarattım.
malwarebytes ile tüm pc'yi taratın.
ccleaner ile yine sistemi temizleyip onarın.
meşhur sil.bat ile gerekli gizlilik aktif olsun işlemlerini yapın.
bellekteki dosyalarınızı pc'de yedekleyin ve belleği biçimlendirin.
panca usb vaccine ile usb ve bilgisayarınızı aşılayın.
şimdi yedeklediğiniz dosyaları flash belleğe geri yükleyebilirsiniz.

Re: Ynt: kısayol virüsünden kurtulmak mümkün mü?

Flash bellek kolayda;
Bilgisayarın sistemine yerleşmiş. Sistemden kazıyabilen arkadaşlar ne tür işlem yaptılar?
Hangi Antivirüs yada solüsyon?
Okul daki sistemler bu virüsle kaynıyor. Sanırım yeniden hortlamış ve daha fenası usb security engelleyemiyor.
Çözüm Önerileri olan varmı?

Şu anda okulda bütün öğretmen ve öğrencilerin flashlarında, ayrıca akıllı tahtalarda system volume information virüsü var. kurtulmanın yolunu tam olarak bulan var mı?

temizlemek kolay total 360 hallediyor ama yeniden bulasmasini engelleyemiyorum tahtalarda internet yok total 360 kurup guncelleme yapamiyorum internet gelse hepsine kurup kurtuacagim

Tekrar yeni konu açmamak için buradan devam ediyorum.
Akıllı tahtalara 360 total kurmuştum güncelleme yapamadım internet olmadığı için tahtalarda şimdi kısayol virüsü var. Kendi bilgisayarımda da 360 total vardı onu güncellediğim halde virüsü bulamadı. Eset nod32 kurdum o da virüsü bulamadı.
Arkadaşlar bunun çözümünü bulan oldu mu? Acil yardıma ihtiyacım var...

Aynen. flaşı temizlemek kolay da. kısayol virüsü tahtalardan temizlenmiyor.
Arkadaşlar usb belleğini gönderiyor. ben kendi pc de kaspersky ile flaşı düzeltip gönderiyorum. tabi bu çözüm değil

faz 2 tahtalarda antivirüs programı yok bu kısayol virüsünü nasıl temizleyeceğiz :? tahtaları bu problemden nasıl kurtarabiliriz zira 70 tahta var elimizde? :(

faz 1 de çözüm var da faz 2 için ne yapılabilir arkadaşlar? bu sorunla karşılaşanlar nasıl halletti sorunu? bilgilendirirseniz sevinirim

Öğretmen arkadaşa 360 total kur dedim evindeki bilgisayar için kurdu sıkıntı kalmadı dedi. Bu virüs galiba Türkiye'ye özgü. Önemli antivirüsler tnımıyor virüsü.

sıkıntı tahtalarda onları nasıl temizleyeceğiz? combofix win 8-8.1 de çalışmıyormuş sil. bat dosyası tek başına yeterli oluyor mu acaba?

faz 2 tahtalara nasıl bi çözüm bulabiliriz tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz :oops:

BBNET
Geri