Kışlık lastik için hangi markaları ÖNERMEZSİNİZ?

Kodla Büyü

coook

Süper Üye
Süper Üye
Aracıma uygun lastikler aşağıdaki markalarda var. Bazılarını ilk defa duydum. Bazılarının fiyatı yüksek. Tavsiyeniz var mı?

Petlas
Falken
Sava
Goodyear
Riken
Lassa
Pirelli
Bridgestone
Hankook
Kumho
Michelin

Hocam burada görmedim ama Waterfall adında bir marka kullanıyorum 2 yıldır çok memnunum. Yerli bir markaymış. Karda kışta hiç kaya yaşamadım.

Ben Lassa kullandım hep. 2008'den beri kullanıyorum yaz, kış ikisi de Lassa. Geçen kış bir tane dunlop aldım. O da güzel. Dyton aldım diğer araca da o da lassanın zaten. İkisi de güzel.

Petlas falken kullandım yerli dediler. Sorun çıkarmadı. Michelin continental en iyisi dedi lastikçi bütçeye uymadı almadık.

Hankook kullanıyorum, gayet memnunum, yol tutuşu, esnekliği ile gerçekten muazzam bir lastik. Hem kışlık hem de yazlık ürünlerini aldım.

1.Sınıf hamur kullanan lastik markaları dışında hiçbirini önermem hocam. Nedir bunlar conti-bridstone-michelin-pirelli-goodyear. Hiç kullanılmasa bile 5 yıl raf ömürleri var lastiklerin zaten. Ve bu markalar dışındakiler genelde zaten bunların alt markaları oluyor.(İllaki birkaç farklı örnekte vardır muhtemelen, kendi araştırmanızı yine yapın. Bende kendim sağdan soldan okuyarak öğrendiğm çoğunu, o yüzden bilgilerin doğruluğunu sektörden biri varsa yanlışımız varsa düzeltsin lütfen). Yabancı sitelerdeki testlerde benim karşıma çıkan markalar bunlardı. Daha önce petlas vs. de kullanmış birisi olarak söylüyorum. 2. senenin sonunda bunlara göre çok daha hızlı sertleşiyorlar. Bunları 5 sene kullanma ihtimaliniz çok daha yüksek. Dolayısıyla aslında diğerlerinden ya daha ucuza yada aynıya geliyor benim gözümde fp olarak. 1 metre daha önce durabildiğiniz, yada daha az kaydırdığınızda kendinizin, ailenizin yada karşı tarafın hayatını kurtarabilirsiniz. Aralıklarla fren hidroliği değişimi yada bakımlarıda bu öneme sahip. Malesef ülkemiz genelinde ustalar dahi işçiliği uzun olduğu için ve kazandırdığı az olduğu için üstüne eksildikçe ekleme yapıyor. Ayrıyetten kış lastiği sadece karlı yollarda değil, +7 derecenin altında asfalta daha iyi tutunma özelliğinden dolayıda soğuk havalarda tercih edilmeli. Çoğu sürücüde bu bilincin olmadığı aşikar. Şansa yaşıyoruz bazen. En azından kendimiz önlemimizi alalım. Sizi 1 defa kurtarsa yeterli. Bunun dışında lastiklerin yanında bazılarında m+s yazar. Bildiğim kadarıyla bunlarda oluk ve izleri ile alakalı, sadece soğuk ve karlı yollar değil yağmur yaş olaylarında bunlar devreye giriyor. Orası tercih meselesi. Yine bilidğim kadarıyla continental ts870 ve bridstone blizak modellerinde bu özellikler mevcuttu.

Son düzenleme:
Uzun süre bridgestone ve lassa kullandım(Yılın altı ayı anayollarda bile kar vardı). Uzun ömürlü, yol tutuşu iyi lastikler. 5-6 senedir yine aynı araçta starmax(petlas) kullanıyorum(Ankarada). Ucuz ve yerli olduğu için tercih ediyorum. Ama ikisi arasında çok fark var. Ömrü daha kısa, karlı yağmurlu havalarda bridgestone kadar yol tutuşu iyi değil. Yağmurlu havada yokuşta kalkış yaparken patinaj çekmeden kalkmıyor. Bridgestone ve lassada böyle durumlarla pek karşılaşmıyordum.

hankook'un yazlık lastiklerini kullanıyorum gayet memnunum. michelin 4 mevsim lastiklerini kullandım. bir süre sonra aşırı yol sesi yapıyor. onu önermem.

Sadece markaya göre değil lastik modeline göre de karar vermelisiniz. Örneğin good year eagle sport çok kötü bir lastikken, good year efficient grip çok iyi bir lastiktir.
çok doğru. ucuz markalarla rekabet edebilmek için büyük firmaların çıkardığı dandik modeller var.

Daha yeni kış lastiği aldım. Kargoyla bugün geldi. Henüz taktırmadım. Daha önce de hiç kullanmışlığım yok. Fiyat performans ürünü olsun dedim. Uzun araştırmalar sonucunda Debica Frigo HP2 aldım. Youtube da yabancı kanallar incelemiş. Yorumlar olumlu.

ŞAHSİ FİKRİM: Conti çok sert kısa sürede yarık olur. Mişlen çok yumuşak çok kolay balon oluşur. Goodyear ef. grip performance en az 5 yıl rahat kullanılır. Bu Türkiye yollarında çukur olsun yola atılan çivi olsun. Malesef lastiğin plastik kalitesi yanında dayanıklılıkta önemli. Lastik delinse bile yama sonrası dağılan lastik kullanmayın. Birde Islak yolda fren mesafesi önceliğiniz olsun.

Kışlık lastikte önemli olan süredir. Sen bakma x marka aldım süper diyenlere. 3 sene sonra kışın görürüm o markayı. Premium lastik alanlar aptal ozaman. Allah muhtaç etmesin ama kış lastiğinin gerekli olduğu bir an vardır. Premium lastikte on an ları rahat atlatırsınız.

uzun yolda pek kar lastiği ile işin olmaz. şehir içinde de her türlü işini görür zaten alacağın lastik. Kişisel önerim yıllarca Karsta araç kullandım. Yokohama aldım o dönemde. Lastik hafif yeşil renkli olsun kauçuk oranı yüksek olur.

ilksms
Geri