1.Sınıf hamur kullanan lastik markaları dışında hiçbirini önermem hocam. Nedir bunlar conti-bridstone-michelin-pirelli-goodyear. Hiç kullanılmasa bile 5 yıl raf ömürleri var lastiklerin zaten. Ve bu markalar dışındakiler genelde zaten bunların alt markaları oluyor.(İllaki birkaç farklı örnekte vardır muhtemelen, kendi araştırmanızı yine yapın. Bende kendim sağdan soldan okuyarak öğrendiğm çoğunu, o yüzden bilgilerin doğruluğunu sektörden biri varsa yanlışımız varsa düzeltsin lütfen). Yabancı sitelerdeki testlerde benim karşıma çıkan markalar bunlardı. Daha önce petlas vs. de kullanmış birisi olarak söylüyorum. 2. senenin sonunda bunlara göre çok daha hızlı sertleşiyorlar. Bunları 5 sene kullanma ihtimaliniz çok daha yüksek. Dolayısıyla aslında diğerlerinden ya daha ucuza yada aynıya geliyor benim gözümde fp olarak. 1 metre daha önce durabildiğiniz, yada daha az kaydırdığınızda kendinizin, ailenizin yada karşı tarafın hayatını kurtarabilirsiniz. Aralıklarla fren hidroliği değişimi yada bakımlarıda bu öneme sahip. Malesef ülkemiz genelinde ustalar dahi işçiliği uzun olduğu için ve kazandırdığı az olduğu için üstüne eksildikçe ekleme yapıyor. Ayrıyetten kış lastiği sadece karlı yollarda değil, +7 derecenin altında asfalta daha iyi tutunma özelliğinden dolayıda soğuk havalarda tercih edilmeli. Çoğu sürücüde bu bilincin olmadığı aşikar. Şansa yaşıyoruz bazen. En azından kendimiz önlemimizi alalım. Sizi 1 defa kurtarsa yeterli. Bunun dışında lastiklerin yanında bazılarında m+s yazar. Bildiğim kadarıyla bunlarda oluk ve izleri ile alakalı, sadece soğuk ve karlı yollar değil yağmur yaş olaylarında bunlar devreye giriyor. Orası tercih meselesi. Yine bilidğim kadarıyla continental ts870 ve bridstone blizak modellerinde bu özellikler mevcuttu.