Kütüphane Programını Hagi Program ile yapmalıyım

Kodla Büyü

serkanholep

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Bir kütüphane programı yapmak istiyorum

piyasadaki paralı ve bedava programlar tam iş görmüyor

paralı olanlar çok profosyonel ve pahalı ve de paramz yok

bedava olanlar da iş görmüyor

hangi programlama dili ile okulumuz için bir program yapabiliriz

zorluk derecesi nedir

az buçuk visual basic delphi bilgim var

pascal temelim mevcuttur :D

yardımcı olursanız sevinirim

visual basic de olur. delphide. daha basit istersen access'te de yapabilirsin...

Excel ve vba makroları kullanarakta yapabilirsin hocam. Sen kütüphane programından hangi özellikleri bekliyorsun yazabilir misin?

Hocam hangisine en iyi hakimsen onda yap bence,

hatta uni.de yaptıgımız kutuphane prog. vardı,

bulursam yollayayım inceleresin,

vb de uyapılmıs.

ebfo45' Alıntı:
http://www.3yilda100temeleser.com/

buraya bir bak hocam

evet bunu kullanıyoruz şimdilik

ama onda da eksikler mevcut

sınıfların, öğrencilerin, öğretmenlerin, kitapların, belki yazar ve yayın evlerinin de kayıt olarak girildiği

okul adı, idareciler, öğrencide kaç gün ve en fazla kaç adet, öğretmende kaç gün ve en fazla kaç adet kitap bulunacağı

gibi bilgilerin sabit bilgi olarak girildiği

en çok kitap okuyan öğrenci, sınıf, en çok okunan kitap, en çok okunan yazar vs gibi raporların olduğu

öğrencileri sınıf atlatma, mezun olanları arşive gönderme ya da silme (toplu) kitap getirme süreleri geçenelrin veya yaklaşanların program açılışında uyarı ile gösterildiği

üye no olarak öğrencilerde numara öğretmenlerde de isim seçilerek kitap verildiği

kitap verme ekranının d.baş no girilince kitabın gözükmesi öğr. no girilince öğrencinin gözükmesi ve kitap ver al butonu ile kitabın verilmesi

alırken de aynı şekilde d.baş girilce kitap ve kimde olduğu aynı anda gözükür ve ver al butonu ile kitap alınır.

toplu olarak dışardaki kitaplar gösterilebilmeli

kullanıcı yetkiler olmalı

ana kullanıcı herşeyi yapabilmeli ama görevli kullanıcı(öğrenciler) sadece kitap alışverişi yapabilmeli

tabi yedekleme olmalı

kitap listesi, üye listesini seçeneklere göre ( ada , üye noya, sınıfa) yapabilmeli ve yazdırabilmeli

tabi görsellik de olmalı

çok mu şey istiyorum

bunları yapabileceğim diğerlerine göre daha kullanışlı olan program hangisi

mkaratas' Alıntı:
onu bize değil kendine sormalısın. hangisini biliyorsan onunla yapacaksın

visual basic de delphi de aynı düzeyde biliyorum sayılır

düzey dediğim de az bi düzey

baktım forumda delphi pek rağbet görmüyor

zorluğundan mı yok sa basic sürekli geliştiğinden ya da microsoftun olduğunda mı dır bilmem

kendime soracak olsam buraya yazmazdım

siz hangisiyle neden yapardınız fikir alıyorum sadece

Az buçuk deplhi bilgim var yazmış olmanıza dayanarak, tüm bunları delphi 7 ile yapabileceğinizi söyleyebilirim. Veritabanı olarakta ADO nesneleri ile access veritabanı kullanabiliriz.

visual studio ile yapmaya karar verdim

ama bir sorum daha olacak

görsel eğitimler işe yarar mı yoksa e kitap ve internetten faydalanmam daha iyi olur

görsel eğitim de çok az bu arada

önereceğiniz çalışma yöntemleri neler

Küçük çaptaki veriler için Access veri tabanını kullanarak Vb.net ile kütüphane programı yapabilirsiniz. Ancak access veri tabanları kullanıldıkça şiştiği ve boyutu büyüdüğü için compact işlemini (veri tabanını düzenleme işlemi) belli sıklıklarla örneğin ayda bir defa yaptırmanızı tavsiye ederim. Bunun için JRO sınıfını projenize referans olarak ekleyip bu işlemi kodla yapabilirsiniz.

Hocam delphi derim inceleyin web ortamını en iyi kütüphane otomasyonları delphi ile yapılmış

serkanholep' Alıntı:
ebfo45' Alıntı:
http://www.3yilda100temeleser.com/

buraya bir bak hocam

evet bunu kullanıyoruz şimdilik

ama onda da eksikler mevcut

sınıfların, öğrencilerin, öğretmenlerin, kitapların, belki yazar ve yayın evlerinin de kayıt olarak girildiği

okul adı, idareciler, öğrencide kaç gün ve en fazla kaç adet, öğretmende kaç gün ve en fazla kaç adet kitap bulunacağı

gibi bilgilerin sabit bilgi olarak girildiği

en çok kitap okuyan öğrenci, sınıf, en çok okunan kitap, en çok okunan yazar vs gibi raporların olduğu

öğrencileri sınıf atlatma, mezun olanları arşive gönderme ya da silme (toplu) kitap getirme süreleri geçenelrin veya yaklaşanların program açılışında uyarı ile gösterildiği

üye no olarak öğrencilerde numara öğretmenlerde de isim seçilerek kitap verildiği

kitap verme ekranının d.baş no girilince kitabın gözükmesi öğr. no girilince öğrencinin gözükmesi ve kitap ver al butonu ile kitabın verilmesi

alırken de aynı şekilde d.baş girilce kitap ve kimde olduğu aynı anda gözükür ve ver al butonu ile kitap alınır.

toplu olarak dışardaki kitaplar gösterilebilmeli

kullanıcı yetkiler olmalı

ana kullanıcı herşeyi yapabilmeli ama görevli kullanıcı(öğrenciler) sadece kitap alışverişi yapabilmeli

tabi yedekleme olmalı

kitap listesi, üye listesini seçeneklere göre ( ada , üye noya, sınıfa) yapabilmeli ve yazdırabilmeli

tabi görsellik de olmalı

çok mu şey istiyorum

bunları yapabileceğim diğerlerine göre daha kullanışlı olan program hangisi

Hocam eğer spor olsun diye yapacaksan :) hiç farketmez yaptığın dil, önemli olan ne kadar emek verdiğin,
ama eğer gerçekten kütüphane programına ihtiyacın varsa, yukarıda saydığın özelliklerin hepsi
http://www.sekizdesekiz.com.tr adresindeki okullar için özel hazırlanmış programda mevcut,
vereceğin emek, harcayacağın zamanın bedeli eminim ki daha fazla olacaktır... saygılar

BBNET
Geri